Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARIE RIBBENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arie Ribbens bij TopPop in 1983 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

22-01-1937 - 03-12-2021

Genre

carnaval, Nederlandstalig, schlager, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Arie Ribbens and The Chaps

Arie Ribbens

Brabants zanger van carnavalshits. Vooral bekend van Brabantse Nachten Zijn Lang en Polonaise Hollandaise. In het zuiden van het land zodanig een begrip dat er zelfs een tulp naar hem is genoemd.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2003   Johnny Hoes
2004   Johnny Hoes
2007   Maggie MacNeal
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Arie Ribbens

Brabants zanger van carnavalshits. Vooral bekend van Brabantse Nachten Zijn Lang en Polonaise Hollandaise. In het zuiden van het land zodanig een begrip dat er zelfs een tulp naar hem is genoemd.

1967 - 1972

Arie Ribbens (22 januari 1937) start zijn muzikale loopbaan vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten, daarna als leider van Het Kwartet Arie Ribbens. Hiermee speelt hij in Scandinavië, Zuid Europa en het Midden-Oosten. Bloemen Aan De Muur, de eerste single van zanger Arie Ribbens verschijnt in 1969. Op de single Laat Nu De Kat Maar Komen wordt Ribbens begeleid door The Chaps.

1973

In maart hebben Ribbens en consorten hun eerste Top 40-hit. Dat Zien We Morgen Dan Wel Weer staat twee weken onderin de lijst. De opvolger Mijn Kleine Nathalie komt niet verder dan de tipparade.

1980

Ribbens scoort zijn eerste solo-hit met Brabantse Nachten Zijn Lang. De Brabanders roepen het nummer uit tot hun volkslied en zorgen voor een hitnotering.

1982

Met Polonaise Hollandaise heeft de zanger zijn tweede grote hit te pakken. Hossend Nederland is dol op het nummer en zorgt ervoor dat de single in de Top Tien belandt.

1983

Arie Ribbens bij TopPop in 1983 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Ribbens heeft weer een carnavalshit met Polonaise Achteruit. In september haalt Akketdoe de lijsten.

1984

De singles Lang Leve De Lol en Reggae Te Gek Hè komen niet verder dan een tipnotering.

1988

Arie Ribbens kondigt een samenwerking aan met Pierre Kartner. Vanavond Gaan We Stappen is de eerste single met hem als producer. Het nummer staat twee weken in de hitlijsten.

Pierre Kartner

1989

Arie Ribbens en zijn dochter bij het tv-programma Goud & Nieuw (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) De carnavalsgangers pikken de single De Polonaise niet op. In juli probeert Ribbens het samen met Nathalie. Hun duet Liefde Is Leven behaalt ook slechts een plekje in de tipparade.

1991

In maart ontvangt de zanger uit handen van de voorzitter van Winterflora Midden West-Friesland in Spanbroek de Arie Ribbens Sensation. De naar Ribbens vernoemde donkerpaarse tulp wordt bekroond tijdens de Winterflora.

1995

Ribbens viert zijn vijftienjarige solocarrière. Ter gelegenheid van het feest verschijnt het album Vijftien Jaar Feest Met Arie Ribbens. De zanger beëindigt de samenwerking met Pierre Kartner. De eerste singles zonder Kartner zijn weinig succesvol.

Pierre Kartner

1996

In mei verschijnt de single Vakmanschap Is Meesterschap ter gelegenheid van het EK Voetbal in Engeland. Ribbens treedt op voor vakantievierende Nederlanders in Spanje en op de Antillen.

1997

Ribbens treedt op bij Veronica's Call-TV, en toert in Canada, Australië en de Antillen, waar hij optreedt voor de aldaar verblijvende Nederlanders. De singles Maria Van De Pizzeria en De Ouwerwetse Boerenblaaskapel doen niets.

1998

Ribbens probeert het eerst met Bonjour Adieu en later nog eens met Zak Eens Naar Beneden.

2000

De single Lekker In De Olie komt uit in januari.

2001

In januari verschijnt de singel Rauw, Rauw, Rauw, Ik Lust Je Rauw. Het nummer is te horen in het muziekprogramma Hoeba Hop.

2002

Gewoontegetrouw brengt Ribbens in januari een single uit. De plaat heet ditmaal Kijk Nou Eens Wie Daar Binnen Komt.

2003

De in december 2002 opgenomen single Op M'n Doedelzak komt uit in de eerste week van februari. "Eenmaal gehoord en je bent de rest van de dag gestoord", is de slogan op de officiële website van Ribbens. De zanger is in het laatste weekend van augustus een van de gasten tijdens het optreden van Johnny Hoes op het Lowlands Festival. Op 14 september viert Arie Ribbens zijn 25jarig jubileum.

Johnny Hoes

2004

Arie Ribbens doet mee tijdens het Concert Des Levens op 10 apirl in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes.

Johnny Hoes

2009

Tijdens The Winners: Songfestival In Concert, op in april in de Brabanthallen te Den Bosch, treedt Arie Ribbens samen met Maggie MacNeal op onder de naam Mouth & MacNeal.

Mouth & MacNeal

2010 - 2013

Vanwege gezondheidsredenen doet Arie Ribbens het iets kalmer aan. Hij brengt af en toe een single uit, zoals Kleine Dingen In Het Leven (2012) samen met kleinzoontje Nick. In mei 2013 laat de zanger weer van zich horen met het album Een Nieuwe Weg. De teksten zijn onder meer geschreven door zijn vrouw Cea en de productie is van Martin Sterken. Als promotiestunt lanceert Ribbens de cd letterlijk met een kleine raket vanaf Texas.

2015

Op 3 februari wordt bekend gemaakt dat Arie Ribbens moet stoppen met zingen omdat zijn stembanden beschadigd zijn.

2019

Zijn vrouw Cea laat aan De Telegraaf weten dat zijn gezondheidstoestand erg verslechterd is.

2021

Arie Ribbens overlijdt op 3 december op 84-jarige leeftijd.

Discografie Arie Ribbens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arie Ribbens

Audio/Video Arie Ribbens

Video Arie Ribbens

Arie Ribbens - Polonaise ...
Arie Ribbens - Polonaise Hollandaise - Op Volle Toeren
Lancering album Arie Ribb...
Lancering album Arie Ribbens in VS groot succes! [full version]
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Lancering album Arie Ribbens in VS groot succes! [full version]

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer