Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CASH ON DELIVERY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - heden

Genre

country

Online

Officiële website

Cash On Delivery

Limburgse countryformatie voortgekomen uit de Moonlight Riders. Zangeres Ilse DeLange maakt tot haar grote doorbraak in 1998 deel uit van de eerste bezetting. De muziek van Cash On Delivery loopt uiteen van country-rock en western swing tot country-pop en ballads.
Volledige biografie...

Bezetting

Ad Welten   componist, contrabas, zang
Wim van de Vliert   gitaar, zang
Johan Jansen   pedalsteel
Loek van Heijster   drums

Overige muzikanten

Jacky   gitaar, zang
Michael Hamane   gitaar
Ilse DeLange   zang

Genoemd in de biografie van

1993   Johan Jansen
1995   Ilse DeLange
1996   Moonlight Riders
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Cash On Delivery

Limburgse countryformatie voortgekomen uit de Moonlight Riders. Zangeres Ilse DeLange maakt tot haar grote doorbraak in 1998 deel uit van de eerste bezetting. De muziek van Cash On Delivery loopt uiteen van country-rock en western swing tot country-pop en ballads.

1996

Cash On Delivery (C.O.D.) ontstaat uit de resten van de formatie Moonlight Riders. De groep bestaat naast Ad Welten, Michael Hamane, Johan Jansen en Loek van Heijster uit Wim van de Vliert en Ilse DeLange. Al snel krijgt de groep middels enkele spraakmakende optredens grotere naamsbekendheid in het Nederlandse countrywereldje.

Moonlight Riders

1998

Cash On Delivery wordt tijdens het DCMA Awards-gala gekozen tot Meestbelovende Act Van Het Jaar. Ilse DeLange verlaat de groep om aan een indrukwekkende solocarrière te beginnen. In Jacqueline van der Griend wordt een waardige opvolger gevonden. Ad Welten's compositie No More You wordt gekozen tot Song Van Het Jaar.

Ilse DeLange

1999

Cash On Delivery is, samen met een aantal andere bekende Nederlandse country artiesten, te horen op de verzamel-cd The Best Of Country Christmas. Wim van de Vliert wordt gekozen tot zanger van het jaar.

2000

In januari verschijnt het debuutalbum Looking For Credit. Het album bevat een live-cd met een aantal hoogtepunten uit het repertoire van de band, aangevuld met een bonus-cd met twee studio opnames (No More You/ Love Me A Little Bit Longer). In dezelfde maand wordt Michael Hamane uit de groep gezet. Wim van de Vliert gaat de band Savannah een tijdje uit de brand helpen als gitarist, totdat zij een vervanger hebben gevonden voor Peter van den Heuvel. In juli speelt de groep op het countryfestival in Craponne sur Arzon (Frankrijk) waar zij een zeer goede indruk achterlaat. In oktober wordt de C.O.D. fanclub opgericht. Pedalsteel gitarist Johan Jansen is tevens actief in de formatie The Secret Combination. Hij werkt ook samen met de artiesten Heather Myles, South Mountain, Steve Piticco, Bruce Bouton, Ray Campi, Eddy Bond, Corrin Rad, Lucille Starr, Dale Watson, Dan Tyack, Bob Hoffnar en Paul Franklin jr.

Johan Jansen Savannah The Combination

2001

Van The Secret Combination verschijnt het debuutalbum Introducing…The Secret Combination.

2002

Op het nieuwe album Deliverance is naast de wat meer traditionele country & western en countryrock ook in een drietal nummers plaats voor western swing, met veel ruimte is voor blazers. De Nederlandse countryscene is wederom zeer enthousiast over Cash On Delivery. Johan Jansen brengt een soloplaat uit onder de titel Head Back In The Clouds waarop gastbijdragen staan van onder meer Paul Franklin (Dire Straits, Sting, Linda Ronstadt), Dan Tyack (New Riders of the Purple Sage, Asleep At The Wheel, Sacred Steels) en René van Barneveld.

Johan Jansen

2003

Jacqueline van der Griend maakt een soloplaat met liedjes van Emmylou Harris. Op de plaat wordt ze terzijde gestaan door haar bandleden Johan Jansen, Loek van Heijster en Ad Welten.

Jacky

2006

Zangeres Jacqueline van der Griend speelt in juni tijdens de Global Night, midden op Broadway, dé muziekstraat in Nashville. Samen met de band Except-2 vertegenwoordigt Cash On Delivery op 1 juli Nederland tijdens het Inter Country Festival in het Waalse Ciney.

2010

Op 27 maart vindt in Theater Den Bolder te Waspik het eerste theateroptreden in de carrière van Cash On Delivery plaats. Jacqueline van der Griend schrijft zich in voor de talentenjacht The Voice Of Holland op RTL4. Ze doet een succesvolle auditie en wordt gecoacht door Nick & Simon. Op 22 oktober gaat ze in de tweede uitzending de strijd aan met deelneemster Pearl Jozefzoon. Jozefzoon gaat door naar de volgende ronde.

Nick & Simon Pearl Jozefzoon

2011

Naast Cash On Delivery speelt Wim van de Vliert in coverband Desperado, waarmee hij nummers speelt van The Eagles, en in de band van het duo Grant & Forsyth tijdens hun tournee in het kader van hun 25-jarig jubileum. Tot de zomer speelt hij ook in Ordinary Men, de begeleidingsband van Danny Vera. Jacqueline van der Griend brengt haar eerste solosingle uit. Car In A Field is onder meer geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter Rob Crosby. Hij verzorgt ook de instrumentale productie in Nashville.

Danny Vera Grant & Forsyth

2012

Wim van de Vliert speelt ook in de band Weer. Samen met Eric Swinkels (toetsen, zang), Richard Zoer (bas, zang) en Erik Hanegraaf (drums) voert hij country ui met invloeden uit blues, soul, pop en rock. Cash On Delivery verzilvert dit jaar twee van de meerdere nominaties voor de DCMA Awards. Jacqueline van de Griend en Wim van de Vliert winnen respectievelijk in de categorieën Zangeres van het Jaar en Zanger van het Jaar. De band bereidt voor oktober en november de tournee Americana Treasures voor met Heather Myles. Als de zangeres vanwege rugklachten moet afzeggen, vindt de band een vervanger in Pam MacBeth uit Georgia. Zij heeft al eerder met leden van de band samengewerkt. De gezamenlijke theatershow bestaat uit een mix van eigen nummers en covers van gedeelde idolen als Willie Nelson, Buck Owens en Dolly Parton. Cash On Delivery bestaat tijdens de tournee uit Ad Welten (bas), Johan Jansen (steelgitaar), Wim van de Vliert (gitaar) en Erik Hanegraaf (drums).

2013

Jacqueline van der Griend start onder de naam Jacky een solocarrière. Loek van Heijster, Ad Welten, Johan Jansen en Wim van de Vliert gaan verder als kwartet.

Jacky

Discografie Cash On Delivery

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cash On Delivery

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer