Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BART DE WIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bart de Win in 2010

Periode

1963 - heden

Genre

accordeon, Americana, piano, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Bart de Win

Bart de Win (1963) studeert klassieke piano bij Cees Slinger op het Rotterdams Conservatorium. Vanaf 1989 maakt hij deel uit van diverse jazz- en fusiongroepen zoals Nueva Manteca en speelt hij met onder meer Izaline Calister, Stevie Ann, Eric Coenen, Rolf Delfos, Ron van Stratum, Gé Titulaer, Mark Murphy, Eric ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, piano, zang

Overige muzikanten

Harry Hendriks   achtergrondzang, banjo, gitaar
Arthur Lijten   drums, percussie
Rinus Raaymakers   achtergrondzang, basgitaar
Arianne Knegt   zang
BJ Baartmans   banjo, dobro, gitaar

Genoemd in de biografie van

1997   Gerard van Maasakkers
2007   Nueva Manteca

Biografie Bart de Win

Bart de Win (1963) studeert klassieke piano bij Cees Slinger op het Rotterdams Conservatorium. Vanaf 1989 maakt hij deel uit van diverse jazz- en fusiongroepen zoals Nueva Manteca en speelt hij met onder meer Izaline Calister, Stevie Ann, Eric Coenen, Rolf Delfos, Ron van Stratum, Gé Titulaer, Mark Murphy, Eric Timmermans, Frits Landesbergen, Rinus Raaijmakers, Rob Janszen, Charles Nagtzaam en Frank Peeters. In 1999 studeert hij op het conservatorium af als jazz-zanger, waarna hij zelf ook zangles geeft. Als zanger treedt hij regelmatig op met contrabassist Eric Timmermans, drummers Hans van Oosterhout en Niek van Wiggen en pianist Johan Clement. Sinds 1996 is hij een van de Vaste Mannen van zanger Gerard van Maasakkers. Bart de Win levert bijdragen op het album 12 Sketches: The Mimis Plessas Songbook (2008) van de Griekse zangeres Maria Markesini. In 2009 verschijnt zijn eerste soloalbum The Simple Life, opgenomen door de Israëlische producer/saxofonist Gilad Atzmon. In hetzelfde jaar maakt deel uit van de begeleidingsband op het debuutalbum So It Goes van zangeres Elizabeth Simonian. Eind april 2010 reist De Win naar Austin, Texas om met producer Walt Wilkins te werken aan een volgend album. De dertien nummers op het tweede album Little World (januari 2011) zijn opgenomen in Austin, Texas met bijdragen van Walt Wilkins, Scrappy Jud Newcomb, Kim Deschamps, Brendon Anthony, Matt Giles, Tina Mitchell Wilkins, Bill Small, Ron Flynt, John Greenberg, Ray Rodriguez, Gilad Atzmon en Arianne Knegt. Ook op het volgende album Easy To See (2012) worden de zanger en zijn band The Simple Life begeleid door vele muzikale vrienden. De cd bevat een mengeling van folk, countryrock, jazz, gospel, blues en zelfs een beetje reggae. Tijdens de Nederlandse tournee in november en december 2012 van de Amerikaanse band Walt Wilkins & The Mystiqueros speelt Bart de Win mee op toetsen en accordeon.

In bezetting van

Gerard van Maasakkers   accordeon, piano

Discografie Bart de Win

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bart de Win

Audio/Video Bart de Win

Video Bart de Win

Bart de Win | Summer dres...
Bart de Win | Summer dresses
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bart de Win | Summer dresses

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer