Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

APPA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

27-01-1983 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, rap

Online

Facebook

Appa

Appa is een Amsterdamse rapper van Marokkaanse afkomst. Hij werkt vaak samen met rapper Sjaak.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1985   Sjaak
1996   THC
2011   Sjaak
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Appa

Appa is een Amsterdamse rapper van Marokkaanse afkomst. Hij werkt vaak samen met rapper Sjaak.

In bezetting van

THC   rap

1983 - 2007

Appa (echte naam Rachid el Ghazaoui) wordt geboren in Amsterdam. Hij begint met rappen in de hiphopcrew THC. In 2005 verlaat hij de groep om solo verder te gaan. De rapper publiceert zijn eerste mixtape De Meest Onderschatte en zijn eerste videoclip Schuif Aan De Kant. Appa profileert zich als een rapper die zich druk maakt over maatschappelijke kwesties. Samen met zijn vriend rapper Sjaak komt hij in de zomer van 2007 met de videoclip Ik heb Schijt. In de clip zijn de twee rappers te zien omringd door gevaarlijk uitziende jongeren die dreigen met wapens. De video trekt de aandacht van de media. In een interview met de krant De Pers zegt Appa “Als ik Wilders ooit tegenkom dan is die van mij”. Hij zou het niet erg vinden als de politicus komt te overlijden. Geert Wilders neemt de uitspraken serieus en doet aangifte tegen de rapper. De media zit er bovenop en Appa verklaart bij het nieuwsprogramma NOVA dat hij zijn uitspraken niet terugneemt. Zijn album Straatfilosoof komt uit bij het label TopNotch. Op het album rapt Appa over politiek, de verleidingen om in de criminaliteit te gaan en opgroeien als zoon van gastarbeiders.

Sjaak THC

2009 - 2012

In 2009 komt Appa met het deels Arabisch gezongen nummer Ana Maghrabi. Het nummer slaat aan onder Marokkaanse jongeren en levert hem concerten op door heel Europa en Marokko. Daarna blijft een tijdje stil rond Appa, hij overweegt helemaal te stoppen met de muziek zegt hij in 2013 tegen State Magazine. Appa regelt al zijn zaken zelf en verklaart “De lol was er vanaf en het was alleen nog maar werk geworden".

2013

In de winter van 2012/2013 trekt Appa samen met zijn maatje Sjaak in een appartement in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daar werken zij samen aan de soundtrack voor de film Wolf (Jim Taihuttu/Habbekrats). Appa vindt zijn enthousiasme in de muziek terug en komt in 2013 met de EP MKRSLG. Aan de EP doen onder andere Raymster en bokser Badr Hari mee. Tevens zegt Appa een platform te willen beginnen voor jongeren uit achterstandswijken. Hij wil zijn ervaring en connecties gebruiken om hen een perspectief te geven.

Raymzter Sjaak

Discografie Appa

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Appa

Audio/Video Appa

Video Appa

Appa ft. Winne - Mooie Va...
Appa ft. Winne - Mooie Val (Soundtrack WOLF)
Appa ft. Douzi - Ana Magh...
Appa ft. Douzi - Ana Maghrabi (Produced by Club Wreckers)
Appa - MC Wilders
Appa - MC Wilders
Appa Ft. Sjaak - Ik Heb S...
Appa Ft. Sjaak - Ik Heb Schijt
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Appa ft. Winne - Mooie Val (Soundtrack WOLF)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer