Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BACAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bacán

Periode

1992 - 1999

Genre

latin

Bacán

Bacán is een Braziliaanse fusion groep die hun lazy jazzyklanken vermengen met ritmen als samba, maracuta, baiao, funk, reggae en andere Latijnsamerikaanse ritmen. De naam Bacán is portugees en betekent honderd procent OK. De leden zijn afkomstig uit verschillende Latijnsamerikaanse landen. Zangeres Lilian Vieira is afkomstig uit Rio de Janeiro, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Leonardo Amuedo   gitaar
Lilian Vieira   zang
Juan Pablo Dobal   piano
Luis Luz   drums
José Lopretti   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1987   Praful
1989   Lilian Vieira
1989   Zuco 103

Biografie Bacán

Bacán is een Braziliaanse fusion groep die hun lazy jazzyklanken vermengen met ritmen als samba, maracuta, baiao, funk, reggae en andere Latijnsamerikaanse ritmen. De naam Bacán is portugees en betekent honderd procent OK. De leden zijn afkomstig uit verschillende Latijnsamerikaanse landen. Zangeres Lilian Vieira is afkomstig uit Rio de Janeiro, Brazilië, drummer Luis Luz en pianist Juan Pablo Dobal komen beide uit Buenos Aires, Argentinie en de wieg van Jose Luis Lopretti stond in Montevideo, Uruguay. Allen hebben zij hun sporen in Nederland verdiend met sessie-werk in bands als Rumbata, Joia, Batida en Fra Fra Sound.

1992

Bacán wordt opgericht door drummer Luis Luz en zangeres Lilian Vieira, die dan beiden nog deel uitmaken van de huisband van een Braziliaanse jazzclub in Amsterdam.

1993

Bacán krijgt verschillende aanbiedingen voor het opnemen van een album en tekenen uiteindelijk bij Challenge Records.

1994

De debuut CD Bacán verschijnt en wordt zowel nationaal als internationaal goed ontvangen. Naast het werk met de groep, worden de individuele leden veel gevraagd voor sessie-optredens.

1995

Bacán Bacán maakt een theatertour langs de grote zalen en jazz-lokaties in Nederland, onder meer tijdens het North Sea Jazz Festival. In mei staat Vieira op het podium van Paradiso tijdens de presentatie van het nieuwe SFeQ-album waarop ze gastvokalen verzorgt.

SFeQ

1996

De CD Cara wordt gepresenteerd tijdens het North Sea Jazz Festival. Om het album te promoten wordt er een speciale radio-edit-remix versie van de track Saudades op CD single uitgebracht.

1999

Vieira zingt bij de internationaal gewaardeerde latin/dance-formatie Zuco 103 met leden van Martinez Move en SFeQ.

Martinez Move SFeQ Zuco 103

Discografie Bacán

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bacán

Audio/Video Bacán

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer