Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BERNIE'S LOUNGE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bernie's Lounge

Periode

2000 - heden

Genre

instrumentaal, jazz, latin, soul, wereldmuziek

Online

Officiële website

Bernie's Lounge

Bernie's Lounge uit Amsterdam speelt een rauwe, funky mix van soul, jazz, calypso, mambo en son met veel improvisaties en invloeden uit de Balkan en Afrika.
Volledige biografie...

Bezetting

Mark Tuinstra   gitaar
Jasper de Beer   basgitaar
Dominique Brackeva   trombone
David Beukers   saxofoon
Janfie van Strien   saxofoon
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Steve Mitchell   percussie
Ben Mendes   engineer
Bernt Nellen   drums
Maria del Pilar   zang
Luis Pedro Diaz   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2003   Amsterdam Klezmer Band
2003   Jammah Tammah
2003   Mdungu
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bernie's Lounge

Bernie's Lounge uit Amsterdam speelt een rauwe, funky mix van soul, jazz, calypso, mambo en son met veel improvisaties en invloeden uit de Balkan en Afrika.

2000 - 2003

Bernie's Lounge wordt opgericht door saxofonist David Beukers en gitarist Mark Tuinstra. De twee spelen voornamelijk op straat, met name aan de Middellandse Zee. In de loop van de jaren wordt de bezetting uitgebreid. In 2002 verschijnt in eigen beheer het debuutalbum Bernie's Lounge. Een jaar later voegen bassist Jasper de Beer en saxofonist Janfie van Strien uit de Amsterdam Klezmer Band zich bij de band.

Amsterdam Klezmer Band

2004

Bernie's Lounge Bernie's Lounge doet een tournee door Brazilië. De groep speelt in Recife voor 10.000 man. In Nederland is de groep te zien tijdens o.a. Oerol, Noorderzon, de Jazzfietstour en in het voorprogramma van Buena Vista Social Club. Het tweede album Burning The Lounge bevat een mengeling van Afrobeat, latin, funk en balkanmuziek. De muziek wordt aangevuld met vocalen van de Spaanse zangeres Mapi Quintana.

2005 - 2007

Bernie's Lounge Bernie's Lounge speelt in Frankrijk, Spanje, Italië, Ierland en België. In oktober 2006 doet de band een showcase in het BIMhuis tijdens het Amsterdam Dance Event. Tijdens dit speciale optreden wordt de band versterkt door trompettist Roy Paci (Aretuska/Banda Ionica) en toetsenist/zanger Dele Sosimi (Fela Kuti). In november en december van hetzelfde jaar is Bernie's Lounge tien keer op de Nederlandse televisie te zien in de wetenschapsquiz van de VPRO. In deze periode bestaat de band, naast Beukers, Tuinstra, De Beer en Van Strien, uit Dominique Brackeva (trombone), Joeri Baldinger (percussie), Luis Pedro Diaz (drums), Maria del Pilar alias Mapi Quintana Bellon uit de band Tierra (zang) en Heiko Ebner (trompet). Naast een optreden in het populaire culturele praatprogramma De Wereld Draait Door is de band onder meer te zien in de Melkweg (cd-presentatie) en op Lowlands. Het derde album Red Mango komt in het najaar van 2007 uit bij PIAS.

2008 - 2009

In 2008 is Bernie's Lounge voor de derde keer achtereenvolgende keer de huisband van VPRO's Wetenschapsquiz. Na een bezettingswijziging is Susana Raya de nieuwe zangeres en zijn er ook een nieuwe drummer (Mark de Jong) en percussionist (Jasper Goedman). Heiko Ebner vult aan op trompet. Live wordt de band bijgestaan door geluidsman Marc Schots. In 2009 staan verre reizen op het programma, met optredens in Turkije en Jordanië en in oktober een tournee door China.

Discografie Bernie's Lounge

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bernie's Lounge

Audio/Video Bernie's Lounge

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer