Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARNO GUVEAU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arno Guveau

Periode

1967 - heden

Genre

achtergrondzang, drums, engineer, gitaar, piano, producer, zang

Online

Hyves

Arno Guveau

Producer/engineer Arno Guveau uit Limburg begint op jeugdige leeftijd als drummer. Hij ontwikkelt zich tot singer-songwriter en bespeelt ook piano en gitaar. Hij reist de wereld rond en speelt als sessiemuzikant met internationale muzikanten als Arthur Conley en Lee Goodall. Guveau produceert zijn eigen platen, runt een professionele studio, leidt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, drums, engineer, gitaar, piano, producer, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Tren van Enckevort

Biografie Arno Guveau

Producer/engineer Arno Guveau uit Limburg begint op jeugdige leeftijd als drummer. Hij ontwikkelt zich tot singer-songwriter en bespeelt ook piano en gitaar. Hij reist de wereld rond en speelt als sessiemuzikant met internationale muzikanten als Arthur Conley en Lee Goodall. Guveau produceert zijn eigen platen, runt een professionele studio, leidt muziekworkshops en treedt op als manager. Hij fabriceert 'The Buskin kit', een draagbare percussieset die past in een gangbare Samsonite koffer.

In bezetting van

Into Seven   achtergrondzang, drums
The Dreamstealers   zang

1974 - 1980

Arno Guveau speelt op zijn zevende mee in de plaatselijke drumband. Op zijn negende krijgt hij zijn eerste drumstel en op zijn elfde speelt hij in zijn eerste rockband Lightning.

1983 - 1986

Guveau verzorgt drie jaar lang drums en achtergrondzang in de ska/reggaeband Gangway.

1988 - 1994

Guveau behaalt zijn instructeurs/docenten diploma en geeft les en instructie aan diverse drum- en percussiebands. In dezelfde periode tourt hij als semi-prof door Nederland, Duitsland en België. Met de bluesgroep Little Tony & Greyhound Levi verzorgt hij onder meer voorprogramma's voor Champion Jack Dupree, Luther Johnson en Louisiana Red. De band maakt in 1990 indruk tijdens het Jazz festival Amsterdam. In 1991verruilt Guveau de bluesband voor Colorful People waarmee hij in 1992 de eerste prijs wint tijdens NCRV's Popslag. In hetzelfde jaar behaalt de band de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Het album We O U (1993) wordt geproduceerd door Mark Anthony. Met de cross-overgroep Chill Out speelt hij in de periode 1993-1995 en neemt hij in de Klank Studio te Tegelen samen met engineer Joe Roll het album Pass The Rizla op. 'Er spreekt vooralsnog geen visie door in de muziek', schrijft muziekblad FRET, 'wel pret en goede bedoelingen'.

1995 - 2001

De pop/rockband Into Seven (1995-1998) komt voort uit Chill Out en is vooral populair in het zuiden van Nederland en in België, al doet de band ook een succesvol optreden in Paradiso te Amsterdam. De band krijgt een contract bij Rough Trade.Wederom met hulp van Joe Roll produceert Guveau voor Into Seven het album Beautiful Day en de single Circus In My Head. Ondanks positieve recensie breekt de band niet door. Guveau richt in 1997 de coverband From USA op waarmee hij door radioprogramma Het Steenen Tijdperk wordt uitgeroepen tot 'beste 60's coverband van Nederland'. From USA speelt binnen vier jaar ongeveer 350 keer en brengt de single Happy Xmas/Backstreet Girl uit.

Into Seven

2002 - 2004

Guveau stort zich volledig op het componeren van eigen materiaal en het produceren voor derden. Hij neemt veel muziek op voor divers lokaal talent, van dweilorkest Zonger Drank Geine Klank tot heftige rockband Liftid.

2005

Guveau is engineer en mixer op het door Cor Mutsers geproduceerde album Panta Rhei van Lenny Kuhr. Hij verzorgt samen met Tren van Enckevort de mix en productie van de nieuwe versie van Peel In Brand voor het album Kilomeaters van Rowwen Heze. Met Van Enckevort richt hij het bedrijf Betobe Music op. Als producers scouten ze nieuw talent. Een van hun eerste albums die ze gezamenlijk produceren is Away From Here van Stevie Ann.

Lenny Kuhr Rowwen Hèze Stevie Ann Tren van Enckevort

2006

Arno Guveau In november verschijnt een gelimiteerde heruitgave van Stevie Anns Away From Here inclusief bonus-cd met vijf akoestische tracks. Guveau is betrokken bij de Eurovisie Songfestivalbijdrage van meidengroep Treble. Voor het album Mighty Real van zijn eigen band The Dreamstealers verzorgt hij productie en mix.

The Dreamstealers Treble

2007

In januari/februari produceert Arno Guveau in Londen een album van de Britse rhythm & bluesgroep Manfred Mann. Het contact met Mann werd gelegd tijdens een mixsessie voor de Londense band Piefinger in de studio van Steve Honest (o.a. Trevor Horn, Culture Club). Ook bassist Eric Coenen is betrokken bij dit project. Guveau's band The Dreamstealers fungeert als sessieband tijdens de opnames van de nieuwe plaat van Bob Weston (Fleetwood Mac). De band reist ook mee tijdens de tournee van Weston in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Groot-Brittannië.
Overzicht van (co)producties voor acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
Guy Devox 'Miranda/ Hey Babe' (single)
Flashback: 'Endless Love EP'
Jezza (cds)
Louise Latham 'Beatiful Sky EP'
Kees Poort 'Waiting To Fly'
Jay Rich 'Rock & Roll Your Lonely Soul'
Eric Stevens 'Christmas Classics'
Clive Selwyn 'Generation Gap' (single)
Sunshine 'Free'
1997 - Rinus Rasenberg 'Gek Met Dieren
2000 - Zonger Drank Geine Klank 'Tuti Viagra Musica'
2003 - Clueless 'All Of My Concern' (single)
2003 - Den Uul 'Vasteloavendj'
2003 - Liftid 'Stars And Lions'
2003 - Stan Peters 'Soon'
2004 - Resi Coumans 'Beetje Bang'

Discografie Arno Guveau

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arno Guveau

Audio/Video Arno Guveau

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer