Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BOUDEWIJN DE GROOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties

Periode

1944 - heden

Genre

gitaar, luisterlied, Nederlandstalig, pop, producer, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Boudewijn de Groot

Nederlands bekendste troubadour die in de jaren zestig en zeventig grote hits heeft met, veelal door Lennaert Nijgh geschreven, nummers als Welterusten Meneer De President en Het Land Van Maas En Waal. Trekt zich terug in de jaren tachtig om carrière te maken als componist van filmmuziek en acteur. Maakt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, producer, zang

Bezetting

Åke Danielson   toetsinstrumenten
Jan Hendriks   gitaar
Mark Stoop   drums
Lené te Voortwis   basgitaar
Monique Lansdorp   mandoline, percussie, viool
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jakob Klaasse   accordeon, arrangeur, piano, producer, synthesizer

Genoemd in de biografie van

1929   Gerrit den Braber
1948   Jakob Klaasse
1957   Lennaert Nijgh
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Boudewijn de Groot

Nederlands bekendste troubadour die in de jaren zestig en zeventig grote hits heeft met, veelal door Lennaert Nijgh geschreven, nummers als Welterusten Meneer De President en Het Land Van Maas En Waal. Trekt zich terug in de jaren tachtig om carrière te maken als componist van filmmuziek en acteur. Maakt eind jaren negentig een zeer succesvolle comeback.

In bezetting van

Session   gitaar, zang
Tigers On Vaseline   gitaar, producer
Tower (1)   gitaar, zang

1960

Op het Haarlemse Coornhertlyceum ontmoet Boudewijn de Groot (in 1944 op Batavia geboren als Frank Boudewijn de Groot) Lennaert Nijgh. Boudewijn zingt dan al chansons in de sfeer van Jaap Fischer en Jacques Brel. Lennaert schrijft de teksten. Ze besluiten naar hun HBS opleiding naar de Filmacademie in Amsterdam te gaan.

Lennaert Nijgh

1964

Boudewijn de Groot bij het talentenprogramma Nieuwe Oogst (bron: fotocollectie Beeld en geluid) In het laatste jaar aan de filmacademie maakt Lennaert een korte film (Feestje Bouwen) waarin Boudewijn de Groot twee liedjes zingt. Tijdens een vertoning hoort NTS nieuwslezer Ed Lautenslager wel iets in Boudewijn. Hij gaat lobbyen bij Philips. Boudewijn de Groot wint een voorronde van de talentenjacht van Nieuwe Oogst; tijdens de finale zal bandparodist André van Duin met de eer gaan strijken. Op 14 mei stapt de zanger voor het eerst een platenstudio binnen om vier liedjes op te nemen. De eerste single Strand verschijnt. Het levert hem aandacht op middels een TV-optreden in Wim Ibo's Kaberet Kroniek. De inmiddels afgestudeerde Filmacademicus begint in afwachting van grotere dingen als magazijnbediende bij de hoofdstedelijke Bijenkorf. De singles Elegie Prenatale en De Morgen worden door hun tekst en maatschappijkritische karakter alleen bij de VPRO gedraaid.

André van Duin

1966

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties De debuutelpee wordt goed ontvangen en verkocht. Maar de LP biedt meer; het is een evenwichtige mix tussen goed vertaalde teksten en er staan oorspronkelijke nummers op. Door de maatschappijkritische lading van een groot aantal nummers wordt Boudewijn niet geheel onterecht ingedeeld bij protestzangers. Het is misschien wel de single Welterusten Meneer De President die dit beeld bevestigd voor het grote publiek. Van Voor De Overlevenden verschijnt tegelijk een boek en plaat. Een plaat vol prachtige liedjes die handelen over verloren jeugdidealen, stukgelopen liefdesrelaties, volwassen worden en overleven in een volgende fase van het leven. De plaat bevat zeker zes potentiële hitsingles, maar gek genoeg kiest de platenmaatschappij in september om het curieuze nummer Ken Je dat Land op single uit te brengen. Het wordt geen succes. Een van de optredens dit jaar is op 15 juli tijdens de Vondelparkfeesten op een avond georganiseerd door Wim Ibo onder de titel Cabaret Der Jongeren, samen met onder meer Martine Bijl en The Shephers.

1967

In januari komt Het Land Van Maas En Waal uit, het wordt de carnavalshit van 1967 en staat in recordtijd nummer 1. Single en album worden goud, de LP wordt bekroond met een Edison. Onder de bandnaam Baldwin verschijnt in Engeland een vertaalde versie van dit lied (The Land At Rainbow's End). In mei is Onder Ons de nieuwe single: een afgezwakte versie van een voor de laatste LP afgekeurd lied. Het haalt de rand van de Top 10. De in september verschijnende single Picknick is de voorloper van de gelijknamig getitelde derde LP. Op dit album klinkt nadrukkelijk de invloed van flower power, surrealisme en het Beatles-album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band door. Een curiositeit is de instrumentale single Een Vreemde Vogel, met muziek uit de gelijknamige film van Lennaert Nijgh.

1968

De LP Picknick wordt goed ontvangen, het duet Prikkebeen (met Elly Nieman) behaalt twee maanden later de Top 10. Twee restnummers van Picknick worden op single gezet: Waterdrager/Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen. Het wordt een klein hitje. Boudewijn en Lennaert schrijven Pastorale. Liesbeth List en Ramses Shaffy scoren er een jaar later een grote hit mee. Boudewijn vindt zijn carrière inmiddels niet bevredigend en zoekt naar iets nieuws. Hij wil niet meer live optreden, verbreekt zijn artistieke samenwerking met Lennaert Nijgh en zijn begeleidingsgroep Names And Faces. Hij gaat de studio in met o.a. Cuby & The Blizzards gitarist Eelco Gelling en andere studiomusici. Het resultaat is de Engelstalige Top 20 hit In Your Life onder de naam Tower.

Cuby + Blizzards Eelco Gelling Elly Nieman Names And Faces Ramses Shaffy & Liesbeth List Tower (1)

1969

Boudewijn schrijft samen met schoolgenoot Lucien Duzee materiaal dat de LP Nacht En Ontij vormt. Het resultaat is vervreemdend, de plaat klinkt cryptisch, bombastisch en a-commercieel. De single Aeneas Nu haalt de hitparade niet en ook de tweede single van Tower (Captain Decker) flopt. Boudewijn trekt zich terug op een boerderij in Dwingeloo waar hij in een commune leeft.

1970

Boudewijn produceert Oscar Benton en Rob de Nijs. Zelf brengt hij alleen de single De Nachtwacht uit. Philips brengt het debuutalbum Boudewijn de Groot met een nieuwe, eigentijdse hoes uit onder de titel Apocalyps.

Oscar Benton Rob de Nijs

1971

Samen met Rick van der Linden neemt Boudewijn onder de naam Session de single Moonstruck op. Het is geen succes. Dat is wel de dubbelelpee Vijf Jaar Hits met een bloemlezing van zijn werk. Hiervan worden in een jaar 100.000 exemplaren verkocht. De Groot produceert drie singles van de Bintangsafsplitsing Kraayeveld.

Kraayeveld Rick van der Linden Session

1972

Van deze verzamelaar wordt het op de radio regelmatig gespeelde Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen op single uitgebracht. Het vijf jaar oude nummer wordt een bescheiden hit.

1973

Dubbel Twee, een dubbelelpee met de rest van zijn repertoire doet het ook goed. Het publiek is Boudewijn de Groot niet vergeten en wenst nieuwe songs. Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser, met teksten van Lennaert, is de comebackplaat. De single Jimmy is een grote hit en het album bereikt de eerste plaats. Boudewijn de Groot wordt onderscheiden met een Edison en een Gouden Harp. De Groot & Nijgh schrijven ook het album In De Uren Van De Middag van Rob de Nijs. De Groot produceert de single Hot Amsterdam van Tigers on Vaseline, een band waar hij zelf gitaar in speelt.

Tigers On Vaseline

1974

In het najaar scoort Boudewijn een hitje met Ik Ben Ik.

1975 - 1976

Rob de Nijs scoort een grote hit met Malle Babbe, een compositie van Boudewijn en Lennaert. Het nummer komt van het door hen geschreven album Kijken Hoe Het Morgen Wordt. Kort daarop verbreken Nijgh en De Groot hun samenwerking weer. Ook De Nijs hoeft niet meer te rekenen op nieuw materiaal. Boudewijn de Groot gaat aan de slag met René Daalder, in de vroege jaren zestig klasgenoot op de Filmacademie. Samen zijn ze verantwoordelijk voor de teksten op het album Waar Ik Woon En Wie Ik Ben (1975). Het beproefde productieteam wordt door de zanger aan de kant geschoven. De plaat wordt in Amsterdam opgenomen en in Hollywood afgewerkt. Op de plaat laat hij zich begeleiden door muzikanten uit de Slumberland Band (o.a. Ernst Jansz en Piet Dekker) en Henny Vrienten. Deze muzikanten duiken later op in Doe Maar. De Groot verblijft langere tijd in Californië om inspiratie op te doen. Vanaf eind 1976 gaat hij weer met band op tournee door Nederland.

Doe Maar

1977

Voor het project Pop In Je Moerstaal, waarbij bekende Nederlandse artiesten muziek maken op teksten van literaire schrijvers, neemt De Groot de Kinderballade op. De tekst is van de hand van literator Gerrit Komrij. Het nummer verschijnt ook op single.

1978 - 1979

Optredens in Nederland en België met in de band gitarist Hans Hollestelle, organist Peter Schön, pianist Jan Rietman en drummer Louis Debij. Voorzichtig wordt de relatie met Lennaert Nijgh hersteld.

1980

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties Het album Van Een Afstand verschijnt. Daarom staan naast teksten van Boudewijn zelf en René Daalder ook enkele nieuwe nummers met Nijgh. Eén daarvan, Tip Van De Sluier, verschijnt op single en wordt het titelnummer van een film van Frans Bromet, oud-klasgenoot op de Filmacademie van De Groot. Single en film floppen, maar het album doet het goed en wordt bekroond met een Edison.

1982

Een succesvolle serie concerten resulteert in het live-album In Concert. De lp verkoopt goed.

1983

Hans de Booij scoort een grote hit met Annabel, een compositie van Boudewijn en Herman Pieter de Boer.

Hans de Booij Herman Pieter de Boer

1984

De LP Maalstroom verschijnt. Na afloop van de tournee besluit Boudewijn te stoppen. Hij wil gaan vertalen, filmmuziek componeren en nog slechts incidenteel optreden. De Groot vertaalt onder meer werk van Stephen King en Scott Turow.

1986

Boudewijn maakt de filmmuziek voor de IKON TV-serie De Familie Wijntak.

1989

Soundtrack voor de Pim de La Parra film Lost In Amsterdam.

1990

Met zoons Marcel en Jim in het tv-programma Karel in 1990 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Acteert in de Pim de La Parra film Let The Music Dance.

1991

Boudewijn acteert in de musical Tsjechov. Hij krijgt hiervoor uitstekende recensies.

1992

Boudewijn is de vaste vertaler van het werk van Stephen King in het Nederlands. Lennaert Nijgh en Boudewijn de Groot komen voor het eerst weer bij elkaar en smeden het plan voor een nieuwe plaat. Voorlopig duurt het echter nog een tijd voor Nijgh afkomt met nieuwe teksten.

1994

Groepen als The Scene, De Dijk, Nits, Rowwen Hèze, Daryll-Ann, dEUS, Arno Hintjens en Bettie Serveert brengen een eerbetoon aan Boudewijn de Groot op het album Als De Rook Om Je Hoofd Is Verdwenen. Als extra track is daarop een nieuw nummer van De Groot en Nijgh te horen: Een Wonderkind Van 50. De Groot speelt een cameo als 'man met hond' in de speelfilm In the Cold Light of Day van Rudolf van den Berg.

Bettie Serveert Daryll-Ann De Dijk Nits Rowwen Hèze The Scene

1995

Boudewijn acteert in het toneelstuk Het Dagboek Van Anne Frank. Ook nu zijn de reacties enthousiast. Hij is ook te zien in de speelfilm Affair Play van Roeland Kerbosch

1996

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties Twaalf jaar na zijn laatste studioalbum verschijnt Een Nieuwe Herfst. Naast nieuw materiaal staat hierop Boudewijn’s uitvoering van Anabel en opnieuw Een Wonderkind Van Vijftig, dat ook op single uit komt. Kort daarop verschijnt de cd-box Een Wonderkind Aan Het Strand, een verzamelaar aangevuld met onuitgebracht oud werk. Leverbaar zijn een lange versie van 4 cd’s en een korte van 2 cd’s. In april is Boudewijn de Groot hoofdgast van de NEKKA nacht in Flanders Expo te Gent. Als hommage zingt een keur aan artiesten nummers van De Groot.

1997

In het voorjaar zendt de NCRV in de serie Classic Albums een special uit over de elpee Voor De Overlevenden. Hierdoor neemt de belangstelling voor het repertoire van De Groot weer toe. Het album Een Nieuwe Herfst keert terug in de albumlijsten en ook een Een Wonderkind Aan Het Strand haalt hoge verkoopcijfers. In de tv-special is ook een registratie te zien van het optreden in Paradiso op 3 december 1996, waarbij Boudewijn terzijde wordt gestaan door het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker en diverse gastvocalisten. Hoogtepunten uit dit optreden verschijnen in het najaar van ’97 op het live album Een Hele Tour : Amsterdam. Hiervan verschijnt Naast Jou (een duet met Jan Rot) op single. De opnamen die in mei in het Belgische Gent zijn gemaakt met ondermeer de gastmuzikanten Ernst Jansz, Jan de Hont, Jan Hendriks en Jakob Klaasse staan op het album Een Hele Tour : Gent.

Ernst Jansz Jan De Hont Jan Hendriks Jan Rot Metropole Orkest

1999

Aan de vooravond van Koninginnedag krijgen Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh een koninklijke onderscheiding voor hun verdiensten voor het Nederlandse cultuurgoed.

2000

De Groot wint de eerste Radio 2 Zendtijdprijs. Deze prijs wordt door Radio 2 en Conamus toegekend aan een artiest die van blijvende waarde is voor de Nederlandse Popmuziek. Voor de tweede maal speelt De Groot de hoofdrol in het toneelstuk Tsjechov. Op televisie is een registratie te zien van De Groot's optreden met het Metropole Orkest.

2001

Tijdens een van de voorstellingen van de musical Rocky Over The Rainbow (première 23 juli en mede bedacht door zoon Jim) speelt Boudewijn de Groot de rol van verteller. Hij werkt aan een album met uitsluitend teksten van Lennaert Nijgh.

Jim de Groot

2002

Andere Tijden is de titel van de tournee die in januari van start gaat. De Groot wordt begeleid door Mark Stoop (drums), Lené te Voortwis (bas), Jan Hendriks (gitaar), Jan de Hont (gitaar), Åke Danielson (keyboards), Monique Lansdorp (viool) en Ernst Jansz (piano). Op het programma staan niet alleen oude successen maar ook liedjes geschreven door ondermeer Jan Rot en Freek de Jonge.

Freek de Jonge Jan Rot

2003

De Groot is een van de gastmuzikanten tijdens de twee optredens die Frank Boeijen op 10 en 11 oktober verzorgt in het sportpaleis te Antwerpen.

Frank Boeijen

2004

Boudewijn de Groot en zijn vrouw Anja Bak schenken in januari films van Lennaert Nijgh aan het Filmmuseum. Onder de films o.a. 8mm-opnamen, Vox Humama (1966), De Aanslag (8mm, 1963) en beelden en geluidsmateriaal van de verloren gewaande speelfilm Een Vreemde Vogel uit 1967 met naast De Groot ook rollen voor Martine Bijl, Jan Blokker en Ramses Shaffy. De Vondeling Van Ameland is de single die vooraf gaat aan het door Ernst Jansz geproduceerde album Eiland In De Verte. De plaat wordt uitgebracht als Super Audio CD en bevat de allerlaatste teksten die Lennaert Nijgh vlak voor zijn overlijden schreef aangevuld met tekstbijdragen van Freek de Jonge en Jan Rot. Vanaf 30 maart tot en met 14 mei gaat De Groot door het land met zijn jubileumtournee Eeuwige Jeugd. Boudewijn de Groot zit veertig jaar in het vak. Op 11 juli, tijdens de Vlaamse feestdag ter herinnering aan de Gulden Sporenslag, brengen diverse artiesten op de Grote Markt te Brussel een hommage aan Boudewijn de Groot, waaronder Raymond van het Groenewoud, Rocco Granata, Yasmin en Laïs. De Groot doet de stem van robotaap Otto in de serie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! op de kinderzender Jetix.

Jan Rot Lennaert Nijgh Ramses Shaffy

2005

Eeuwige Jeugd is een groot succes. De jubileumtournee wordt uitgebreid met optredens in de periode februari-juni. Een registratie van het concert op 14 mei 2004 in de Stadsschouwburg Gouda wordt in april uitgebracht op dvd. Het nummer Avond is oorspronkelijk in 1973 gecomponeerd voor Rob de Nijs en in dat jaar terug te vinden op diens album In De Uren Van De Middag. Het liedje is indertijd geschreven voor Boudewijn de Groots huidige echtgenote Anja en sinds een heropname in 1995 zeer geliefd bij bezoekers van De Groots optredens. Het nummer kent vele versies waarvan er vijf verschijnen op de EP De Avonden: een thuis opgenomen versie uit 1994, een opname van de cd Een Nieuwe Herfst, een duet met Willeke Alberti, een uitvoering met het Metropole Orkest uit 2000 en een uitvoering tijdens het optreden in Brussel op 22 februari 2003. Na een jaar eerder nog op 5 te hebben gestaan bereikt Avond in december de bovenste plaats van de Top 2000 die jaarlijks door luisteraars van Radio 2 wordt samengesteld. Bohemian Rhapsody van Queen moet genoegen nemen met een tweede plaats. Op 27 november voert Boudewijn de Groot tijdens 'de Marathon' alle liedjes uit die hij samen met Lennaert Nijgh heeft geschreven. Vanaf 14.00 tot en met 23.00 uur, en met drie pauzes in het programma, zingt hij de 76 nummers in een uitverkochte Philharmonie te Haarlem. De Groot speelt in het seizoen 2004-2005 de rol van Robert W. Nieuwman in vier episodes van de Vlaamse politieserie Flikken.

2006

Tekenaar Maaike Hartjes maakt een stripversie van de Kinderballade. Erik Kriek doet hetzelfde voor het liedje Malle Babbe. De strips maken onderdeel uit van Strips In Stereo, een boek en cd met veertien stripversies van veertien Nederlandstalige liedjes. De uitgave wordt in maart in Paradiso gepresenteerd aan de vooravond van de Boekenweek 2006. Met het programma Trefpunt doet de zanger in mei, juni en september een tournee met het Limburgs Symphonie Orkest onder leiding van dirigent Jan Stulen. Boudewijn de Groot levert een gastbijdrage op het album Nacht, De Soundtrack van Henny Vrienten. Hij bereidt zich voor op de tournee De Lage Landen (2007) en de uitgave van het gelijknamige album.

Henny Vrienten

2007

Voor de mix van Lage Landen gaat De Groot naar de Verenigde Staten. Op het album wordt hij begeleid door Ernst Jansz, Jan Hendriks en Åke Danielson. De tekst voor het nummer De Treinreis is van Freek de Jonge. Andere tekstbijdragen zijn van Willem Wilmink, Jack Poels (Rowwen Hèze) en (onvoltooid) van Lennaert Nijgh. De Groot schrijft voor de plaat ook zijn eigen teksten. Lage Landen behaalt de eerste plaats in de Album top 100 en krijgt in maart een gouden plaat. De bundel Hoogtevrees In Babylon verzamelt songteksten die Boudewijn de Groot zelf heeft geschreven. De dvd Lage Landen: Tour 2007 bevat een concertregistratie opgenomen in theater Orpheus te Apeldoorn op 30 en 31 mei 2007.

Rowwen Hèze

2008

Na twaalf jaar intensief touren door Nederland en België neemt Boudewijn de Groot dit jaar een sabbatical. Zo heeft hij de tijd voor het schrijven van nieuw materiaal. Tussendoor doet hij incidentele optredens, zoals tijdens 50 jaar Nederpop (oktober) en Top 2000 In Concert (december) en in België op het folkfestival Dranouter en het pOPWIJK festival in Opwijk (augustus).

2009

In februari wordt in de Haarlemse Stadsschouwburg een portret van Boudewijn de Groot onthuld dat is geschilderd door René Tweehuysen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van de zanger. Het theaterseizoen 2009/2010 staat in het teken van het theaterprogramma Wilde Jaren.

2010

De dvd Wat Geweest Is, Is Geweest biedt een visueel historische overzicht vanaf het begin van de carrière van Boudewijn de Groot tot nu, met televisieoptredens en videoclips, in zwart-wit en in kleur, zowel live als playback.

2012 - 2013

In de week van 1 tot en met 5 augustus 2012 is Boudewijn de Groot de Artiest van de Week op Radio 5. In de dagprogrammering wordt ieder uur een liedje hem gedraaid. Deze laatste grote tournee van De Groot met de band loopt van eind oktober tot half december 2012 en van eind februari tot eind mei 2013. De titel van de tournee is Vaarwel, Misschien Tot Ziens… ‘De lange, jaarlijkse tours zijn na 2013 onherroepelijk verleden tijd,’ meldt de zanger op zijn website. Hij beperkt zijn optredens vervolgens drastisch, ‘misschien een gezelligheidstourtje van een paar weken daargelaten’. Op 26 januari 2013 verleent De Groot zijn medewerking aan de opening van het Lennaert Nijgh Festival in Haarlem. De tournee is een succes en wordt in het nieuwe seizoen voortgezet, van oktober tot december 2013 en van maart tot met 14 mei 2014. Op die laatste datum is de zanger precies 50 jaar professioneel actief als zanger en liedjesschrijver.

2014

Tijdens Noorderslag 2014 is er een Boudewijn de Groot tribute onder de naam Door De Overlevenden. Onder de muzikale begeleiding van The Kik en de New Cool Collective Big Band brengen diverse Nederlandse artiesten een ode aan de zanger. Ook Boudewijn zelf, zijn zoon Marcel en zijn kleindochter Aysha treden op.

Marcel de Groot New Cool Collective Big Band The Kik

2015

29 januari gaat Onder De Groene Hemel in première, een musical met liedjes van Boudewijn de Groot. Marcel de Groot is als muzikaal leider verbonden aan de musical, René van Kooten heeft de hoofdrol. De liedjes van de zanger worden verwerkt in een verhaal dat zich afspeelt in de jaren zestig en zeventig.
In april verschijnt een nieuw album van de zanger en liedjesschrijver. Ook verschijnt er een documentaire over de Groot, die in november in première gaat op het IDFA. In de documentaire van Suzanne Raes komen onder andere vrienden Henny Vrienten en Jeroen Krabbé aan het woord.

Henny Vrienten Marcel de Groot

2016

Samen met Herman van Veen maakt De Groot een nummer voor het programma 'Ali B op volle toeren'. Onder de noemer 'Vreemde kostgangers' maakt hij met Henny Vrienten en George Kooymans een tournee langs de Nederlandse theaters. De bijzondere samenwerking van de drie wordt vastgelegd in een documentaire van Suzanne Raes. Een registratie van het concert in Carré wordt samen met de documentaire door de NTR uitgezonden.

George Kooymans Henny Vrienten Herman van Veen

Discografie Boudewijn de Groot

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Boudewijn de Groot

Audio/Video Boudewijn de Groot

Video Boudewijn de Groot

Het prille begin
Het prille begin
Lennaert Nijgh
Lennaert Nijgh
Strand
Strand
Woningnood
Woningnood
Meisjes van zestien
Meisjes van zestien
Welterusten meneer de pre...
Welterusten meneer de president
Testament
Testament
Het land van Maas en Waal
Het land van Maas en Waal
Picknick
Picknick
Pastorale
Pastorale
Verdronken vlinder
Verdronken vlinder
De eerste comeback
De eerste comeback
Doe Maar
Doe Maar
De tweede comeback
De tweede comeback
Avond
Avond
Complete Interview
Complete Interview
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Testament

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer