Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARNE JANSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arne Jansen

Periode

1951 - 2007

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, schlager, zang

Arne Jansen

De voormalige kapper Alwies Jansen (Gendringen, 26 april 1951 - Silvolde, 10 december 2007) is in 1972 in één klap beroemd met de hitsingle Meisjes Met Rode Haren.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2004   Johnny Hoes
2006   Jannes

Biografie Arne Jansen

De voormalige kapper Alwies Jansen (Gendringen, 26 april 1951 - Silvolde, 10 december 2007) is in 1972 in één klap beroemd met de hitsingle Meisjes Met Rode Haren.

1963 - 1971

Arne Jansen staat al vanaf zijn twaalfde op het podium, onder meer als zanger in het koor De Nachtegaaltjes. Met zijn begeleidingsband Les Cigales (voorheen de Early Birds), met o.a. Jos van Toor op bas, staat de zanger regelmatig op het podium. Tim Griek van Bovema ziet Jansen optreden en vraagt hem een Nederlandstalige bewerking op te nemen van de Duitse schlager Mädchen mit roten Haaren, geschreven door het duo Hans-Georg Moslener en Manfred Oberdörffer en in 1971 op single gezet door de Duitse zanger Tony Oberdörffer. P. van Zijl is verantwoordelijk voor de Nederlandse tekst.

1972

Arne Jansen Jansens debuutsingle Meisjes Met Rode Haren lijkt in eerste instantie geen hit te worden, totdat DJ Chiel Montagne het plaatje dagelijks begint te draaien en de single uitgroeit tot de grootste hit van de zanger. Vanwege het succes werkt Arne Jansen slechts halve dagen in de kapsalon van zijn baas.

1973

Het hitparadesucces krijgt een bescheiden vervolg met Ik Heb De Nacht en Mooie Meisjes. Daarna verschanst hij zich in het Brabantse en Limburgse kroegen- en discothekencircuit.

1983

Voor het eerst in tien jaar proeft Arne Jansen, die inmiddels is overgestapt naar platenmaatschappij, weer aan de hitparade met Zeven Brieven, Julie en Als Een Meeuw In De Wind. Arne Jansen besluit na 15 jaar de samenwerking met zijn begeleidingsband Les Cigales te beëindigen.

1985

De fanclub van Arne Jansen wordt opgericht. De zanger treedt jaarlijks op tijdens de fanclubdag. Ook is hij regelmatig te zien in discotheken.

1997

De single Drink Lisa Drink, een duet van Arne Jansen met Ben Steneker, was in 1973 een hit voor Mac Doodle.

Mac Doodle

1998

In oktober gaat tijdens de fanclubdag in Ane Jansens eerste carnavalsliedje Het Ding in première.

2000

Arne Jansen is op 28 april een van de artiesten tijdens De Nacht Van Oranje in Ahoy'. Platenmaatschappij EMI-Bovema heeft niet goed bij gehouden hoeveel exemplaren er zijn verkocht van de single Meisjes Met Rode Haren en ontdekt 28 jaar na dato dat al in 1972 de gouden status werd bereikt. Arne Jansen neemt alsnog een gouden plaat in ontvangst voor de verkoop van meer dan 150.000 stuks.

2003

Het album Liedjes Die Je Nooit Vergeet bevat een selectie uit 45 jaar hits uit de Nederlandstalige popmuziek met liedjes als Ritme Van De Regen, Margrietje, Pappie, Loop Toch Niet Zo Snel en Kom Uit De Bedstee, Mijn Liefste. Naast de ongeveer 150 optredens per jaar houdt Arne Jansen zich in zijn Gelderse boerderij samen met zijn vrouw Mieke bezig met het opleiden van Mechelse herdershonden tot volwaardige politiehonden. Hij steekt ook veel tijd in zijn stoeterij De Weideblick die beschikt over tientallen mini-paardjes die zijn ingeschreven bij het N.M.P.R.S. (Nederlands Mini Paarden Registratie Stamboek).

2004

Arne Jansen is eind januari te gast op de eerste fanclubdag van zijn bevriende collega Jannes. Hij doet mee tijdens het Concert des Levens op 10 april in de Heineken Music Hall ter ere van Johnny Hoes. De dvd In Griekenland is opgenomen op Rhodos, Kos en Santorini en bevat naast liedjes ook beelden van de bezienswaardigheden op deze eilanden.

Jannes Johnny Hoes

2005

Arne Jansen Een van de optredens dit jaar is tijdens het groots opgezette Mega Piratenfestijn, op 20 mei aan de Buinerstraat te Borger.

2006

Arne Jansen maakt in het najaar deel uit van de theatertournee Theaterpiraten van de Drentse volkszanger Jannes.

2007

Arne Jansen In korte tijd overlijden enkele mensen in de familie en vriendenkring van Jansen. De zanger raakt in een depressie. In september verschijnt het album Wat Ik Voel Voor Jou. Het laatste televisieoptreden van Arne Jansen is op 6 december in het programma En Dan Nog Even Dit bij RTV Oost. Op maandag 10 december maakt zijn manager Menno Muis bekend dat Arne Jansen zichzelf op 56jarige leeftijd in zijn woonplaats Silvolde van het leven heeft beroofd.

Discografie Arne Jansen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arne Jansen

Audio/Video Arne Jansen

Video Arne Jansen

Arne Jansen ♪ Waar de zon...
Arne Jansen ♪ Waar de zon en de zee elkaar kussen ♫
Arne Jansen ♪ Drink Rode ...
Arne Jansen ♪ Drink Rode Wijn ♫
Arne Jansen - Als Een Mee...
Arne Jansen - Als Een Meeuw In De Wind
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Arne Jansen ♪ Waar de zon en de zee elkaar kussen ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer