Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BLUE GRASS BOOGIEMEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Blue Grass Boogiemen

Periode

2005 - heden

Genre

Americana, bluegrass, country, folk

Online

Officiële website

Blue Grass Boogiemen

Blue Grass Boogiemen is de akoestische versie van Hillbilly Boogiemen, bij gelegenheid soms aangevuld met violist Lody van Vlodrop of Joost van Es. Het bluegrassrepertoire wordt meestal rondom één microfoon uitgevoerd.
Volledige biografie...

Bezetting

Bart Van Strien   banjo, mondharmonica, viool, zang
Aart Schroevers   contrabas, zang
Arnold Lasseur   dobro, gitaar, mandoline, viool, zang
Robert Jan Kanis   gitaar, zang

Overige muzikanten

Joost van Es   viool
Lody Van Vlodrop   viool

Genoemd in de biografie van

2006   Hillbilly Boogiemen
2011   Frans Hagenaars

Biografie Blue Grass Boogiemen

Blue Grass Boogiemen is de akoestische versie van Hillbilly Boogiemen, bij gelegenheid soms aangevuld met violist Lody van Vlodrop of Joost van Es. Het bluegrassrepertoire wordt meestal rondom één microfoon uitgevoerd.

2005 - 2006

Hillbilly Boogiemen speelt rockabilly en bluegrass op zowel akoestische als elektrisch versterkte instrumenten. Tijdens tournees door de Verenigde Staten wordt duidelijk dat het afwisselende karakter van het instrumentarium voor onduidelijkheid zorgt in het bluegrasscircuit waar men in de regel elektrisch versterkte instrumenten en drums weert. Om verwarring te voorkomen besluit de groep de akoestische optredens in het bluegrasscircuit zowel in Amerika als in Europa uit te voeren als Blue Grass Boogiemen. Onder deze naam doet de groep een succesvol optreden tijdens het festival Lowlands 2006. Ook het debuutalbum Who's Afraid Of The Boogiemen wordt lovend ontvangen.

Hillbilly Boogiemen

2007

Begin januari speelt de band op Noorderslag in Groningen.

2008 - 2009

Blue Grass Boogiemen werkt aan een album met louter muziek van Hank Williams. Hits Of Hank Williams (2009) bevat klassiekers als Cold Cold Heart, Six More Miles en Jambalaya. Joost Witte en Mark Söhngen van Captain Gumbo leveren gastbijdragen.

Captain Gumbo

2011 - 2012

Blue Grass Boogieman spelen sinds 1999 elk jaar in Café de Stad. Ter gelegenheid van het 12,5 jarige bestaan van dit Utrechtse café doet de band op 23 oktober 2011 een speciaal optreden met gastmuzikanten: countryzangeres Jolanda Peters, zanger Spijk Groenendijk (zoon van Jeroen Groenendijk (1965-2011) van 4 Wheel Drive) en violist Joost van Es. Maurits Westerik van Gem zingt I Want You van Bob Dylan. Een registratie van het optreden verschijnt in 2012 op cd.

2013

Het vierde album Deliverin' The Grass komt in oktober uit bij Excelsior Recordings en is het eerste album dat geproduceerd is in samenwerking met Frans Hagenaars. Op het album staat voornamelijk eigen werk, aangevuld met een paar traditionals.

Discografie Blue Grass Boogiemen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Blue Grass Boogiemen

Audio/Video Blue Grass Boogiemen

Video Blue Grass Boogiemen

Blue Grass Boogiemen at T...
Blue Grass Boogiemen at Top2000 a GoGo, 29-12-2012
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Blue Grass Boogiemen at Top2000 a GoGo, 29-12-2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer