Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHAMPAGNE CHARLIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Champagne Charlie

Periode

1988 - heden

Genre

blues, country, Nederlandstalig

Champagne Charlie

Het Zeeuwse Champagne Charlie is een zeskoppige roots & bluesband, gespecialiseerd in vooroorlogse countryblues, jugband- en stringbandmuziek. De band is te zien op blues-, jazz- en folkfestivals en speelt juli 2002 op North Sea Jazz. Naast vele optredens in Nederland staat de band ook op podia in België en Frankrijk.
Volledige biografie...

Bezetting

Gait Klein Kromhof   mondharmonica
Peter Bout   basgitaar, contrabas
Peter Lenselink   achtergrondzang, drums, percussie, wasbord
Sjef Hermans   zang
Theo de Koning   gitaar, mondharmonica, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

René Verhage   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Hans Theessink

Biografie Champagne Charlie

Het Zeeuwse Champagne Charlie is een zeskoppige roots & bluesband, gespecialiseerd in vooroorlogse countryblues, jugband- en stringbandmuziek. De band is te zien op blues-, jazz- en folkfestivals en speelt juli 2002 op North Sea Jazz. Naast vele optredens in Nederland staat de band ook op podia in België en Frankrijk. De muzikanten delen het podium met bluesacts als Kaz Lux, Hans Theessink, Roy Book Binder, Dave MacKenzie, Sam Mitchell, Michael Roach, Juan Pau Cumellas en Kim Borisov. Na de Engelstalige cd's Live In Razzmatazz (1994) en Round 'n' Round (1997) verschijnt in 2001 bij Munich de Nederlandstalige cd Volle Maan. De cd Allemaal Anders bevat liedjes voor basisschoolkinderen met als thema The Four Freedoms van president Franklin Delano Roosevelt. Laatste Afvaart (2002) is een thema-cd over de veerdiensten over de Westerschelde, die sinds maart 2003 verleden tijd zijn. Voor Omroep Zeeland televisie worden bij tien van deze veerbootliedjes videoclips opgenomen. Het album Down The Road (2007) bevat gastbijdragen van violist David Egter van Wissekerke en zangeres Karen Neumann. Het album Waitin'On Roosevelt (2008) bevat liedjes over Franklin Delano Roosevelt in opdracht van het Roosevelt Study Center en de Roosevelt Stichting in Middelburg. Deze organisatie geeft ook opdracht voor Hobo Strings & Railroad Lines (2011). Op deze cd staat het leven van de hobo’s centraal, de werkeloze arbeiders die in de Verenigde Staten per trein op zoek zijn naar werk. De nieuwe interpretaties van liedjes van onder meer Woody Guthrie, Hank Williams en J.B. Lenoir worden opgenomen in basisschool De Vossenburch.

Discografie Champagne Charlie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Champagne Charlie

Audio/Video Champagne Charlie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer