Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BISCUIT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 1998

Genre

pop, rock

Biscuit

Biscuit is Ruud Houweling uit Zandvoort. Na zijn studie aan de Willem De Koning Academie te Rotterdam wordt hij getekend door Columbia/Sony Music. In de Brabantse Studio RS29 van producer Oscar Holleman (o.a. Krezip, Within Temptation) werkt hij aan zijn debuut en raakt daar bevriend met Arjen Lucassen van het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ruud Houweling   gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1982   Cloudmachine

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

2-6-22, Primavera Sound Barcelona, Barcelona

Biografie Biscuit

Biscuit is Ruud Houweling uit Zandvoort. Na zijn studie aan de Willem De Koning Academie te Rotterdam wordt hij getekend door Columbia/Sony Music. In de Brabantse Studio RS29 van producer Oscar Holleman (o.a. Krezip, Within Temptation) werkt hij aan zijn debuut en raakt daar bevriend met Arjen Lucassen van het internationaal succesvolle Ayreon. Lucassen speelt gitaar op de platen van Biscuit, en Houweling zingt meerdere malen op platen van Ayreon. Van Biscuit verschijnen in 1996 de singles Between You And Me en Letters To The Moon, maar Houweling krijgt bij Sony Music geen ruimte zich verder te ontwikkelen. Na een periode van bezinning start hij de band Cloudmachine waarmee hij liedjes maakt zonder concessies te doen aan de commercie.

Discografie Biscuit

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Biscuit

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer