Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CEES STOLK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Promotiefoto's Popinstituut, UvA Bijzondere Collecties

Periode

1950 - heden

Genre

amusementsmuziek, componisten, fluit, Nederlandstalig, orgel, piano, pop, producer, producers, tekstdichters, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Cees Stolk

Cees Stolk is actief als producer, arrangeur, componist en gastmuzikant voor artiesten als Eddy Ouwens, David Vermeulen, Fay Lovsky en Lee Towers. Daarnaast houdt hij zich onder meer bezig met het regisseren van commercials en maakt hij jingles en tv-leaders voor diverse omroepen.
Volledige biografie...

Instrumenten

fluit, orgel, piano, producer, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1976   Tamara Maria
1981   Hans Bunt
1982   Fay Lovsky
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Cees Stolk

Cees Stolk is actief als producer, arrangeur, componist en gastmuzikant voor artiesten als Eddy Ouwens, David Vermeulen, Fay Lovsky en Lee Towers. Daarnaast houdt hij zich onder meer bezig met het regisseren van commercials en maakt hij jingles en tv-leaders voor diverse omroepen.

In bezetting van

Fay Lovsky   toetsinstrumenten
Flashback   orgel, piano, zang
Magnet & Steel   orgel, piano, zang
Mega's   fluit, orgel, piano, zang

1968

De in Rotterdam geboren Cees Stolk (1950) speelt in de beatgroep Mega's.

Mega's

1973 - 1979

Stolk speelt in de band Flashback. Samen met Jenny van Edenburg maakt hij platen onder de naam Magnet & Steel. Door het combineren van zijn voorliefdes ontwikkelt hij zich tot een creatieve duizendpoot. Tot 1980 leidt hij een nomadenbestaan als muzikant en zanger, met engagementen door heel Europa.

Flashback Magnet & Steel

1980 - 2005

Stolk keert terug naar Nederland en gaat als sessiemusicus, componist, tekstdichter, arrangeur, producer en zanger in de platenindustrie aan de slag. Dankzij een talenknobbel verruimt hij zijn werkterrein als concept- en tekstschrijver en als regisseur van commercials, marketingacties en presentaties. In 1982 speelt Stolk synthesizer in de band van Fay Lovsky en is hij te horen op het album Confetti. Daarnaast verzorgt hij jinglepakketten voor onder andere de AVRO, NOS, TROS, VARA, Veronica en de regionale omroepen en tv-leaders en kaders voor onder meer TROS, KRO, AVRO, Veronica, Kindernet, SBS 6, RTL 4 & 5, Fox en Kindernet. Ook schrijft Stolk arrangementen voor nationale en internationale musici en orkesten als Mark Knopfler, Judas Priest, Golden Earring, Trevor Horne, Petula Clark, René Froger, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Metropole Orkest en het Residentie Orkest. Hij stort zich ook op de commercial markt en maakt onder meer commercials voor Blue Band, van Nelle, Lactona, Perrier, Videoland, TDK, Motorola, Detron, Paramount Pictures, Universal Pictures, Royco, Calvé, Amsterdam Airport Shopping Centre, RABO, Exact, Aino, Spar, Paramount, Profile Tyrecenter, Bovag, Overtoom, Linnaeushof. KidZcity, McKinsey, NVDO en Warner Bros. Cees Stolk legt zich ook toe op het schrijven van scripts en regisseren van bedrijfspresentaties en documentaires voor o.a. Detron, TDK, Libresse, CIC, Nutricia, Videoland, Compaq, KLM, Barclay, Amicon, Exact, Center Parcs, Microsoft, Profile Tyrecenter, Wereldouders, ROI, OKW, Kindernet en de TROS. Daarnaast houdt hij zich bezig met het maken van kinderboeken in de reeks De Daatjes, Dokter Profile, De Chinese Dierenriem, Haasje & Rammelaar, Bennie Broek, KidZcity. Tot slot werkt hij met een keur aan artiesten aan diverse cd-roducties. Een voorbeeld hiervan zijn de liedjes en verhaaltjes van Haasje en Rammelaar met zijn echtgenote Léonie Sazias, die inmiddels op vele kleuterscholen en kindercrèches een begrip zijn.

Fay Lovsky Golden Earring Metropole Orkest René Froger

2007

Tijdens de talentenjacht X-Factor is Cees Stolk zangcoach op de dag voor de Ultieme Test in het Circustheater in Scheveningen.

2009

Stolk levert tekstbijdragen op het album Passie (april) van Ruth Jacott.

Ruth Jacott

2017

Zijn vrouw Léonie Sazias komt als volkstegenwoordiger voor 50 PLUS in de Tweede Kamer. Stolk maakt voor de partij promotiefilms.

Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:

componist:
1994 - Leonie Sazias 'Kindje's Liefste Liedjes (De Avonturen Van Haasje En Rammelaar)'
1997 - Leonie Sazias 'Leuke dingen (De nieuwe avonturen van Haasje en Rammelaar)'
1998 - Leonie Sazias 'Kleuterkerst (Kerstmis met Haasje en Rammelaar)'

tekstschrijver:
1994 - Leonie Sazias 'Kindje's Liefste Liedjes (De Avonturen Van Haasje En Rammelaar)'
1997 - Leonie Sazias 'Leuke dingen (De nieuwe avonturen van Haasje en Rammelaar)'
1998 - Leonie Sazias 'Kleuterkerst (Kerstmis met Haasje en Rammelaar)'

arrangeur:
1986 - Donna Lynton 'Donna Lynton'

gastmuzikant:
1981 - Katie Kissoon 'Katie Kissoon'
1983 - Diverse Uitvoerenden 'Duinrell Presenteert De Kolder Zolder Show'

Discografie Cees Stolk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Cees Stolk

Audio/Video Cees Stolk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer