Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ASTROSONIQ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Astrosoniq

Periode

1999 - heden

Genre

psychedelica, stonerrock

Online

Officiële website

Astrosoniq

Osse space-stonerrockband met leden uit bands als A.P.Lady en T-Nailed. Astrosoniq maakt na haar oprichting in 1999 een tweetal zeer goed ontvangen albums en weet in landen als Duitsland en Spanje een flinke voet aan de grond te krijgen.
Volledige biografie...

Bezetting

Fred van Bergen   zang
Danny van Drongelen   zang
Marcel van de Vondervoort   drums, percussie
Ron van Herpen   gitaar, zang
Robert-Jan Gruijthuijzen   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Erik de Vocht   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Incense
2004   Human Alert

Biografie Astrosoniq

Osse space-stonerrockband met leden uit bands als A.P.Lady en T-Nailed. Astrosoniq maakt na haar oprichting in 1999 een tweetal zeer goed ontvangen albums en weet in landen als Duitsland en Spanje een flinke voet aan de grond te krijgen.

1999

Marcel van de Vondervoort (ex-T-Nailed) en Ron van Herpen besluiten Astrosoniq op te richten met het idee een geluid te creëren zoals dat nog niet eerder is gehoord: heavy, groovy en spacy. Het duo vraagt Fred van Bergen, Erik de Vocht en Bidi om de band te completeren.

2000

Het debuut van Astrosoniq, Son Of A.P. Lady, wordt door de Nederlandse en buitenlandse pers ontzettend goed ontvangen. In Aardschok verdient de band 99 van de 100 punten en het Duitse RockHard noemt het album één van de beste nieuwkomeralbums van het jaar.

2001

De band maakt haar opwachting op de Nederlandse kernpodia en speelt als support voor bands als The Gathering, 7Zuma7, en Queens of the Stone Age. Daarnaast spelen ze op het Bevrijdingsfestival van Wageningen. De band organiseert het Brabantse Rockgala of the Year en start met Gritty Groovesfestivals in 013, waarbij Astrosoniq als gastheer fungeert.

7Zuma7 The Gathering

2002

Astrosoniq Ook het tweede album Soundgrenade mag weer rekenen op geweldige recensies in binnen- en buitenland. Astrosoniq blijft zich op het buitenland richten en speelt in maart op het befaamde South By Southwest festival in het Amerikaanse Austin, Texas. Ook tourt Astrosoniq met Incense en Candybar Planet in Duitsland en is uitgenodigd voor het Bilborockfestival in Bilbao (Spanje). Gritty Grooves part 2 in de W2 concertzaal in 's-Hertogenbosch is een audiovisueel spektakel met medewerking van Roadburn.

Incense

2003

Astrosoniq tour met The Heads in Nederland waarbij Willum van Human Alert meespeelt op trombone en toetsen. Het Roadburnteam verzorgt tegenwoordig de videoshow van de band. De band opent officieel het festivalseizoen op Paaspop in Schijndel. In mei staat de derde editie van het Gritty Groovesfestival in 013 te Tilburg gepland. Ook zal de band optreden op het (enige) jaarlijks gehouden stonerfestival in Erfurt: Stoned from the Underground.

Human Alert Incense

2004

Astrosoniq Op 6 maart komt op het eigen label Spacejam Records de dubbele 10" Made In Oss uit. Willum van Human Alert verzorgt niet alleen het hoesontwerp maar speelt ook mee op toetsen.

Human Alert

2006

Astrosoniq In februari tekent Astrosoniq een platencontract bij Suburban Records. Het label brengt in maart de cd Speeder People uit. Op het album vermengt de band in 71 minuten metal, rock, noise, jazz, punk, psychedelica en funk met songteksten over science fiction, fantasy en adventure games. Speeder People bevat vocale bijdragen van Monique de Adelhart Toorop (in een bewerking van Lonely Women van Ornette Coleman) en Robert-Jan Gruijthuijzen uit The Liszt (in Hot Chick). De groep is eind april hoofdact op de pre-party van de elfde editie van het Roadburn-festival in Tilburg. In de zomer speelt de band op Zwarte Cross, het Duitse festival Underground, RosRock en het Belgische RockWauberg. Op 3 november opent Astrosoniq voor hun muzikale voorbeeld Hawkwind in het Patronaat te Haarlem. Marcel van der Vondevoort is als producer, engineer, mixer en co-componist betrokken bij de opnamen van het debuutalbum van stonerband Flying Fortress.

Flying Fortress The Liszt

2007

Het afscheidsoptreden van bassist/zanger Erik de Vocht is op 20 januari tijdens het Monsters of Mariaheidefestival. Robert-Jan Gruijthuijzen van The Liszt is zijn vervanger.

2009

Na anderhalf jaar radiostilte staat Astrosoniq weer op het podium. In eerste instantie repeteert drummer Roeland Uijtdewilligen (ex-Green Lizard) mee, omdat Marcel van de Vondervoorts gezondheid het niet toelaat te drummen. Naarmate het eerste optreden op 23 mei in W2 te Den Bosch nadert, blijkt Van de Vondervoort weer genoeg op kracht is om zelf achter de drumkit plaats te nemen. Op het vijfde album Quadrant (oktober) zijn gastbijdragen te horen van René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad) op pedalsteel en voormalig bandlid Erik de Vocht. Het nummer Zero is een bijzondere opname waarbij Astrosoniq in het ene kanaal is te horen en in het andere kanaal de band ZEUS van zanger Jeroen van Koningsbrugge (vooral bekend van het satirische televisieprogramma Draadstaal).

Green Lizard Urban Dance Squad

Discografie Astrosoniq

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Astrosoniq

Audio/Video Astrosoniq

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer