Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ARTHUR BONT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Arthur Bont

Periode

1969 - heden

Genre

drums, percussie, sessiemuzikanten, zang

Online

Officiële website

Arthur Bont

Arthur Bont (Utrecht,1969) is professioneel drummer en percussionist.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, percussie, zang

Genoemd in de biografie van

2008   Louisiana Radio

Biografie Arthur Bont

Arthur Bont (Utrecht,1969) is professioneel drummer en percussionist.

In bezetting van

Da Gaia   drums, percussie
hermanherman   percussie
Homesick & The Backstabbers   drums, percussie
Jimmy Reed Orchestra   drums, percussie, zang
Le Decoy   drums, zang
Louisiana Radio   drums, percussie, zang
Poels & Giesen   drums
Spoor   drums, percussie, zang

1989 - 1999

In de periode 1989-1999 maakt Arthur Bont onderdeel uit van de cajun/zydecoband Louisiana Radio waarmee hij in binnen- en buiten te zien is, met optredens op o.a. North Sea Jazz, Bospop en Dranouter.

Louisiana Radio

2000 - 2006

Bont tourt daarna met vele internationale artiesten in allerlei genres door Europa, de Verenigde Staten en Afrika en begeleidt o.a. Ronald Abrahms, Jan Akkerman, Arthur Ebeling, René Shuman, Basily, Rafaël Hekker, Paris Dandies, Smokey Wilson, Byther Smith, Jann James, Barry McCabe, Mick Taylor, Roscoe Chenier, Alan Haynes en Jody Williams. In theaterproducties werkt Arthur Bont onder andere voor en met Mondo Leone (Leon Giesen), Holland America Lijn (Jack Poels en Leon Giesen), Irena Filippova & Hans Visser, Katincka Buitenweg, Cliniclowns theatertour en Theatergroep De Lachende Zon. In 2004-2005 maakt Bont samen met multi-instrumentalist Marten Scheffer (ex-Wolverlei) en blazer Koen de Gans (o.a. van het wereldmuziekorkest Waarschuwing Voor De Scheepvaart) muziek onder de naam M.a.k. Hij produceert opnamen van Susan Zeegers.

Arthur Ebeling Jan Akkerman Mondo Leone Paris Dandies Shuman & Angel-Eye Wolverlei

2008

Als studiomuzikant speelt Arthur Bont mee op vele cd's en dvd's. In deze periode is hij te horen op de cd/dvd De Immigrant van Irena Fillipova, Open Deuren Naar Geluk van Mondo Leone en The Utrechts Sessions van Doug MacLeod. Hij levert bijdragen aan het debuutalbum van phinx en een album met chansons van Herman van Doorn en Herman Onnen. Bont brengt samen met gitarist Marten Scheffer (ex-Wolverlei) en drummer/percussionist en blazer Koen de Gans (o.a. van het wereldmuziekorkest Waarschuwing Voor De Scheepvaart) onder de naam Scheffer, Bont en De Gans het album Transitions uit met daarop een mix van klassiek, Ierse en Oost-Europese volksmuziek en een beetje jazz. Hij speelt met zijn eigen groep Spoor. In april 2008 verschijnt Bonts instructie-dvd Cajon Spelen die wordt uitgebracht samen met Schlagwerk Percussion. Kaz Lux verleent op deze dvd zijn medewerking.

Kaz Lux Spoor

2009

Arthur Bont werkt mee aan cd's van onder anderen Herman Pouderoyen, Irena Filippova en Bas de Haan. De single Erop Of Eronder (2007) van zijn band Spoor is veelvuldig te horen in het programma Radio Tour De France op Radio 1. De single staat ook op het debuutalbum Eindelijk Thuis dat in juli 2009 verschijnt. Bont levert bijdragen op de cd Fugain van Hermanherman en de cd Good Times Rag Times van phinx. Hij maakt een EP met het rootsrocktrio Le Decoy, dat naast Arthur Bont bestaat uit Jacko de Jonge en Thijs Gorter. Samen met Hans Visser (gitaar, basgitaar) doet Arthur Bont (cajon, percussie) in het seizoen 2009/2010 mee aan de theatertournee Russin Zoekt Man van Irena Filippova, een programma over liefde, passie, mannen en nostalgie. Hij is ook te horen op de gelijknamige cd.

Le Decoy

2010 - 2012

Arthur Bont speelt mee op Then It Became Clear van harpiste Anne Vanschothorst (1974), een cd met minimal music en invloeden van onder meer componist Erik Satie. Hij zit in de begeleidingsband van hermanherman (het duo Herman Onnen en Herman van Doorn) en doet mee op hun album Fugain (2010). Bont is te horen op een EP van singer/songwriter Fabian Schrama, het kinderalbum Rood Rood Mannetje van muzikant, muziekdocent en liedjesschrijver Jeroen Schipper en een album van Herman Pouderoyen (release: 2011). In het seizoen 2010/2011 tourt hij mee met Hans Visser & Friends en de theatervoorstelling World Photo Concert. Samen met Izak Boom en Henrik Holm begeleidt hij in december 2010 enkele kerstshows van zangeres Lilian Vieira, met bijdragen van Leon Giesen, Pieter Both (Beef) en auteur Ronald Giphart. Drums en percussie van Arthur Bont zijn ook te horen op het album Helden van Gé Reinders dat in februari 2011 uitkomt. In het seizoen 2011/2012 werkt Arthur Bont mee aan verschillende cd’s, onder anderen de kinderplaat Daar Komt De Boegieman! van Jeroen Schipper (met ook bijdragen van Izak Boom en Lilian Vieira) en Diepgang van Cees Koldijk en 4Tuoze Matroze. De drummer/percussionist doet een uitgebreide theatertournee met het Internationaal Danstheater en hun jubileumvoorstelling Puur-Barbaars (regie: Jos Groenier, muziek: Hans Visser) naar aanleiding van het vijftigjarig bestaan van het gezelschap. Hij levert ook bijdragen op platen van onder meer Susan Jane (Suzan Zeegers) en theatergroep De Andersons van Roel Dullaart en Anna Ågren.

Overzicht van bijdragen die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie van de Nederlandse Popmuziek:

1993 - Basily 'La Bikina'
1994 - 'Movements'
1997 - 'Waarschuwing Voor De Scheepvaart - Volume 2'
2000 - Byther Smith 'Smittys Blues'
2003 - Milk
2005 - Kinder-cd op Hakketoon
2005 - LGB
2005 - Marten Scheffer 'Grond'
2006 - Roscoe Chenier 'Waiting For My Tomorow'
2006 - John Zielman And The Selves 'Babbling Of Fools'
2006 - Suzy Dexter 'On The Moon'
2006 - Sam 'True Strike 2' (dvd)
2007 - Rafaël Hekker 'See Things My Way'
2007 - Irena Filippova 'De Immigrant'
2008 - Doug MacLeod 'The Utrecht Sessions'
2009 - Herman Pouderoyen 'Niet In De Winkel Verkrijgbaar'
2009 - Irena Filippova 'Gezellig'
2009 - Bas de Haan 'Die Jongen van De Overkant'
2010 - Anne Vanschothorst 'Then It Became Clear'
2010 - phinx 'Good Times Rag Times'
2010 - Fabian Schrama 'Fabian'
2012 - De Andersons 'Vreeswijk & De Andersons'

4Tuoze Matroze Beef! Gé Reinders Lilian Vieira

Discografie Arthur Bont

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Arthur Bont

Audio/Video Arthur Bont

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer