Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEPPIE KRAFT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beppie Kraft

Periode

1946 - heden

Genre

amusementsmuziek, carnaval, dialectpop, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Beppie Kraft

Beppie Kraft, de Édith Piaf van Maastricht, is een kleine zangeres met een grootse stem waarmee ze tijdens feestelijke gelegenheden en tijdens carnaval Maastrichtse liedjes vertolkt. In 2007 viert de koningin van het Limburgse lied haar vijftigjarig artiestenjubileum met een feestelijk optreden in het centrum van Maastricht.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1962   Fred Limpens
1976   The Walkers
2004   Benny Neyman

Biografie Beppie Kraft

Beppie Kraft, de Édith Piaf van Maastricht, is een kleine zangeres met een grootse stem waarmee ze tijdens feestelijke gelegenheden en tijdens carnaval Maastrichtse liedjes vertolkt. In 2007 viert de koningin van het Limburgse lied haar vijftigjarig artiestenjubileum met een feestelijk optreden in het centrum van Maastricht.

1946

Beppie Kraft Barbara Laurentia Christiana Kraft wordt op 5 juni geboren in Maastricht. Ze is de oudste dochter van accordeonist, arrangeur, producer en songschrijver Sjeng Kraft.

Sjeng Kraft

1957

Op haar elfde zingt Beppie voor het eerst in het openbaar. Bij de opening van carnaval voert ze vanaf de kiosk op het Vrijthof te Maastricht met veel succes het liedje Sjeng De Moneka uit. Ze valt in de prijzen met haar uitvoering van het Maastrichts carnavalslied Diech Bis Mien Nisjeke.

1961 - 1986

Op vijftienjarige leeftijd brengt Beppie haar eerste single uit. De zangeres is vervolgens jarenlang een graag geziene artiest tijdens optredens op diverse kleine en grote locaties in Limburg en tijdens feestelijke gelegenheden als Preuveneminte, Boetegewoën Boetezittinge en 11devande11de's. Enkele van de rond de vijfhonderd liedjes op haar repertoire zijn Vendaog Is Zoenen Daag, Oet Limburg Kump De Meziek, Iech Bin Zoe Verleef, Kiek Ins In Mien Auge, 't Roetsjleed, Miene Voge Is Gevlooge, Iech Wach Op Diech en Laot Us Same. Van 1981 tot 1999 vormt Beppie samen met Mat Haaken het komische duo Berb en Gradus, twee Maastrichtse volkstypes. In 1981 belandt haar vertolking van Dao Zit Vastelaovend In De Loch op de tweede plaats tijdens het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Met Joa, Hei In Limburg wint ze het LVK in het seizoen 1985-1986. Het liedje komt bij Telstar uit op single.

1987 - 2004

Beppie Kraft geeft tot juli 2004 samen met Conny Peters leiding aan de Limburgse productiemaatschappij Marlstone. Het label brengt o.a. platen uit van Frans Theunisz, Schintaler en André Rieu. Op de Limburgse televisiezender TV Totaal verzorgt ze enige tijd een kookprogramma. Ze wint in 1994 de Gouden Narrenkap en wordt in 2006 Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

André Rieu Nachroaf F. Theunisz

2007

Beppie Kraft Beppie Kraft viert op 20 mei haar vijftigjarig artiestenjubileum met een groots optreden op de Markt van Maastricht. De zangeres wordt benoemd tot ereburger van Maastricht.

2009 - 2010

Als opwarmer voor haar volgende album verschijnt eind 2009 de Grieks getinte single Hiemel, Zon, De Maon En Sterre. Een van de grote optredens in 2009 is 21 november als onderdeel van het festival Maas Music Night Of The Proms. Op 8 mei 2010 komt de zangeres vanuit Spanje naar Nederland om het voorprogramma te verzorgen van Clouseau op de markt in Roermond.

2012

Bijna 13.000 Limburgers bezoeken op 15 september het jubileumconcert van Beppie Kraft in Ahoy Rotterdam.

Discografie Beppie Kraft

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beppie Kraft

Audio/Video Beppie Kraft

Video Beppie Kraft

Beppie Kraft ♪ Met jou wo...
Beppie Kraft ♪ Met jou wordt 't leven veel Mooier ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Beppie Kraft ♪ Met jou wordt 't leven veel Mooier ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer