Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERGET LEWIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Berget Lewis in 2007

Periode

24-10-1971 - heden

Genre

gospel, R&B, sessiemuzikanten, soul, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Berget Lewis Soul Explosion, The Gospeltrain

Berget Lewis

Berget Lewis is een veelgevraagde soulzangeres. Ze maakt deel uit van de groepen Total Touch, Candy Dulfer's Funky Stuff en de begeleidingsband van Ruth Jacott. Ze levert ook bijdragen op platen en tijdens optredens van o.a. Gordon, Golden Earring, Marlayne, Karin Bloemen, Boris, Van Morrisson en Maceo Parker. Haar zangstem ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Henne Reijs   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1998   Gordon
2000   Fred van Straten
2002   DeAnté
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Berget Lewis

Berget Lewis is een veelgevraagde soulzangeres. Ze maakt deel uit van de groepen Total Touch, Candy Dulfer's Funky Stuff en de begeleidingsband van Ruth Jacott. Ze levert ook bijdragen op platen en tijdens optredens van o.a. Gordon, Golden Earring, Marlayne, Karin Bloemen, Boris, Van Morrisson en Maceo Parker. Haar zangstem is te horen in reclamespotjes op radio en televisie. Met haar groep The Gospeltrain zingt ze spirituals en met The Berget Lewis Soul Explosion covert ze klassiekers uit soul en r&b.

In bezetting van

J.A.M.   zang
Ladies Of Soul   zang
Orfeo   zang
Total Touch   achtergrondzang

1971 - 1982

Berget Lewis wordt samen met haar broer Alvin op 24 oktober 1971 geboren in Amsterdam. Ze is elf jaar als ze a capella haar eerste optreden verzorgt voor de evangelische Maranatha gemeente.

Alvin Lewis

1988

Op haar zestiende gaat ze voor het eerst op tournee door de Verenigde Staten met een gospelkoor.

1989

Trijntje en Tjeerd Oosterhuis zijn buren van de familie Lewis. Als ze voor hun band Total Touch een achtergrondzangeres nodig hebben is de keuze snel gemaakt.

Total Touch

1996

Rond het verschijnen van de Total Touch single Touch Me There verruilt Lewis de band voor Ruth Jaccot.

Ruth Jacott

1998

Na haar tournee met Ruth Jaccot maakt Berget Lewis in april deel uit van Candy Dulfer's Funky Stuff met wie ze een internationale tournee onderneemt. De groep reist door Duitsland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Japan. De zangeres brengt samen met Gordon het duet Jij Was Daar uit. Geïnspireerd door Amerikaanse gospelsterren Kirk Franklin, Sounds Of Blackness en Jolanda Adams richt Berget Lewis in maart The Gospeltrain op. Het koor bestaat uit zangers en zangeressen uit onder meer Total Touch, René Froger, Marco Borsato, Gordon, Mai Tai, Rosa King en Lois Lane. Begeleid door een band staat The Gospeltrain op podia en festivals als Racism Beat It, De Uitmarkt, het Millenium Concert op de Dam, het Haarlem Jazzfestival en North Sea Jazz.

Candy Dulfer Gordon Loïs Lane Mai Tai Marco Borsato René Froger Rosa King & Upside Down

2000

Een van de vele televisieprogramma's waarin de zangeres optreedt is het jubileumgala voor de KRO in november. Lewis verzorgt regelmatig studiowerk op andermans platen. Zo is ze onder meer te horen op het album Last Blast Of The Century van Golden Earring en op Vuur van Roel Esseboom.

Golden Earring

2001

In januari is Lewis een van de deelnemende artiesten tijdens het benefietprogramma Samen Voor De Molukken.

2002

Berget Lewis neemt deel aan het huwelijksconcert voor Maxima en prins Willem Alexander in de Arena. The Gospeltrain levert een bijdrage aan het album Muzikanten Dansen Niet van De Dijk. Lewis zingt in de nummers Never There en Victory Dance op het album van de Surinaamse rapper Rizky Rough.

De Dijk

2003

Lewis leent haar stem aan de nieuwe jingles voor Radio 3FM. Samen met Simon Linnenbank (ooit als Tom Jones te zien in de Soundmixshow) doet Berget Lewis onder de naam Lewis & Simon mee aan een van de voorrondes van het Nationaal Songfestival. Met het liedje Let's Give It A Try belandt het duo op de tweede plaats.

2004

Berget Lewis vervangt Mildred Douglas als die om persoonlijke redenen niet van de partij is bij de nieuwe theatertournee van J.A.M. (de groep van Douglas, Angela Groothuizen en Julya Lo'ko). Ze zingt mee op het album Icon van de Amsterdamse zanger Orfeo. Met producer Coen Molenaar gaat de zangeres in juli de studio in voor de opnamen van een album. In december zingt ze in de Kerstshow van Karin Bloemen.

J.A.M. Karin Bloemen Mildred Douglas Orfeo

2005

Naar aanleiding van de zeebeving in Azië en gedeeltes van Afrika vinden in de eerste week van januari in heel Nederland benefietacties plaats. Berget Lewis staat samen met o.a. DJ Tiësto, Di-rect, Bløf, Acda en De Munnik, Trijntje Oosterhuis, Dinand Woesthoff en Xander de Buisonjé belangeloos op het festival dat 6 januari plaatsvindt op de Dam te Amsterdam. Berget Lewis zingt in december mee tijdens het optreden in Paradiso van Voices of Peter Claver, het gospelkoor uit New Orleans dat eerder in het jaar is getrokken door wervelstorm Katrina.

2006

Van februari tot en met mei gaat J.A.M. op tournee met het programma Woodstock. Begeleid door een band onder leiding van arrangeur Erwin van Ligten zingt het trio liedjes van het Woodstockfestival. Op 23 maart gaat de Nederlandse speelfilm Bolletjes Blues in première. In de film zingt Berget Lewis het nummer It Don't Matter. Het liedje komt ook op single uit.

2007

Berget Lewis in 2007 Berget Lewis levert bijdragen op het eerste soloalbum Reboot Your Soul van trompettist Rob van de Wouw (Rotterdam Jazz Orchestra) dat eind januari verschijnt. De zangeres doet mee aan de zangwedstrijd Just The Two Of Us op de commerciële televisiezender Tien. In het programma worden negen bekende Nederlanders gekoppeld aan professionele vocalisten om samen de strijd aan te gaan. Samen met DJ Edwin Evers wint Lewis op 30 april de finale. In juli gaat de zangeres voor 18 concerten in 9 landen mee op tournee door Europa met Candy Dulfer, Rosie Gaines en de band van Prince. In oktober verschijnt Lewis' debuutalbum Finally.

Edwin Evers

2008 - 2010

Let Me See Ya Move en het door Lewis zelf geschreven Sooner Or Later verschijnen op single. De zangeres als speciale gast te zien tijdens Samen Met Dré in de Amsterdam ArenA, bij Jeroen van der Boom in Concert in de Heineken Music Hall en Marco Borsato & Friends in het Gelredome te Arnhem. Berget Lewis is een van de juryleden bij My Name Is Michael, het televisieprogramma op RTL4 waarin vanaf 9 januari 2010 twee maanden wordt gezocht naar de beste imitatie van Michael Jackson. Ze is als teamcaptain van de jaren tachtig te zien in De Leukste Jaren, een spelprogramma van de KRO. Lewis theatershow Zoals Ik Ben gaat 29 november 2010 in première De Kleine Komedie te Amsterdam. Samen met haar band vertolkt de zangeres een breed repertoire dat bestaat uit soul, pop, rock en levenslied.

2012 - 2013

Berget Lewis vertolkt de rol van Maria tijdens The Passion, het lijdensverhaal van Jezus aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers. De uitvoering vindt 5 april 2012 plaats op het Willemsplein te Rotterdam en wordt uitgezonden door de omroepen EO en RKK live uitgezonden op Nederland 1 en internet. Lewis doet in juni 2012 op Ibiza mee aan het vierde seizoen van het TROS-televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland. Een van de liedjes die ze uitvoert is Zwart Wit van de Frank Boeijen Groep. Vanaf 18 oktober 2012 gaat de theatershow Blooming van start, op de website van Lewis omschreven als 'een muzikale reis door haar eigen leven'. De zangeres tekent op 18 juli 2013 een platencontract bij V2 Records. Het eerste album voor dit label is in de SquatSound Studios in Londen opgenomen door Andreas Olsson (James Morrison, Jason Mraz). Lewis schrijft en componeert zelf de liedjes. De titelloze cd komt uit in november.

Frank Boeijen

2014

In februari maakt Berget Lewis deel uit van de Ladies Of Soul tijdens twee uitverkochte concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. In augustus is ze te gast in het Concertgebouw in Amsterdam voor een nachtconcert met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. In november zal de zangeres voor het eerst in een musical te zien zijn. Ze speelt de rol van Effie White in de musical Dreamgirls van Albert Verlinde Entertainment. In die rol zingt ze het beroemde nummer And I Am Telling You I’m Not Going.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw Ladies Of Soul

2017

Lewis treedt op tijdens een speciale avond in Paradiso ter nagedachtenis aan de Britse zanger George Michael. Ook brengt ze een eerbetoon aan Prince tijdens de Ladies of Soul-concerten in februari. Het nummer Purple Rain zingt ze ook in de Rotterdamse Kuip tijdens de show van entertainers Jandino Asporaat en Najib Amhali.

Discografie Berget Lewis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Berget Lewis

Audio/Video Berget Lewis

Video Berget Lewis

A day @SquatSound Studio...
A day  @SquatSound Studio's London
Berget Lewis - Zwart Wit ...
Berget Lewis - Zwart Wit (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
A day  @SquatSound Studio's London

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer