Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CANYON DRIVE BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - 1987

Genre

country rock

Canyon Drive Band

Country-rock groep uit Neerkant.
Volledige biografie...

Bezetting

Jan van de Boomen   banjo, toetsinstrumenten, vibrafoon
Gerard Van Kol   drums, zang
Marino Hanssen   zang
Gerard Lenzen   gitaar, mondharmonica, zang
Jos Geris   gitaar, zang

Overige muzikanten

Arie de Voght   gitaar
Gerhard Hanssen   gitaar, zang
Had Verheyen   lapsteel

Genoemd in de biografie van

1978   Tumbleweeds
1980   Johan Jansen
1994   Captain Gumbo

Biografie Canyon Drive Band

Country-rock groep uit Neerkant.

1976

De band wordt opgericht door steelgitarist Had Verheyen (eerder actief in Down-Slide), Gerard Lenzen en Jos Geris. De band bestaat echter niet lang.

1980

Met toestemming van de leden van de eerste Canyon Drive Band wordt de groep in juni nieuw leven ingeblazen. Ook nu maken Gerard Lenzen en Jos Geris deel uit van de formatie. Verheyen is inmiddels vertrokken naar de Ruud Hermans Band. Naast eigen werk speelt de band zelfbewerkte nummers van onder andere Merle Haggard, The Flying Burrito Brothers, The Byrds en The Band.

1981

De Canyon Drive Band neemt bij label Xilovox de single My Uncle op. Het betreft een nummer van The Flying Burrito Brothers. B-kant Till I Can Gain (Control Again) is een nummer van Country-duizendpoot Rodney Crowell.

Ruud Hermans Tulsa

1982

Steelgitarist Had Verheyen brengt het solo-album Wind, Waves And Jamaica uit.

Had Verheyen

1983

Het eerste en enige album van de Canyon Drive Band heet First Drive. Het album bevat acht covers, waaronder bovengenoemde single en nummers van The Byrds, Jackson Browne en The Band. Naast deze covers zijn er vijf nummers van de hand van Jos Geris. Het album krijgt deels lovende kritieken, maar wordt geen verkoopsucces.

1984

Oudgedienden Jos Geris en Marino Hanssen gaan verder met de nieuwelingen Roy Vogels (drums), Pierre Verberne (toetsinstrumenten) en Ley van den Beuken (sologitaar).

1986

Van de Canyon Drive Band verschijnt bij Sky de single Chameleon Blues met op de b-kant en cover van een Hollies-klassieker Son Of A Rotten Gambler.

2006

In het centrum van Neerkant runt Jos Geris samen met zijn vrouw Yvonne het muziekcafé De Muzikant.

Discografie Canyon Drive Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Canyon Drive Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer