Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANTONIE KAMERLING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Antonie Kamerling in 1997

Periode

25-08-1966 - 06-10-2010

Genre

gitaar, Nederlandstalig, piano, pop, zang

Online

Officiële website
Beeld en Geluidwiki

Pseudoniemen

Hero, Hero en de Hero's

Antonie Kamerling

Antonie Kamerling is acteur in televisieseries en speelfilms. Daarnaast heeft hij een muzikale carrière. Zijn grootste succes als zanger is de hitsingle Toen Ik Je Zag waarmee hij in 1997 de eerste plaats van de hitparade behaalt.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Overige muzikanten

Chris Strik   drums
Evert Abbing   toetsinstrumenten
Wilbrand Meischke   basgitaar
Arnold van Dongen   gitaar

Genoemd in de biografie van

1978   Jelka van Houten
1994   Arnold van Dongen
1994   Wilbrand Meischke
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Antonie Kamerling

Antonie Kamerling is acteur in televisieseries en speelfilms. Daarnaast heeft hij een muzikale carrière. Zijn grootste succes als zanger is de hitsingle Toen Ik Je Zag waarmee hij in 1997 de eerste plaats van de hitparade behaalt.

1966 - 1998

Antonie Kamerling (Arnhem, 25 augustus 1966) maakt in 1988 deel uit van de ensembles van de musicals Pippin en Anyone Can Whistle. Na de succesrollen in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden (eerste helft jaren negentig) en de speelfilm De Kleine Blonde Dood (1993) speelt Kamerling de rol van Hero in de speelfilm All Stars (1997) en de gelijknamige televisieserie (1999-2001). In de film zingt Hero het lied Toen Ik Je Zag, geschreven door Guus Meeuwis. Het lied verschijnt op single en behaalt in mei 1997 de eerste plaats van de Top 40. De vervolgsingle Altijd Durven Denken komt uit onder de naam Hero en de Hero's. De Hero's zijn drummer Chris Strik, bassist Wilbrand Meischke, gitarist Arnold van Dongen en toetsenist Evert Abbing. Altijd Durven Denken komt eind 1997 niet verder dan de Tipparade en het album Jam! (1998) wordt ook geen hit. Kamerling treedt in deze periode regelmatig op, onder meer samen met actrice Isa Hoes, waarbij hij naast Toen Ik Je Zag ook covers uitvoert. Behalve in het discothekencircuit staat de zanger 15 oktober 2007 ook in Ahoy' Rotterdam tijdens het evenement Pepsi Pop.

Guus Meeuwis Wilbrand Meischke

2004 - 2010

Antonie Kamerling in 2004 In 2004 brengt de acteur onder zijn eigen naam het album Feel uit. De cd bevat Engelstalige, rockgerichte nummers, door Kamerling zelf geproduceerd en gearrangeerd samen met toetsenist Evert Abbing. Op de cd staan bijdragen van onder anderen drummer Ton Dijkman, bassist Wilbrand Meischke, gitarist Marcel Fisser, componist Jan Rooymans en zangeres Isa Hoes. Het album en de single Hey Hey zijn geen verkoopsucces. Andere muzikale activiteiten van Antonie Kamerling zijn hoofdrollen in de musicals Elisabeth (1999), Turks Fruit (2005) en Sunset Boulevard (2008/2009), een tournee in september 2007 met het Noord Nederlands Orkest en het programma Symphonic Echoes Of Pink Floyd (ook met Bert Heerink en Erik Mesie), en De Mattheus Masterclass in 2010, een televisieprogramma van de Evangelische Omroep, waarin niet-klassiek geschoolde artiesten een deel van Bachs Matthäuspassion uitvoeren. 6 oktober 2010 maakt de acteur een einde aan zijn leven.

Bert Heerink Erik Mesie Ton Dijkman

Discografie Antonie Kamerling

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Antonie Kamerling

Audio/Video Antonie Kamerling

Video Antonie Kamerling

H.e.r.o. - Toen Ik Je Zag...
H.e.r.o. - Toen Ik Je Zag (officiele video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
H.e.r.o. - Toen Ik Je Zag (officiele video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer