Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CARLO JONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Carlo Jones

Genre

akoestisch, kaseko, Suriname

Carlo Jones

Surinaamse saxofonist die geldt als de nestor van de kaseko. Hij maakt in de jaren zeventig naam in Suriname als lid van de Cosmo Stars. Verhuist naar Nederland en bouwt zijn faam uit met de Exmo Stars. Is vanaf de jaren negentig onder eigen naam actief.
Volledige biografie...

Instrumenten

saxofoon

Overige muzikanten

H.W. Vyent   drums, percussie
E.A. Doest   trompet
J.R. Klimsop   trombone
E.R. Brewster   banjo
A.A. Jones   tuba

Genoemd in de biografie van

1993   Yakki Famirie
1995   Robby Alberga

Biografie Carlo Jones

Surinaamse saxofonist die geldt als de nestor van de kaseko. Hij maakt in de jaren zeventig naam in Suriname als lid van de Cosmo Stars. Verhuist naar Nederland en bouwt zijn faam uit met de Exmo Stars. Is vanaf de jaren negentig onder eigen naam actief.

In bezetting van

Cosmo Stars   saxofoon
De Nazaten   saxofoon
Exmo Stars   saxofoon

1977

De populaire Surinaamse band Cosmo Stars toert door Nederland. Enkele leden blijven hier achter en vormen de Ex(Cos)mo Stars. Ze fuseren kaseko uit het Surinaamse kustgebied met de sekete-muziek van de Saramakkaners, een bosnegerstam. Eén van deze muzikanten is Carlo Jones. Zijn vader ('Pa Jones') was één van de uitvinders van kaseko: een mix van calypso, bigi-poku en wintimuziek.

Cosmo Stars Exmo Stars

1978

Exmo Stars onderscheidt zich van andere kaseko-groepen door de arrangementen van Jones en is al snel de beroemdste en beste Surinaamse band in Nederland. De groep krijgt zelfs in Nederlandse kringen enige bekendheid.

Exmo Stars

1993

Carlo Jones Carlo Jones & The Surinam Troubadours leveren bijdragen aan de door Stichting Popmuziek Nederland uitgegeven kaseko-verzamelaar Switi (waarop ook ondermer Yakki Famirie is te vinden). Samensteller en producer van deze cd is Ronald Snijders.

Ronald Snijders Yakki Famirie

1995

Samen met The Surinam Kaseko Troubadours maakt Jones een CD voor platenmaatschappij Music & Words. Inmiddels geldt hij als de nestor van de kaseko in Nederland.

1997

In de zomer speelt Carlo Jones met zijn groep in Parijs op het La Villette Jazz Festival Parc et Grande Halle de la Villette.

2016

Jones overlijdt op 10 oktober op 76-jarige leeftijd.

Discografie Carlo Jones

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Carlo Jones

Audio/Video Carlo Jones

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer