Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEAU WASSENBERGH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beau Wassenbergh

Periode

24-11-1954 - heden

Genre

blues, country, drums, percussie, rock, sessiemuzikanten

Beau Wassenbergh

Beau Wassenbergh is een percussionist/drummer/kunstschilder uit Den Haag die actief is in de genres blues, rock en country. Zijn grootste successen heeft hij met Livin' Blues, Boom Boom Mancini en The Rest.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, percussie

Biografie Beau Wassenbergh

Beau Wassenbergh is een percussionist/drummer/kunstschilder uit Den Haag die actief is in de genres blues, rock en country. Zijn grootste successen heeft hij met Livin' Blues, Boom Boom Mancini en The Rest.

In bezetting van

Boom Boom Mancini   drums
Cashmere   drums
Livin' Blues   drums
Midnight Temptation   drums
Superbeau   drums
The Rest   drums
The Zoo   drums

1970 - 1980

In de jaren zeventig speelt Beau Wassenbergh (Den Haag, 24 september 1954) in verschillende bands waaronder Pineapple, Roadwork, Point Y (met Frank van den Kloot en Peter Wassenaar) en Cashmere (met Jody Pijper en Peter Hollestelle). Met de band Livin' Blues (met Ted Oberg, Niko Christiansen en John Lagrand) speelt de drummer op 13 juni 1980 tijdens de originele Haagsche Beatnach. Het optreden komt uit op lp. In de studio van Hans Vermeulen levert Beau Wassenbergh veel gastbijdragen en speelt hij ook partijen in voor commercials en films, waaronder de televisiefilm Voorbij, Voorbij van Paul Verhoeven.

Cashmere Hans Vermeulen Livin' Blues

1980 - 1990

Samen met Jaap de Jonckheere en Jeroen Ernst, Evert Nieuwstede (Urban Heroes) en Frans Koenn richt Wassenbergh Boom Boom Mancini op. Hun single Red Skies wordt door radiomaker Frits Spits drie keer achter elkaar gedraaid op Radio 3. Het levert de band meerdere televisieoptredens op. Boom Boom Mancini wint de Hitkrant Prijs in de categorie Meest Belovende Groep 1985. Met Ferry van Leeuwen als vervanger van Evert Nieuwstede en producer George Kooymans wordt in 1985 het eerste, titelloze album opgenomen voor Ring Records, het label van Kooymans en Barry Hay. Ter promotie van de plaat gaat Boom Boom Mancini een tijdje op tournee als voorprogramma van Golden Earring. In 1985 neemt Wassenbergh ook onder de naam Jody's Private Luxury een lp op met Jody Pijper, Alexander Buurman, Tom Barlage, Eric Karsemeijer, Jaap de Jonckheere en Peter Wassenaar. De opnamen vinden plaats in The Bandstand Studio in Hilversum onder productionele leiding van Paco Saval.

Boom Boom Mancini Golden Earring Jody Pijper Urban Heroes

1990 - 1993

Met zijn band Superbeau brengt Beau Wassenbergh de single Feel Like Makin' Love uit. De band bestaat verder uit Jaap de Jonckheere, Frans Koenn, Ferry van Leeuwen en Michael Eshauzier. Feel Like Makin' Love is ook terug te vinden op de cd Empowered die door een nieuwe incarnatie van Boom Boom Mancini wordt opgenomen in Studio Zeezicht te Spaarnwoude met gastbijdragen van o.a. Candy Dulfer, Rob van Donselaar, Mai Tai, Okkie Huysdens, Martijn de Man en John Lagrand. In 1993 is Wassenbergh ook te horen in The Zoo, de rockband van Mark Boon en Michel LeGrand (Michel de Groot), maar als hij de volle optreedschema's niet meer kan combineren kiest hij toch voor Boom Boom Mancini.

Candy Dulfer John Lagrand Mai Tai Okkie Huysdens Rob van Donselaar Superbeau The Zoo

1994 - 2005

Vanaf eind 1994 speelt Wassenbergh in The Rest, een band met in eerste instantie ook Hans Vermeulen. Ook zonder Vermeulen treedt The Rest regelmatig op. In de band zitten verder o.a. Polle Eduard, Len Bouman en Jaap de Jonckheere, aangevuld met gastmuzikanten. Met Polle Eduard neemt Beau Wassenbergh in 2000 de cd Verslaafd Aan Jou en de single De Rivier op. Op deze platen staan ook bijdragen van Frank Papendrecht, Werner Blaas, Erik Schurman, Henri v/d Bos, Len Bouman, Frans Koenn, Ocki Klootwijk en André Sommer.

Polle Eduard The Rest

2006 - 2007

Vanaf 2006 speelt Wassenbergh met Ron Knoester en Dave Bordeaux (beide ex-Billy The Kid) in de band Midnight Temptation.

Billy The Kid Midnight Temptation

Discografie Beau Wassenbergh

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beau Wassenbergh

Audio/Video Beau Wassenbergh

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer