Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLACK TULIP (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

Antillen, hiphop, jazz, latin, Marokko

Online

Officiële website

Black Tulip (2)

Black Tulip is een band met Marokkaanse en Cubaanse musici die een mix spelen van de muziek uit hun land van herkomst. De Afro-georiënteerde trancemuziek gnaoua wordt aangevuld met elementen uit jazz en hiphop. De band wordt geleid door de Cubaanse trombonist Alberto 'Molote' Muñoz en bevat vocale bijdragen van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Elena Fernández   zang
Midu Akhrif   darbuka
Leslie López   basgitaar
Wigbert Martina   percussie
Abdulfetah Dikri   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2005   New Cool Collective

Biografie Black Tulip (2)

Black Tulip is een band met Marokkaanse en Cubaanse musici die een mix spelen van de muziek uit hun land van herkomst. De Afro-georiënteerde trancemuziek gnaoua wordt aangevuld met elementen uit jazz en hiphop. De band wordt geleid door de Cubaanse trombonist Alberto 'Molote' Muñoz en bevat vocale bijdragen van de Spaanse zangeressen Elena Fernández en La Curra (Curra Súarez). In de band zitten ook onder meer bassist Leslie Lopez (New Cool Collective) en toetsenist Mikel Foendoe (Grupo Zamanakitoki). Het eerste optreden is op 13 mei 2005 in 't Beest te Goes.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Black Tulip (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer