Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK & WHITE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1949 - 1964

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Black & White

De gitaristen Jan Klumperman (Black) en Eugene Gaiser (White) uit Delft vormen in 1949 het duo Black & White. Hun humoristische liedjes zijn te horen tijdens revuevoorstellingen, ondermeer samen met cabaretgroep 't Dolhuys. Na een succesvol optreden tijdens een talentenjacht van Ger de Roos maakt het duo op 19 mei ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eugene Gaiser   gitaar, zang
Jan Klumperman   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1957   Sweet Sixteen

Biografie Black & White

De gitaristen Jan Klumperman (Black) en Eugene Gaiser (White) uit Delft vormen in 1949 het duo Black & White. Hun humoristische liedjes zijn te horen tijdens revuevoorstellingen, ondermeer samen met cabaretgroep 't Dolhuys. Na een succesvol optreden tijdens een talentenjacht van Ger de Roos maakt het duo op 19 mei 1953 zijn radiodebuut in het KRO-programma De Zonnebloem van Alex van Wayenburg. Hun eerste hitsingle voor platenmaatschappij Philips krijgen ze in 1954 met het liedje Zeep en Soda, een Nederlandstalige bewerking van Sippin' Soda. Het daaropvolgende hitsucces, hun bewerking van de Amerikaanse hit Sh-boom, is een samenwerking met de Amsterdamse tweeling The Melody Sisters waarmee ze tussen 1954 en 1960 meerdere platen uitbrengen. In 1955 en 1956 wordt Black & White door de lezers van het blad Tuney Tunes verkozen tot beste vocale groep uit Nederland. In de daaropvolgende jaren moet het duo in deze poll zijn meerdere erkennen in groepen als Selvera's en Fouryo's. Halverwege 1959 scoren Black & White en The Melody Sisters hun laatste hit met de single Vivace/Una Marcia In Fa.

Discografie Black & White

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Black & White

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer