Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEN SAUNDERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ben Saunders in 2011

Periode

09-07-1983 - heden

Genre

pop/rock, soul, zang

Online

Officiële website
Fansite
Facebook

Ben Saunders

Zanger Ben Saunders breekt in 2010 definitief door dankzij zijn deelname aan de talentenjacht The Voice Of Holland.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Jack van de Ven   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1985   Pearl Jozefzoon
2008   DJ Jean
2010   Leonie Meijer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Ben Saunders

Zanger Ben Saunders breekt in 2010 definitief door dankzij zijn deelname aan de talentenjacht The Voice Of Holland.

In bezetting van

Follow That Dream   zang

2000 - 2009

Samen met zijn broer Dean is Ben Saunders (Londen, 9 juli 1983) al in 2000 op de Nederlandse televisie te zien in Alles Voor De Band bij de commerciële zender RTL4. Uit deze realitysoap, die wordt gepresenteerd door Manuëla Kemp, komt de band Follow That Dream voort, geproduceerd door Bolland & Bolland en uitgebracht door het label Dino. De single Follow That Dream haalt de 25ste plaats van de Top 40. Ben en Dean Saunders doen in 2003 onder de naam The Brothers mee aan het Nationaal Songfestival met het nummer Stand As One waarmee ze op de zevende plaats eindigen.

Bolland & Bolland Dean Saunders Follow That Dream

2010 - 2011

Ben Saunders in 2010 Ben Saunders schrijft zich in 2010 in voor de talentenjacht The Voice Of Holland. Het bijzondere aan dit programma is dat de juryleden de audities beluisteren met hun rug naar het podium, zodat ze de kandidaten alleen kunnen beoordelen op basis van hun stem. Saunders valt op door zijn vele tatoeages en heeft succes met zijn uitvoering van het nummer Use Somebody van Kings Of Leon. VanVelzen is zijn coach. Saunders' single I'm In Love With A Girl van Gavin DeGraw bereikt de 19de positie in de Single Top 100. In week 50 van 2010 lukt het Saunders als eerste Nederlandse artiest om twee singles op de eerste plaats van de Single Top 100 te krijgen dankzij downloads via iTunes, waaronder zijn versie van If You Don't Know Me By Now (origineel van Harold Melvin & The Blue Notes, maar ook bekend van Simply Red). In januari 2011 behaalt die single de gouden status na meer dan 10.000 downloads. Op 21 januari wint Saunders de finale van The Voice Of Holland. Een dag later wordt zijn broer Dean verkozen tot winnaar van Popstars. Beide broers worden gehuldigd in hun woonplaats Hoorn. Na een gastrol tijdens het optreden van Di-rect tijdens de Vrienden Van Amstel bereidt Saunders zich met zijn band voor op een tournee die in april van start gaat. De tournee begint met het voorprogramma bij Singles Only van Kane in de Ahoy' op 21, 22 en 23 april. Saunders' debuutalbum You Thought You Knew Me By Now verkoopt binnen een dag 25.000 exemplaren, wat de plaat in mei direct bij uitbreng een gouden plaat oplevert. Eind mei tekent hij in Londen een wereldwijd platencontract. In 2011 staat de zanger geprogrammeerd op onder meer de festivals Bevrijdingsfestival Almere, Oerrock in Ureterp, TT Festival in Assen en Pop On Top in Valkenburg.Tijdens de uitreiking van de TMF Awards, 12 juni op de Javakade in Amsterdam, wint Saunders in drie categorieën: Beste Live Act, Beste Man en TMF Borsato Award.

Di-Rect Kane VanVelzen

2012 - 2013

De single No Cure van het album Heart & Soul staat in oktober 2012 drie week in de Top 40 en behaalt daar de 33ste plaats. Op het album werkt hij samen met toetsenist Sven Figee. Op de single Turn Back Time (2013) verruilt de zanger soul voor dance. Hij werkt met DJ en producer Nicky Romero aan nieuw dancemateriaal.

Sven Figee

2014

Samen met rapper Def Rhymz neemt de zanger de WK-single Aanvallen Met Die Bal Op. In de zomer doet Ben Saunders mee aan het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland.

Def Rhymz

Discografie Ben Saunders

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ben Saunders

Audio/Video Ben Saunders

Video Ben Saunders

Ben Saunders - All Over (...
Ben Saunders - All Over (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ben Saunders - All Over (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer