Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

B.B. QUEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1990 - 1994

Genre

R&B, soul

Pseudoniemen

BB Queen

B.B. Queen

B.B. Queen (echte naam: Inge Severijnse) is een soulvolle zangeres uit Amsterdam, die haar carrière in 1984 begint in de new wave groep Toys. In 1987 zingt zij met Elvira Valentine in het duo Say When. Ze is te horen op platen van Revelation Time en Grant & Forsyth en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Inge Severijnse   zang

Genoemd in de biografie van

1990   Jan Akkerman

Biografie B.B. Queen

B.B. Queen (echte naam: Inge Severijnse) is een soulvolle zangeres uit Amsterdam, die haar carrière in 1984 begint in de new wave groep Toys. In 1987 zingt zij met Elvira Valentine in het duo Say When. Ze is te horen op platen van Revelation Time en Grant & Forsyth en maakt deel uit van de damesgroep C.O.N. (single: Girls). Ze wordt door het producersduo Marco Roosink en Nico Verrips gevraagd het uptempo dancenummer Blueshouse in te zingen. Met deze single heeft de zangeres onder de naam B.B. Queen in 1990 een hit. Jan Akkerman levert een gastbijdrage op haar debuutalbum I'm In The Mood.

Discografie B.B. Queen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video B.B. Queen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer