Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CENTERFOLD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Centerfold

Periode

1984 - 1989

Genre

disco, meidengroepen, pop, pop/rock

Centerfold

Meidengroep met een 'Playmate' uitstraling. Het concept kent verschillende bezettingen, waarvan de eerste met Rowan Moore, Cecilia de la Rie en Laura Fygi de bekendste is.
Volledige biografie...

Bezetting

Rowan Moore   zang
Cecilia de Bruin   zang
Laura Fygi   zang

Overige muzikanten

Sandra Noach   zang
Lisa   zang
Naomi   zang
Kelly   zang
Sabrina   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1976   Amsterdam
1983   Laura Fygi
1983   Onno Vandelaak
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Centerfold

Meidengroep met een 'Playmate' uitstraling. Het concept kent verschillende bezettingen, waarvan de eerste met Rowan Moore, Cecilia de la Rie en Laura Fygi de bekendste is.

1984

Het damestrio wordt gelanceerd met de single Bad Boy, die promotioneel wordt ondersteund door een pikante fotosessie in Playboy. De single wordt echter geen hit, maar binnen korte tijd wordt Centerfold een begrip door haar stoeipoes-imago. Diverse radio-en televisie optredens in binnen- en buitenland (o.a. Japan, Spanje en Duitsland) zijn het gevolg. De daaropvolgende single Pump It Up geschreven door Michael en Danny Sembello, wordt Tros Parade Plaat.

1985

Het trio wisselt van platenmaatschappij en brengt in juli de single Rough uit. De tekst is geschreven door Rowan Moore en de muziek door Richard du Bois en Peter van Asten. Ook deze single verschijnt niet in de hitlijsten.

Peter van Asten Richard de Bois

1986

In maart verschijnt de single Dictator, geproduceerd door Onno Vandelaak en René Meister. Deze plaat betekent de definitieve doorbraak van Centerfold op het platenfront. Ook de cover van de oude Golden Earring hit Radar Love wordt een hit.

René Meister

1987

Centerfold in 1987 Het album Man's Ruin verschijnt bij het platenlabel Red Bullet. Dit album bereikt de middelste regionen van de album top 100. De single Intimate Climat wordt een bescheiden hit.

1988

Het trio verhuist van platenmaatschappij: van Red Bullet naar CBS. Cecilia de la Rie stapt uit de groep en wordt uiteindelijk vervangen door Sandra Noach. De single Money Makes the World (Go Round) komt niet verder dan de tipparade.

1989

In april verschijnt de laatste single van het trio Play The Game, ook deze single komt niet verder dan de tipparade. Het blijkt de laatste plaat van het trio. Kort na het verschijnen van de single pleegt Sandra Noach zelfmoord. De groep houdt op te bestaan en het album wordt nooit uitgebracht. Laura Fygi en Rowan Moore maken kortstondig deel uit van The Backlot, waarna Fygi zich stort op een geheel ander genre: de jazz. Cecilia de la Rie (Cecilia de Bruin volgens de burgelijke stand van Amsterdam) gaat verder met Ferdinand Bakker in de groep Red Cinder, die in 1992 één cd uitbrengt.

Backlot Ferdinand Bakker Laura Fygi Red Cinder

1991

Rowan Moore vormt samen met de Londense vriend van haar zus het duo Boom Ska waarmee ze de gelijknamige, door Fluitsma & Van Tijn geproduceerde single Boom Ska uitbrengt.

1998

Wendy Wustlicht en Joyce van Engelen worden gepresenteerd als het nieuwe Centerfold. Bij de optredens blijkt het trio Kelly, Naomi en Lisa op het podium te staan... Van Engelen begint later een carrière

DJ Joyce Mercedes

2000

Thinkin' Twice is de eerste single van het vernieuwde Centerfold.

2001

Centerfold In de zomer verschijnt de single Summerdays Of '51. De gezichten van Centerfold zijn nu Naomi en Sabrina. Muziek en productie zijn in handen van Erik Nilsson.

2009

25 jaar na de oprichting is Centerfold terug in een volledig gewijzigde bezetting, bestaand uit de half-Egyptische Melissa, de Hollandse Samantha Klumper en de Zuid-Amerikaanse Rachel. Het trio neemt in Londen een album op met de producer van George Michael.

2011

Samantha Klumper maakt vanaf januari deel uit van de Brabantse meidengroep Djumbo.

Djumbo

Discografie Centerfold

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Centerfold

Audio/Video Centerfold

Video Centerfold

Centerfold - Dictator ���...
Centerfold - Dictator ��� TopPop
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Centerfold - Dictator ��� TopPop

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer