Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BORN FROM PAIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Born From Pain

Periode

1997 - heden

Genre

hardcore

Online

Officiële website

Born From Pain

Internationaal gewaardeerde New York-style hardcore uit Heerlen met invloeden uit de metal.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Franssen   basgitaar, zang
Dominik Stammen   gitaar
Pete Görlitz   basgitaar

Overige muzikanten

Stefan van Neerven   gitaar
Ché Snelting   zang
Roel Klomp   drums
Servé   gitaar
Wouter   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2004   Severe Torture
2005   Blind Sight
2006   Gorefest
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

5-2-22, ScumBash, Rotterdam

Biografie Born From Pain

Internationaal gewaardeerde New York-style hardcore uit Heerlen met invloeden uit de metal.

1997 - 2002

Na het uiteenvallen van Feeding The Fire richten bassist Rob Franssen (Point Of No Return, Feeding The Fire, Backdraft, Wheel Of Progress) en zanger Ché Snelting de hardcoreband Born From Pain op, samen met hun vrienden Wouter (Feeding The Fire, drums) en Servé (Quarantine, gitaar). Rob Franssen is naast Born From Pain ook zanger in de band Bloodsport. De muziek op het titelloze minialbum wordt eind augustus 1999 door metalblad Aardschok omschreven als het antwoord op bands als All Out War, Hatebreed en Merauder. Het minialbum wordt opnieuw met extra livetracks uitgebracht onder de titel Immortality (2000). Na deze eerste officiële uitgave van het Limburgse Gangstyle Records gaat Born From Pain op tournee met Cold As Life. Het debuutalbum Reclaiming The Crown wordt in mei 2000 opgenomen in De Studio in het Belgische Asse met producer Dirk Miers en met extra gitarist Stefan van Neerven. De plaat verkoopt zeer goed, zowel in Nederland als in Engeland, Duitsland en België. De vijf muzikanten gaan op tournee door Europa, onder meer samen Hatebreed. De band is ook te zien tijdens de Eastpak Resistance Tour.

2003 - 2004

Born From Pain Met nieuwe gitarist Karl Fieldhouse en nieuwe drummer Pieter neemt Born From Pain het tweede album Sands Of Time op met de Amerikaanse producer Tue Madsen (o.a. Sick Of It All). De band gaat op tournee met Terror en Madball en is te zien op de grote metal/hardcore festivals in Europa. Optredens in de Verenigde Staten en Japan volgen. De tien nummers van het debuutalbum worden opnieuw gemixt en geremastered door Tue Madsen en aan het eind van 2003 heruitgebracht.

2005 - 2006

Born From Pain Tue Madsen verzorgt in diens Antfarm Studio de productie van het derde album In Love With The End. De plaat verschijnt in april bij het grote Amerikaanse Metal Blade Records. Born From Pain gaat een intensieve anderhalf jaar op tournee, onder meer als hoofdact samen met voorprogramma Zero Mentality. De band doet zelf voorprogramma's voor o.a. Six Feet Under en Soulfly. Tijdens de Persistence Tour deelt Born From Pain het podium met bands als Hatebreed, Agnostic Front en Napalm Death. In de zomer van 2006 gaat de groep op tournee met Six Feet Under en staat Born From Pain op Waterpop, Huntenpop en Wâldrock en grote internationale festivals als Wacken Open Air, With Full Force en Hellfest. Tournees door Japan, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika staan in de planning. Gitarist Stefan van Neerven verlaat de band. Hij wordt vervangen door Dominik Stammen (ex-Zero Mentality). Het wederom door Tue Madsen geproduceerde album War bevat gastvocalen van Barney Greenway (Napalm Death), Lou Koller (Sick Of It All) en Jan-Chris De Koeijer (Gorefest).

Gorefest

2007

Na afloop van de vijf weken durende internationale tournee The War Is On neemt vocalist Ché na tien jaar trouwe dienst afscheid van Born From Pain. Hij gaat zich onder meer bezighouden met het adviseren en managen van bands. Carl Schwartz uit de Amerikaanse band First Blood neemt zijn plek tijdelijk over. In de periode april/mei, als Schwartz voor verplichtingen een paar maanden terug gaat naar de Verenigde Staten, neemt Paul Boers van de Limburgse band Superior plaats achter de microfoon. In de maanden mei en juni speelt de groep in Frankrijk (o.a. Parijs, Nantes en het Free Edge Festival in Chambray Les Tours), Duitsland (o.a. Kassel, Trier), Finland (tijdens het Nummirock Festival) en België (Brugge). In juni bestaat Born From Pain tien jaar en dat wordt op 29 juni gevierd met een speciale, binnen vijf dagen uitverkochte show in De Nieuwe Nor te Heerlen met gastoptredens van o.a. Crawlspace, Drift, Superior en Terror. Tijdens deze show staat Ché nog eenmaal en voor het laatst met zijn maatjes van Born From Pain op het podium. Na optredens in met name Duitsland en België gaat in september de Hell On Earth Tour van start samen met de bands Wall Of Jericho en Fear My Thoughts en optredens in Duitsland (o.a. Frankfurt, Hannover, Dresden, Essen en Berlijn) en Polen (Posznan). De tournee eindigt op 7 oktober in Schweinfurt. Karl Fieldhouse levert een gastbijdrage op het jubileumalbum van The Dreamside.

The Dreamside

2008

Stefan van Neerven produceert Destined To Burn, het debuutalbum van de Nederlandse hardcore/metalcore formatie Dark Intentions. Het album Survival is de eerste plaat waarop bassist Rob Franssen de vocalen voor zijn rekening neemt. Hij is ook verantwoordelijk voor de felle, maatschappijkritische teksten. Volgens een recensie in de Aardschok van november heeft de band op de plaat nergens aan kracht ingeboet.

2012

Born From Pain in 2012 De bezetting op het zesde album The New Future bestaat naast Franssen uit gitarist Dominik Stammen en de Duitse bassist Pete Görlitz (ex-Black Friday '29). Op de plaat doet de band een strijdvaardige oproep om orde te scheppen in de chaos die is gecreëerd door onder meer de financiële crisis en solidair een vuist te maken tegen heersende machten. In sommige nummers wordt gebruik gemaakt van elektronica.

2013

Op 7 juni verzorgt Born From Pain in de Rodahal te Kerkrade het voorprogramma van Slayer.

Discografie Born From Pain

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Born From Pain

Audio/Video Born From Pain

Video Born From Pain

Born From Pain THE NEW FU...
Born From Pain THE NEW FUTURE official Music Video
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Born From Pain THE NEW FUTURE official Music Video

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer