Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BITE THE GNATZE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bite The Gnatze in 2008

Periode

1995 - heden

Genre

folk, hedendaags, impro, jazz, rock

Online

Officiële website

Bite The Gnatze

Bite The Gnatze wordt in 1995 opgericht door gitarist en banjospeler Paul Pallesen. Tijdens de eerste concerten in Amsterdam ontwikkelt de groep een geluid waarbij jazz, Europese en Brits/Amerikaanse volksmuziek, rock, hedendaags gecomponeerde muziek en instant composing de belangrijkste ingrediënten vormen. De muziek is een vermenging van eenvoudige maar sterke ...
Volledige biografie...

Bezetting

Frank van Bommel   piano, xylofoon
Joost Buis   lapsteel, trombone
Paul Pallesen   banjo, gitaar, zang
Meinrad Kneer   contrabas
Alan Purves   drums, percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1993   Alan Purves
1998   Joost Buis
2003   Maurice Horsthuis

Biografie Bite The Gnatze

Bite The Gnatze wordt in 1995 opgericht door gitarist en banjospeler Paul Pallesen. Tijdens de eerste concerten in Amsterdam ontwikkelt de groep een geluid waarbij jazz, Europese en Brits/Amerikaanse volksmuziek, rock, hedendaags gecomponeerde muziek en instant composing de belangrijkste ingrediënten vormen. De muziek is een vermenging van eenvoudige maar sterke melodieën en ritmes, geïnspireerd door Charles Mingus, Thelonius Monk, Darius Milhaud en Ierse traditionele muziek, met meer complexe harmonieën en structuren. Behalve de contrabassist speelt iedereen twee of meer instrumenten, waaronder opvallende instrumenten als de banjo, bouzouki, lapsteel en vibrafonette. De uitvalsbasis is Zaal 100 in Amsterdam en de albums verschijnen op het label Trytone. Bite The Gnatze speelt in Nederland op festivals als De Jazzfietstour en het Trois Jours festival in Groningen en De Klap Op De Vuurpijl in Amsterdam.

Discografie Bite The Gnatze

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bite The Gnatze

Audio/Video Bite The Gnatze

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer