Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

BRUUT!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2010 - heden

Genre

jazz, soul, soul jazz

Online

Facebook
Officiële website

Bruut!

Bruut! Is een energiek jazzkwartet bestaande uit Maarten Hogenhuis (saxofoon), Folkert Oosterbeek (hammondorgel), Thomas Rolff (contrabas) en Felix Schlarmann (drums). In 2012 brengen zij hun debuutalbum uit wat enthousiaste reacties krijgt. Hun aanstekelijke jazz met een swingend hammondorgel en krachtige saxofoon slaat aan. Het combo speelt in Nederland op Noorderslag ...
Volledige biografie...

Bezetting

Folkert Oosterbeek   orgel
Thomas Rolff   contrabas
Felix Schlarmann   drums
Maarten Hogenhuis   saxofoon

Genoemd in de biografie van

2003   Bart Suèr

Biografie Bruut!

Bruut! Is een energiek jazzkwartet bestaande uit Maarten Hogenhuis (saxofoon), Folkert Oosterbeek (hammondorgel), Thomas Rolff (contrabas) en Felix Schlarmann (drums). In 2012 brengen zij hun debuutalbum uit wat enthousiaste reacties krijgt. Hun aanstekelijke jazz met een swingend hammondorgel en krachtige saxofoon slaat aan. Het combo speelt in Nederland op Noorderslag en North Sea Jazz en maakt een wereldtournee langs onder andere Japan, Burkina Faso en Zuid-Afrika. In november 2013 komt het tweede album Fire! uit. Het album met swingende tracks en ballads wordt wederom lovend ontvangen.

Discografie Bruut!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Bruut!

Audio/Video Bruut!

Video Bruut!

BRUUT! - Jump (Live bij D...
BRUUT! - Jump (Live bij DWDD - 13-11-2013)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
BRUUT! - Jump (Live bij DWDD - 13-11-2013)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer