Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AUTOMATIC SAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

garagerock, psychedelica

Online

Tumblr
Facebook

Automatic Sam

Automatic Sam is een psychedelische garagerockband uit de Achterhoek, vernoemd naar een personage uit het nummer Tarotplane van Captain Beefheart.
Volledige biografie...

Bezetting

Tim van Delft   drums
Pieter Holkenborg   gitaar, zang
Rense Slings   gitaar, zang
Erik Harbers   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Bob Hogenelst   drums
Harm Wopereis   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2009   Shaking Godspeed

Biografie Automatic Sam

Automatic Sam is een psychedelische garagerockband uit de Achterhoek, vernoemd naar een personage uit het nummer Tarotplane van Captain Beefheart.

2009 - 2013

Frontman Pieter Holkenborg drumt eerder bij onder anderen Woost, in de band van de Amerikaanse avant-gardegitarist Rhys Chatham en Shaking Godspeed. Hij richt Automatic Sam in 2009 op met twee vrienden en een achterneef. Op de eerste, gelimiteerd uitgebracht LP Hot Foot Oil bestaat de bezetting verder uit gitarist/zanger Rense Slings, drummer Bob Hogenelst en bassist Harm Wopereis. Het debuutalbum Texino (2011) wordt opgenomen in de Magic Barn, een tot studio omgebouwde schapenschuur in de achtertuin van de ouders van Wout Kemkens, gitarist van The Bloody Honkies en Shaking Godspeed. Het is de bedoeling om een punkrockplaat te maken, maar na een week komt de band de studio uit met een psychedelische bluesrockplaat die is vernoemd naar de experimentele documentaire Who Is Bozo Texino? uit 2005 van Bill Daniel. Het afsluitende nummer Hard Time Killing Floor Blues is oorspronkelijk van bluesmuzikant Skip James. De presentatie van Texino vindt plaats in Merleyn te Nijmegen. Automatic Sam doet voorprogramma's voor onder anderen Radio Moscow (maart 2010), Slim Cessna's Auto Club (mei 2010), Black Rebel Motorcycle Club (augustus en november 2010) en Clutch (juni 2011) en staat onder meer op edities van Eurosonic/Noorderslag, Paaspop, Appelpop, De Affaire en Zwarte Cross. Europese tournees brengen de band in Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Italië. Op 17 augustus 2013 presenteert Automatic Sam het tweede album Sonic Whip met een optreden in de Honig Fabriek in thuisstad Nijmegen. De ritmesectie bestaat dan uit drummer Tim van Delft (o.a. De Staat, The Pax) en bassist/zanger Erik Harbers (Woost, Roosbeef).

De Staat Roosbeef Shaking Godspeed The Pax Woost

Discografie Automatic Sam

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Automatic Sam

Audio/Video Automatic Sam

Video Automatic Sam

Automatic Sam - Set It Ri...
Automatic Sam - Set It Right
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Automatic Sam - Set It Right

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer