Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAIMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Caimán

Periode

2001 - heden

Genre

latin, son, wereldmuziek

Online

Officiële website

Caimán

“Onze beet doet geen pijn, maar laat je dansen.” Met deze uitspraak stelt de zevenkoppige band Caimán, die zich noemt naar het bijtgrage dier de kaaiman, de luisteraar gerust. De muzikanten brengen son, een traditionele Cubaanse muziekstijl. Belangrijke ingrediënten als de trompet, bongo, akoestische bas en Cubaanse tres ontbreken niet ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sonia Pérez Hernández   zang
Otto de Graaf   percussie, zang
Leo Martis   gitaar, tres, zang
Jan Kees van Duin   basgitaar
Rómulo Rodriguez   bongo
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Caimán

“Onze beet doet geen pijn, maar laat je dansen.” Met deze uitspraak stelt de zevenkoppige band Caimán, die zich noemt naar het bijtgrage dier de kaaiman, de luisteraar gerust. De muzikanten brengen son, een traditionele Cubaanse muziekstijl. Belangrijke ingrediënten als de trompet, bongo, akoestische bas en Cubaanse tres ontbreken niet als ze klassiekers als Chan Chan spelen. In eigen nummers voegen ze voorzichtig hun smaak toe aan de son; de link met de traditie verbreken, willen ze niet.

2001

Een groep vrienden die in verschillende groepen al jaren lang muziek maken, richt Caimán op. Zangeres Sonia Pérez Hernández komt uit Cuba, maar woont sinds 1995 in Nederland. Ze werkte met groepen als Cumbanero, Perlas Negras en Trio Amigos. In Cumbanero speelden ook de percussionisten Rómulo Rodriguez en Otto de Graaf, en trompettist Pierluigi Pompei. Rodriguez komt evenals Hernández uit Cuba. Hij woont sinds 1998 in Amsterdam. In Caimán zitten ook leden die hun wortels in andere landen hebben liggen, waaronder in Curaçao. Nederlander Otto de Graaf is al jaren verslingerd aan Cubaanse muziek. Hij studeerde onder meer latin percussie aan het Rotterdams Conservatorium. In 1994 maakte hij samen met Hernández een tournee met de Cubaanse groep Tradisón. Caimán brengt traditionele Cubaanse son, met in eigen nummers hier en daar een persoonlijk accent.

2007 - 2008

In 2007 verschijnt het debuutalbum Somos Caimán met zowel klassiekers uit de sontraditie als eigen composities. Bijzonder is dat bijna alle bandleden nummers schrijven voor dit album. Het lied No Como Papas Fritas van Leo Martis valt op. Martis vertelt hoe hij verliefd werd op een Nederlandse. Liefde kent geen grenzen, maar eetlust wel: “Mijn meisje eet geen rijst. Daarom zeg ik luid: ik lust geen patat!” Het nieuwe bandlid Evelio Lopez (gitaar, tres) neemt de plaats in van gitarist Jesús Martínez, die de groep verliet.

2009

Caimán schrijft in 2009 nieuw materiaal en maakt plannen om begin 2010 de studio in te gaan om een tweede album op te nemen. Volgens bandlid Martis kan de luisteraar opnieuw een album verwachten met eigen composities en klassiekers uit de sontraditie. “Die aanpak veranderen we niet.”

Discografie Caimán

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Caimán

Audio/Video Caimán

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer