Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CCC INC.

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ccc Inc.

Periode

1966 - heden

Genre

Americana, country, folk

Online

Officiële website

Ccc Inc.

Folk- en Americana-formatie die eind jaren zestig en begin jaren zeventig uitermate succesvol is in het clubcircuit. Speelt als enige Nederlandse band op het hoofdpodium van het Kralingen-festival. Na het opheffen van de band zijn voormalige bandleden Van Beusekom en Schreurs betrokken bij de oprichting van Stichting Popmuziek Nederland en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Appie Rammers   basgitaar
Jaap van Beusekom   autoharp, banjo, dobro, pedalsteel, zang
Ernst Jansz   accordeon, piano, wasbord, zang
Joost Belinfante   gitaar, mondharmonica, viool, zang
Huib Schreurs   concertina, mondharmonica, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Johnny Lodewijks   drums
Paul Kroese   wasbord
Bert Timmerman   gitaar
Marco Vrolijk   drums
Frank Hoogkamer   theekistbas
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1966   Joost Belinfante
1968   The Outsiders
1970   Elly & Rikkert
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

1-2-24, Fluor, Amersfoort
17-2-24, Boerderij, Zoetermeer
24-2-24, Boerderij, Zoetermeer

Biografie Ccc Inc.

Folk- en Americana-formatie die eind jaren zestig en begin jaren zeventig uitermate succesvol is in het clubcircuit. Speelt als enige Nederlandse band op het hoofdpodium van het Kralingen-festival. Na het opheffen van de band zijn voormalige bandleden Van Beusekom en Schreurs betrokken bij de oprichting van Stichting Popmuziek Nederland en wordt Jansz begin jaren tachtig tieneridool met de band Doe Maar.

1966 - 1968

Ccc Inc. CCC Inc. vindt zijn oorsprong op de Rietveld Academie in Amsterdam als de drie leerlingen Paul Kroese (wasbord), Bert Timmerman (gitaar) en Cor van Sliedregt (gitaar) samen met Joost Belinfante (gitaar/fiddle) een band oprichten. CCC staat voor Capital Canal City. Na enkele maanden voegen Huib Schreurs (harmonica/zang) en Jaap van Beusekom (zang/banjo/autoharp) zich bij de groep. Timmerman en Kroese verlaten de band niet lang daarna, om plaats te maken voor Ernst Jansz (piano/wasbord, later ook zang) en Frank Hoogkamer (theekistbas). In de beginjaren speelt CCC Inc. Amerikaanse folk met op het repertoire werk van onder meer Leadbelly en Woody Guthrie. Via optredens komt men in contact met Lennaert Nijgh, die gedurende twee jaar de manager van de band is.

Lennaert Nijgh

1969

Ccc Inc. Aan het eind van de jaren zestig houden Hoogkamer en Van Sliedregt het voor gezien. Van Sliedregt maakt in de jaren zeventig deel uit van V.A.A.G. Vanaf 1997 is hij actief in de groepen Slör (voorloper van De Zoete Inval) en Bottle Up And Go. Gaandeweg krijgt de klassieke CCC Inc.-bezetting vorm: Joost Belinfante, Ernst Jansz, Jaap van Beusekom, Jan Kloos (gitaar/mandoline), Huib Schreurs en Appie Rammers (bas, ex-Outsiders). Frank van der Meijden volgt Nijgh op als manager. De band verhuist van Amsterdam naar Neerkant om in commune-achtige vorm met vrouwen, kinderen en vrienden samen te gaan leven waarbij Frits van Doorninck (viool) en Johnny Lodewijks (drums) incidenteel meespelen.

Bottle Up And Go De Zoete Inval Frits van Doorninck Johnny Lodewijks Slör The Outsiders V.A.A.G.

1970

Ccc Inc. In juni staat CCC Inc. als enige Nederlandse band op het hoofdpodium van het Holland Pop Festival (beter bekend als 'Kralingen') tussen namen als Jefferson Airplane, The Byrds en Pink Floyd. De groep tekent een platencontract bij Bovema. De single Green Green Happy Home/Little Willy verschijnt.

1971

Ccc Inc. Het debuutalbum To Our Grandchildren verschijnt in maart. De plaat is geproduceerd door de VPRO-discjockeys Wim Noordhoek en Rik Zaal. Eind oktober al komt de tweede elpee uit: Watching The Evening Sun. In 1971 worden tevens de singles On A Junction/Country Marriage en Spinnin' Spinnin' Spinnin'/Bottle Of Wine uitgebracht.

Rik Zaal

1972

Ccc Inc. Gedurende dit jaar verschijnt de single van Lulu Gal/Spinnin' Spinnin' Spinnin'. De nummers Justin's Dance en Pretty Little Miss komen op de verzamelelpee Paradiso, die oorspronkelijk was bedoeld als de soundtrack van een gelijknamige film. Niet geheel tevreden met de productie van Watching The Evening Sun wordt voor de derde plaat naar Engeland uitgeweken.

1973

Ccc Inc. Na de single Castle In Spain/Sour Sweet Me brengt CCC Inc. met Castle In Spain het derde album uit via Polydor. De plaat is opgenomen onder leiding van producer Sandy Roberton. Het is een komen en gaan van drummers en bassisten. De groep speelt zelfs een tijdje zonder bassist. Drummer Marco Vrolijk (ex-Supersister) houdt het maar twee maanden uit; Johnny Lodewijks houdt het tot het einde vol, net als bassist Peter de Vries.

Sandy Roberton Supersister

1974

Ccc Inc. Dit jaar markeert het einde van CCC Inc. De band doet een reeks afscheidsconcerten. Opnames hiervan verschijnen in 1975 op CCC Forever. Het laatste officiële optreden vindt op 11 mei 1974 plaats in Paradiso (Amsterdam).

1975

Schreurs richt Stichting Popmuziek Nederland op en wordt artistiek coördinator van Paradiso. Belinfante, Jansz, violist Frits van Doorninck, bassist Piet Dekker en drummer Johnny Lodewijks brengen als Slumberlandband het gelijknamige debuutalbum uit. Later zal deze formatie worden omgedoopt in Rumbones, waaruit in '78 Doe Maar voortkomt.

Slumberlandband

1976

Ccc Inc. De groep doet nog een allerlaatste optreden in Paradiso onder de noemer 'CCC trapt keihard na'. Lodewijks, Piet Dekker en Ernst Jansz begeleiden samen met Henny Vrienten op gitaar Boudewijn de Groot op een toernee door België.

Boudewijn de Groot

1977 - 1999

In 1977 wordt de reggaeformatie de Rumbones opgericht, met Johnny Lodewijks, Piet Dekker, Ernst Jansz, Henny Vrienten aangevuld met Joost Belinfante, een percussioniste en een zanger. De band word datzelfde jaar na een kort en succesvol jeugdhonk-bestaan opgeheven. In 1978 richtte Jansz Doe Maar op. Van Beusekom wordt directeur van Stichting Popmuziek Nederland (in '98 omgedoopt in Nationaal Pop Instituut). Aanvankelijk speelt hij nog in de band Electric Tear en tourt hij solo het land door. In '84 verschijnt een solo-album onder de naam Van Beusekom. Hierop spelen Belinfante, Jansz, Kloos en Schreurs mee. Verder treedt hij op als begeleider van Ischa Meijer en Jenny Arean en speelt hij mee als pedal steel-gitarist op platen van Elly & Rikkert, Nits (o.a. In The Dutch Mountains), Michiel Peters en Claw Boys Claw. Vanaf 1980 hebben geregeld besloten reünies van CCC Inc. plaats. Deze resulteren in de cd Speed & Intensity uit 1990. In '92 viert de groep haar 25-jarig jubileum in De Melkweg, waarbij in de toegift zowaar ook Doe Maar ten tonele verschijnt. In 1995 beleeft CCC Inc. opnieuw een reünie met tien concerten in zalen als Nighttown (Rotterdam) en Noorderligt (Tilburg). Gitarist Kloos overlijdt op 3 april 1998 waardoor optredens in de oude samenstelling definitief tot het verleden behoren. In '99 werkt de groep aan een CD die de titel Jan moet gaan krijgen.

Claw Boys Claw Doe Maar Electric Tear Elly & Rikkert Jenny Arean Nits

2001

Ccc Inc. Het album Jan, vernoemd naar het in '98 overleden bandlid Jan Kloos, verschijnt in maart op het label V2. De plaat is een compilatie van de beste opnamen die CCC maakt in de periode na 1985. Het bevat ondermeer opnamen van het Melkwegconcert in 1992 (met alle leden van Doe Maar) en die vanuit het Willibrodus Hospitaal in Venlo waar Jan Kloos verpleegd werd.

Doe Maar

2004

Ccc Inc. CCC Inc. reist eind mei naar Indonesië voor een korte tournee.

2006

Ccc Inc. CCC Inc. is op het album Molenbeekstraat van Ernst Jansz.te horen in het nummer Gebroken Hart. Op 17 juni spelen de band en de zanger in het Erasmushuis in Jakarta.

Ernst Jansz

2007

Fonos, de webwinkel van Beeld en Geluid, brengt in september een box uit met elf cd's en een dvd onder de titel Het Verzameld Werk 1967-2007. Vier cd's zijn gevuld met nog nooit eerder uitgebrachte opnames van CCC Inc., waaronder radiosessies en liveregistraties. Op de dvd staat de film van Flip Jansen uit 1972 over de hippiecommune van de band in Neerkant. 21 oktober viert CCC het veertigjarig bestaan met een optreden in de Melkweg. De band wordt versterkt door gitarist Jan Hendriks.

2008

Vanaf 8 maart gaat CCC Inc weer op tournee, te beginnen in Tivoli te Utrecht. Op 3 oktober is de band een van de optredende acts tijdens het evenement 50 Jaar Nederpop in de Heineken Music Hall.

2009

Omroep Brabant maakt 3 oktober opnamen tijdens het uitverkochte optreden in het Cultureel Centrum te Deurne en verwerkt die opnamen in een documentaire over CCC Inc.

2011

CCC Inc. in 2011 In de documentaire Terug Naar Neerkant van Helmut Boeijen komen behalve de bandleden van CCC Inc. ook de dorpelingen aan het woord uit het dorpje Neerkant bij gemeente Deurne in De Peel, waar de band in 1969 in een oude boerderij een commune vormden. De documentaire gaat in première op 17 november in gemeenschapshuis de Moost in Neerkant en wordt op 26 december in de lange versie van 75 minuten uitgezonden door Omroep Brabant.

2012

Het studioalbum Jack Owned A House is een aanvulling op de uitgebreide verzamelbox die CCC Inc. in 2007 heeft uitgegeven. Op de cd staan nummers die tijdens de huidige concerten veel worden gespeeld, maar nog niet eerder zijn uitgebracht, zoals The Flower And The Seed, het nummer dat Joost Belinfante schreef ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag, de Beatles-cover I’ve Just Seen A Face en The Wayfaring Stranger. Jack Owned A House wordt op 21 november gepresenteerd in het Beauforthuis te Austerlitz. Live wordt de band aangevuld met Guus Paat (gitaar, dobro, lapsteel) en Richard Wallenburg (basgitaar).

2013

Op 24 augustus staat CCC Inc. samen met onder meer The Waterboys en Uriah Heep op het programma van Pinkpop Classic in Landgraaf.

2017

Het 50-jarig jubileum wordt gevierd met een concert in Neerkant, de plek waar de groep eind jaren zestig een nieuwe thuishaven vond.

Discografie Ccc Inc.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ccc Inc.

Audio/Video Ccc Inc.

Video Ccc Inc.

Het begin
Het begin
Commune
Commune
Kralingen
Kralingen
Platencontract
Platencontract
Debuutplaat
Debuutplaat
Luchtkastelen
Luchtkastelen
CCC Forever
CCC Forever
Complete Interview
Complete Interview
CCC Inc. - Little Maggie ...
CCC Inc. - Little Maggie (HD)
CCC Inc tribute to Fannie...
CCC Inc tribute to Fannie Mae & Freddie Mac
CCC Inc. in Semarang
CCC Inc. in Semarang
CCC inc - met Henny Vrien...
CCC inc - met Henny Vrienten als speciale gast
CCC Inc. - Midnight Special
CCC Inc. - Midnight Special
CCC inc playing Black Girl
CCC inc  playing Black Girl
CCC Inc. - Red River Shore
CCC Inc. - Red River Shore
CCC Inc LIVE
CCC Inc LIVE
CCC Inc. Live 2010
CCC Inc. Live 2010
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kralingen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer