Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CAPTAIN GUMBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1987 - heden

Genre

cajun, zydeco

Online

Officiële website

Captain Gumbo

Veel optredende cajun- en zydecoband.
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard de Braconier   gitaar, zang
Jan Van Den Berg   basgitaar
Mark Söhngen   accordeon, zang
Jan de Ligt   saxofoon
Joost Witte   drums, zang

Overige muzikanten

Roel Spanjers   achtergrondzang, orgel
Nico Heilijgers   basgitaar
Rens van der Zalm  
Leon Giesen   basgitaar, gitaar
Hans Soeteman   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1989   Roel Spanjers
2003   The Amazing Stroopwafels
2004   Rowwen Hèze
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Captain Gumbo

Veel optredende cajun- en zydecoband.

1987 - 1990

Gitarist Gerard de Braconier en drummer Joost Witte, afkomstig uit de Nederlandse groep Toontje Lager, richten samen met bassist Hans Soeteman (RoToR) en Mark Sohngen Captain Gumbo op. Voordat hun debuutalbum 1 More Step uitkomt in oktober 1990 heeft Soeteman al plaats gemaakt voor Leon Giesen. Er komen veel positieve reacties op dit album en ook live blijkt de band een groot publiek aan te spreken met hun aanstekelijk cajun/zydeco muziek.Een optreden in het NOS televisieprogramma Geen C te hoog zorgt voor veel reacties en optredens.

Rotor Toontje Lager

1991

De single Allons A Lafayette wordt een hit en bereikt de top 40. De cd 1 More Step verkoopt ruim 10.000 exemplaren.Een wens gaat in vervulling als de band in april naar Louisiana reist en samen met hun 'helden' uit de cajun wereld op mogen treden.De leden ervaren deze reis, met optredens in Baton Rouge, Breaux Bridges en New Orleans als zeer leerzaam. Ook winnen ze een Dutch Country Music Award voor Meest Belovende Groep.

1992

De ervaringen van hun reis worden verwerkt in muziek en in november verschijnt de tweede cd Back A La Maison. De cd wordt positief ontvangen.

1994

Captain Gumbo Chank-A-Chank is de titel van de derde cd en de eerste met nieuwe bassist Nico Heilijgers. Op de plaat wordt meegewerkt door Roel Spanjers op hammond orgel, Rens van der Zalm op fiddle en Johan Jansen (ex-Canyon Drive Band) op pedal-steelguitar. Spanjers wordt een bijna vaste gast van Captain Gumbo.De cd oogst ook in het buitenland positieve reacties getuige de uitnodiging voor festivals in Wallonië, Zwitserland, Duitsland en Mallorca. Ook treden ze samen met Fats Domino op in Ahoy Rotterdam. .Chank-A-Chank staat bijna twee maanden in de Album Top 100.

Canyon Drive Band Johan Jansen Rens van der Zalm Roel Spanjers

1995 - 1996

De band toert intensief langs de Nederlandse podia. .Op de verzamelaar Et Toi Amigo, geheel gevuld met cajun, zydeco en tex-mex, staan twee nummers van Captain Gumbo, te weten Chicken Gumbo en Allons A Lafayette.

1997

In juni verschijnt het vierde album van de band getiteld Midlife Two-step, wederom bij het platenlabel Music & Words.Ook dit jaar wordt er weer intensief getoerd, er wordt onder andere gespeeld op het befaamde New Orleans Festival in het Duitse Neurenberg.

1998 - 1999

De band duikt regelmatig op bij festivals.

2001

Het vijfde album Gumbo nr. 5 verschijnt in de zomer. Op deze plaat wordt veel op akoestische instrumenten gespeeld en de muziek is zoveel mogelijk zonder overdubs opgenomen. Hierdoor klinkt de cd nog meer cajun dan de voorgangers.

2004

In januari verschijnt Holland America Lijn, een Nederlandstalige cd van voormalige Captain Gumbo-lid Leon Giesen samen met Jack Poels uit Rowwen Hèze.

Rowwen Hèze

2012 - 2013

Ter viering van het 25-jarig jubileum neemt de groep op 16 juni 2012 live een album op in Café XL in Wageningen. Vive Le Capitaine wordt in september 2013 uitgebracht.

Discografie Captain Gumbo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Captain Gumbo

Audio/Video Captain Gumbo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer