Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANTOINE KROES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1982 - heden

Genre

gitaar, producer, producers, zang

Antoine Kroes

Producer/muzikant Antoine Kroes maakt deel uit van bands als Sammie's America's MAM en Longstoryshort. Met zijn meest recente band AnumberOne bereikt hij in 2003 de finale van de Grote Prijs van Nederland.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1986   The Miners Of Muzo

Biografie Antoine Kroes

Producer/muzikant Antoine Kroes maakt deel uit van bands als Sammie's America's MAM en Longstoryshort. Met zijn meest recente band AnumberOne bereikt hij in 2003 de finale van de Grote Prijs van Nederland.

In bezetting van

AnumberOne   gitaar, zang
Longstoryshort   gitaar, zang
MAM   gitaar
The Wrong   gitaar, zang

1982 - 1987

Antoine Kroes maakt deel uit van Sammie's America's MAM, de band rond zanger Tom America, in die tijd ook wel bekend onder de naam Sammie. De formatie behaald in 1983 de finale van de Grote Prijs van Nederland.

MAM

1986 - 1991

Kroes heeft ondertussen ook een andere band opgericht: Longstoryshort. Deze new wave formatie wint vier maanden na oprichting de Grote Prijs van Nederland. Het zal de groep echter weinig geluk brengen want het jaar daarop heeft zij nog steeds geen platenmaatschappij gevonden. Pas in 1990 brengt Longstoryshort in eigen beheer z'n debuutalbum uit. Kroes is dan inmiddels al gestopt met MAM (1987).

Longstoryshort

1991 - 1997

Antoine Kroes speelt gitaar in The Wrong, een rockband uit Tilburg. In tegenstelling tot Longstoryshort weet deze band wel de interesse van een platenmaatschappij (Epic) te wekken. The Wrong neemt in totaal twee platen op: Everbeenwronged? en Inbred.

The Wrong

2000 - 2005

Samen met Jeps Salfischberger (ex-Brotherhood Foundation) richt Antoine Kroes in 2000 de noisepop band ANumberOne op. In 2003 wint de groep de Wraak van Brabant. De band neemt een EP op met de titel Egotricity en belandt in de finale van de Grote Prijs van Nederland. In 2004 verlaat Jeps Salfischberger ANumberOne om zich te concentreren op zijn andere band Chillburn. ANumberOne gaat verder als trio.

AnumberOne Brotherhood Foundation

Discografie Antoine Kroes

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Antoine Kroes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer