Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK & BEAUTIFUL BIG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2003 - heden

Genre

soul

Online

Officiële website

Big, Black & Beautiful

Groep rondom souldiva's Lucretia van der Vloot, Michelle David en Rocq-E Harrell.
Volledige biografie...

Bezetting

Rocq-e Harrell   zang
Michelle David   zang
Lucretia van der Vloot   zang

Overige muzikanten

Peter Tiehuis   gitaar
Glenn Corneille   piano
Arnold van Dongen   gitaar
Marcel Fisser   gitaar
Lou Guldemond   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1999   Allard Blom
2000   Leona Philippo
2002   Glenn Corneille
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Big, Black & Beautiful

Groep rondom souldiva's Lucretia van der Vloot, Michelle David en Rocq-E Harrell.

2002

Rocq-E Harrell, Lucretia van der Vloot en Michelle David vormen samen het soultrio Big, Black & Beautiful. Deze 'sisters of soul' brengen tijdens hun shows een muzikaal en soms ook komisch eerbetoon aan legendarische 'girl groups' als The Supremes, The Three Degrees en Sister Sledge. Rocq-E en Lucretia werkten eerder samen in She Got Game. Ze kennen Michelle David van het project R.E.S.P.E.C.T. De Amerikaanse zangeres heeft in achtergrondkoren gezongen bij artiesten Michael Bolton en Diana Ross en maakte na haar komst in Amsterdam in 1994 deel uit van de producties The Sound Of Motown en Mahalia. Big, Black & Beautiful is voor het eerst te bewonderen op De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Het trio opent de Amsterdamse Uitmarkt en staat ook op Lowlands. In het najaar staat de groep twee avonden in het Nieuwe de La Mar theater te Amsterdam met een try-out voorstelling van hun show A Tribute To The Girl Groups. In december zijn ze de centrale gast in RTL4 Vrienden van Amstel. Begeleid door hun eigen band o.l.v. Danny Sahupala zingen de diva's een aantal nummers uit hun repertoire. Ook doen zij een duet met de bekendste Nederlandse soul meidengroep Mai Tai.

Lucretia Mai Tai Rocq-e Harrell She Got Game

2003

Op 15 februari gaat de theatertournee A Tribute To The Girl Groups van start. De zangeressen hebben het publiek al snel veroverd en voor de rest van het jaar zijn alle shows uitverkocht. In november wordt er ook een live-cd uitgebracht van de show.

2004

Wegens het enorme succes toert Big, Black & Beautiful door tot eind november. Begin januari keert Michelle David terug na haar zwangerschapsverlof. In de zomer is de groep voor het eerst te zien op verschillende zomerfestivals. Er ontstaat een grote vraag naar Big, Black & Beautiful voor zowel festivals, benefietvoorstellingen als besloten evenementen. In juni zijn ze speciale gast bij André Hazes tijdens zijn laatste concert in de Amsterdam ArenA.

André Hazes

2005

Samen met Dennis Christopher en de Beatfreakz nemen Rocq-E, Lucretia en Michelle een dancetrack op. Good Love wordt in eerste instantie op vinyl uitgebracht door Spinnin' Records. Ook deze zomer is het trio weer op een aantal festivals te zien.

2006

Van januari tot en met juni trekt Big, Black & Beautiful samen met zanger/acteur Hajo Bruins langs de grote Nederlandse theaters met het programma BB&B XL. De voorstelling verschijnt ook op cd. Zangeres Michelle David heeft elke zondag haar eigen gospelshow Inspirational Radio op de Amsterdamse radiozender Salto. Samen met zangeres Linda Wagemakers richt ze de gospelgroep Salt op waarmee ze onder meer te horen is tijdens het Gospelfestival in Amsterdam-Zuidoost.

2008

Big, Black & Beautiful viert het zesjarig bestaan met een derde theatertournee langs 66 theaters. De zangeressen stellen het programma samen met regisseur Titus Tiel Groenestege en worden tijdens de optredens begeleid door Arjen Mooijer (muzikale leiding/piano), Paddy van Rijswijk (bas), Lou Guldemond (gitaar), Marcel Fisser (gitaar), Mark Stoop (drums) en Gregor Hamilton (toetsen). Het optreden van 14 maart, in een uitverkocht Carré te Amsterdam, wordt vastgelegd en uitgebracht op dvd.

2009

Na twee livealbums werkt Big, Black & Beautiful aan de eerste studio-cd Everything's Changing, die eind oktober uitkomt. Naast een bewerking van Treat Her Like A Lady van The Temptations (door BB&B bewerkt tot Treat Us Like A Lady) en de soulklassieker Best Of My Love, bevat het album ook vier zelfgeschreven nummers en coverversies van Ballroom Blitz van glamrockband The Sweet en Kiss From A Rose van Seal.

2010

Big, Black & Beautiful staat op 23 april voor het eerst in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

Discografie Big, Black & Beautiful

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Big, Black & Beautiful

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer