Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BMASTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

blues, coverbands

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Bluesmasters

Bmaster

Bmaster (voorheen Bluesmasters) speelt een humoristische interpretatie van blues, soul, rock en funk, door de band zelf betiteld als pretblues. Publieksparticipatie en onconventionele outfits maken een essentieel onderdeel uit van de shows.
Volledige biografie...

Bezetting

Bonnie Bus   trompet
Frits Rosingh   saxofoon
Hans Brouwer   engineer
Henk Schoemaker   drums
Jos van Workum   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Hank Dussen   zang
Aart de Jong   toetsinstrumenten
Bart de Klerk   gitaar
Chris Clemens   gitaar
Ed Simpson Baikie   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Bmaster

Bmaster (voorheen Bluesmasters) speelt een humoristische interpretatie van blues, soul, rock en funk, door de band zelf betiteld als pretblues. Publieksparticipatie en onconventionele outfits maken een essentieel onderdeel uit van de shows.

1992 - 1999

Bluesmasters wordt in 1992 opgericht door leden uit The Bob Color, Personnel, Wizzguy en de band van Jango Edwards. Op het repertoire staat muziek van onder meer Wilson Pickett, James Brown, Johnny 'Guitar' Watson, Rufus Thomas, Doc Pomus, Buddy Guy, Elmore James, Muddy Waters, Lucky Peterson, Robben Ford en Ray Charles, aangevuld met popmuziek van acts als Abba en The Osmonds. Met Peter Hendriks als zanger staat Bluesmasters in het voorprogramma van onder anderen Magic Frankie, Jan Rijbroek en de Amerikaanse bluesartiesten Beverly Jo Scott, Calvin Jackson en Percy Strother. Tijdens hun deelname aan twee edities van de HorizonTour op de Waddeneilanden staan gastmuzikanten als Hans Dulfer, Arthur Ebeling, Jan Akkerman en Carlo de Wijs op het podium. Bluesmasters wordt direct geïnterviewd door misdaadjournalist John van den Heuvel wanneer tijdens hun optreden in het Huis van Bewaring in Amsterdam drie gedetineerden ontsnappen.

Arthur Ebeling D'WYS Hans Dulfer Jan Akkerman Jango Edwards Jan Rijbroek Band Magic Frankie Personnel The Bob Color

2000 - 2006

De plaats van zanger Peter Hendriks wordt ingenomen door zanger, programmamaker, presentator en stand-up comedian Hank Dussen. Na het verschijnen van het derde, live in Leiden opgenomen album Tha Masters Voice wordt de bandnaam afgekort tot Bmaster. In de bezetting op de cd onder meer gitarist Chris Clemens en saxofonist Joran van Liempt. De band groeit uit tot een zevenmansformatie. De Amerikaanse rhythm & blues-zanger Chris Daniels komt jaarlijks naar Nederland om met Bmaster op tournee te gaan, soms aangevuld met de blazerssectie van Daniels' eigen band The Kings.

2007 - 2009

De bezetting bestaat in deze periode naast zanger Hank Dussen, toetsenist Raimond de Nijs en drummer Henk Schoemaker uit gitarist Tonny Boerboom, bassist Jos van Workum, saxofonist Frits Rosingh en trompettist Bonnie Bus. Eind augustus 2007 neemt Bmaster in de Bullet Sound Studio's te Nederhorst den Berg met zangeres Ria Valk een nieuwe versie op van haar hit Hou Je Echt Nog Van Mij Rocking Billy uit 1960. Een jaar later gaat Bmaster de studio in met Chris Daniels. Tren van Enckevort van Rowwen Hèze speelt een gastsolo. Het resulterende album We'll Meet Again verschijnt in 2009 in Nederland en de Verenigde Staten. Met name in de VS wordt de plaat goed ontvangen. Het gehalte pretblues wordt geleidelijk vervangen door meer serieuzer werk, wat ook aanslaat bij diverse jazz- en bluesfestivals. Hank Dussen haalt in juni 2009 het nieuws als hij tijdens een optreden in het Comedy Theater klappen krijgt van cabaretier Javier Guzman. De vechtpartij blijkt echter een promotiestunt te zijn. Naast Bmaster richt Dussen met pianist Leon Priest en bassist Jeroen Bos een band op als eerbetoon aan het repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter James Taylor. Mede-oprichter/drummer Henk Schoemaker speelt ook nog bij de Gooise coverband The Koffers en bij straattheateract De-Mobiele-Eenheid .

Ria Valk Rowwen Hèze The Koffers Tren van Enckevort

2010 - 2012

Door de drukke werkzaamheden van zanger Hank Dussen in het comedy circuit zoekt de band contact met de eerste zanger en medeoprichter Peter Hendriks. Vanaf november 2011 is Hendriks weer vaste zanger en frontman van Bmaster. Zijn terugkomst leidt tot minder gekkigheid op het podium, maar in muzikaal opzicht tot meer samenzang en een serieuzere uitstraling. Op 25 maart 2012 viert Bmaster het twintigjarig bestaan in de Vorstin te Hilversum met op het podium 16 van de 20 bandleden die ooit deel hebben uitgemaakt van de bezetting.

Discografie Bmaster

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Bmaster

Video Bmaster

Bmaster horizontoer 2010....
Bmaster horizontoer 2010.wmv
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Bmaster horizontoer 2010.wmv

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer