Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BROEDER DIELEMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Broeder Dieleman in 2012

Genre

banjo, dialectpop, elektronica, folk, gitaar, Nederlandstalig, pop/rock, zang

Online

Website Snowstar Records
Officiƫle Website

Broeder Dieleman

Broeder Dieleman (Tonnie Dieleman) zingt liederen in het Zeeuws-Vlaams. Eind 2012 komt zijn debuutalbum uit in beperkte oplaget. Op zijn album Alles Is IJdelheid zingt hij over het Zeeuwse landschap, het gereformeerde geloof waar Dieleman mee op is gegroeid en het verlies van zijn moeder. Het album valt op door ...
Volledige biografie...

Instrumenten

banjo, elektronica, gitaar, zang

Biografie Broeder Dieleman

Broeder Dieleman (Tonnie Dieleman) zingt liederen in het Zeeuws-Vlaams. Eind 2012 komt zijn debuutalbum uit in beperkte oplaget. Op zijn album Alles Is IJdelheid zingt hij over het Zeeuwse landschap, het gereformeerde geloof waar Dieleman mee op is gegroeid en het verlies van zijn moeder. Het album valt op door het bijzondere gebruik van dialect, soundscapes en samples van preken. Het album wordt opnieuw uitgebracht op Snowstar Records in 2013 met de EP Klein Zieltje. Op deze EP staan twee traditionele Zeeuwse liederen en twee tracks opgenomen voor de soundtrack bij Land van Verandering, een documentaire over West-Zeeuws Vlaanderen. Samen met Pim van der Werken vormt hij het duo Ora et Labora dat Nederlandstalige religieuze liederen verzamelt en mixes plaatst op Soundcloud.

In bezetting van

Ora et Labora  

Discografie Broeder Dieleman

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Broeder Dieleman

Audio/Video Broeder Dieleman

Video Broeder Dieleman

broeder Dieleman - Klein ...
broeder Dieleman - Klein Zieltje (Official Video)
broeder Dieleman - Polder...
broeder Dieleman - Polderevangelie (Official Video)
Broeder Dieleman - "Zilve...
Broeder Dieleman - "Zilverspa" - InDeKringloop.nl
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Broeder Dieleman - "Zilverspa" - InDeKringloop.nl

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer