Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BROEDERLIEFDE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Persfoto (Bron: website TopNotch)

Periode

2012 - heden

Genre

hiphop

Online

Facebook

Broederliefde

Hiphopformatie uit Rotterdam bestaande uit Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella.
Volledige biografie...

Bezetting

Emms  
Jerr  
Sjaf  
Edson  
Mella  

Biografie Broederliefde

Hiphopformatie uit Rotterdam bestaande uit Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella.

2012 - 2014

Broederliefde ontstaat uit een groep voetbalvrienden uit de Rotterdamse wijk Spangen. De hiphopformatie bestaande uit Emms, Jerr, Mella, Edson en Sjaf, speelt zichzelf in de kijker met de video’s ‘Spangenshake’, ‘Zero’, ‘Iets Hoger’ en ‘Maluku’ op hun eigen YouTube-kanaal.
In augustus 2014 verschijnt bij Top Notch de EP ‘Gevoelig feestje’. Hierop werken ze samen met Kraantje Pappie en Cho. De clip bij het nummer ‘Labanta’ is opgenomen op Kaapverdië. Zowel Emms als Jerr hebben Kaapverdische roots.
Hun nummers zijn opzwepende club-bangers met overwegend Nederlandstalige teksten waarop het gebruik van autotune niet wordt geschuwd.

Kraantje Pappie

2015

‘Gevoelig feestje’ wordt genomineerd voor een Edison in de categorie hiphop. In september verschijnt het album ‘Hard work pays off’ waarvan het nummer ‘Alaka’ een hit wordt.

2016

2016 is onmiskenbaar het jaar van Broederliefde. Het album ‘Hard work pays off 2’ staat wekenlang bovenaan de albumlijst en bevat meerdere hits. ‘Jungle’ is de grootste en wordt bestempeld als de zomerhit van het jaar. Ze staan onder meer op het festival Lowlands en zijn graag geziene gasten in de talkshows RTL Late Night en De Wereld Draait Door.

2017

In februari krijgen ze een Edison voor het album ‘Hard work pays off 2’. Emms komt in opspraak door een filmpje waarin hij antisemitische leuzen scandeert. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei besluit hierop Broederliefde als ‘Ambassadeur van de Vrijheid’ te schrappen.

Discografie Broederliefde

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Broederliefde

Audio/Video Broederliefde

Video Broederliefde

Broederliefde - Alaka ft....
Broederliefde - Alaka ft. KaliBwoy & SBMG
Broederliefde - Mi No Lob...
Broederliefde - Mi No Lob (prod. Angosoundz)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Broederliefde - Mi No Lob (prod. Angosoundz)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer