Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BASKERVILLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Baskerville

Periode

2009 - heden

Genre

electro, rock

Online

Officiƫle website

Baskerville

Baskerville is het Haarlemse producersduo Bart Possemis en Thijs van der Klugt, niet vernoemd naar het gelijknamige lettertype, maar naar de roman The Hound Of The Baskervilles van Sir Arthur Conan Doyle.
Volledige biografie...

Bezetting

Thijs van der Klugt   gitaar, producer
Bart Possemis   basgitaar, producer

Genoemd in de biografie van

2010   Relax

Biografie Baskerville

Baskerville is het Haarlemse producersduo Bart Possemis en Thijs van der Klugt, niet vernoemd naar het gelijknamige lettertype, maar naar de roman The Hound Of The Baskervilles van Sir Arthur Conan Doyle.

2009 - 2010

Bart Possemis (Relax) en Thijs van der Klugt (Heist) brengen in 2009 een eerste EP uit en verzorgen remixes voor acts als Pete Philly & Perquisite en The Do. Naar aanleiding van de track Ready To Blow wordt het duo in het voorjaar van 2010 door radiozender 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. In 2010 verschijnt het debuutalbum Disco Biscuits met daarop een mix van electro, hiphop, rock en pop en vocale bijdragen van onder anderen Jacqueline Govaert (Krezip), Bart van Liemt (The Sheer) and Pete Philly. Het album wordt gelanceerd tijdens een optreden op Lowlands. In hetzelfde jaar staat Baskerville ook op het Duitse festival Q-base en op het Sziget Festival in Boedapest.

Krezip Pete Philly Pete Philly & Perquisite Relax The Sheer

2011 - 2013

Vanaf begin 2011 heeft het duo een eigen clubavond Disco Biscuits in het Patronaat in thuisstad Haarlem. Tijdens de uitreiking van de Gouden Kabouter Award op 22 maart 2011 in Paradiso wint Baskerville in de categorie Stoutste Nieuwe Live Act. Baskerville staat in 2011 onder meer op Noorderslag, het Amsterdam Dance Event, het Leeds Festival en voor de tweede keer op Sziget. Het nummer My Friend wordt in 2011 gebruikt in een aflevering van de donkere Amerikaanse comedyserie Weeds en Devil's Town in 2012 voor een wereldwijde commercial voor een laptop van Lenovo. De producers maken enkele EP's voor het label Secure Recordings van Bart B More en BNR Trax, een sublabel van het Duitse electro/technolabel Boysnoize Records. Na de single The Fuss (mei 2013) verschijnt in oktober 2013 bij [PIAS] het tweede album Strongroom. Op de cd staan gastbijdragen van Blaudzun, Bart van Liemt, Tessa Douwstra (Orlando), Torre Florim (de Staat), Mathias Janmaat (Bombay Show Pig) en Iwan Van Amersfoort van Gotcha. Het tempo van de nummers ligt lager dan op het debuut. 'Het is meer spacey en meer een luisterplaat geworden,' vertelt Baskerville in een interview op 3voor12.nl.

Blaudzun Bombay Show Pig Gotcha Orlando

Discografie Baskerville

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Baskerville

Audio/Video Baskerville

Video Baskerville

Baskerville - Our racing ...
Baskerville - Our racing heart (OFFICIAL VIDEOCLIP)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Baskerville - Our racing heart (OFFICIAL VIDEOCLIP)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer