Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BEUKORKEST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Beukorkest

Genre

Americana, avant-garde, rock

Online

Officiële website

Beukorkest

Beukorkest start in 2007 op initiatief van kunstenaar/muzikant Rik van Iersel en de band Stuurbaard Bakkebaard. Het gelegenheidsorkest bestaat uit muzikanten met zeer uiteenlopende achtergronden die voor een korte periode samenkomen. De muziek laveert tussen freejazz, broken beats, rock, gesproken woord, trashblues en pop. Soms wel twintig man sterk produceert ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rik van Iersel  
G.W. Sok   zang
Marc Constandse   bandoneon, percussie, zang
Younes Riad   elektronica
Rei Satoshi   gitaar, luit
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Colin Benders   trompet
Marc Koppen   drums
Onno Kortland   contrabas, zang
Def P   rap
Patrick Votrian   trombone, tuba
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Beukorkest

Beukorkest start in 2007 op initiatief van kunstenaar/muzikant Rik van Iersel en de band Stuurbaard Bakkebaard. Het gelegenheidsorkest bestaat uit muzikanten met zeer uiteenlopende achtergronden die voor een korte periode samenkomen. De muziek laveert tussen freejazz, broken beats, rock, gesproken woord, trashblues en pop. Soms wel twintig man sterk produceert het orkest een overdonderende muzikale collage met veel ruimte voor improvisatie en dynamiek. Onder de deelnemende muzikanten aan de eerste edities onder meer de leden van Stuurbaard Bakkebaard, gitarist Gary Lucas (Captain Beefheart, Jeff Buckley), Dead Elvis, Kyteman, Andre Manuel en Def P (Osdorp Posse). In 2011 bestaat het orkest tijdens het programma Steal The Trumpet Show 2011 naast de Amerikaanse singer-songwriter Johnny Dowd uit onder anderen Solex, DJ DNA (Stuurbaard Bakkebaard, Urban Dance Squad), Toon Bressers (Nasmak), gitaarbouwer Yuri Landman en leden van de bands Crappy Dog en Woody & Paul.

Discografie Beukorkest

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Beukorkest

Audio/Video Beukorkest

Video Beukorkest

Beukorkest 2008, Cut It, ...
Beukorkest 2008, Cut It, Burgerweeshuis
Beukorkest @ Magneet
Beukorkest @ Magneet
Beukorkest Solar 2011
Beukorkest Solar 2011
Het Beukorkest is van all...
Het Beukorkest is van alle markten thuis
Beukorkest 2009, Black Be...
Beukorkest 2009, Black Betty, Paradox, Tilburg
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Het Beukorkest is van alle markten thuis

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer