Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHARLES NAGTZAAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1967 - heden

Genre

basgitaar, contrabas, sessiemuzikanten

Charles Nagtzaam

Charles Nagtzaam speelt tijdens zijn studie aan het conservatorium in verschillende bands. Na zijn studie gaat hij spelen bij Frank Boeijen en doet hij tournees met Harry Sacksioni en Liesbeth List. Als sessiemuzikant speelt hij mee op verschillende albums en staat hij met bekende artiesten op het podium.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, contrabas

Genoemd in de biografie van

1995   Harry Sacksioni

Biografie Charles Nagtzaam

Charles Nagtzaam speelt tijdens zijn studie aan het conservatorium in verschillende bands. Na zijn studie gaat hij spelen bij Frank Boeijen en doet hij tournees met Harry Sacksioni en Liesbeth List. Als sessiemuzikant speelt hij mee op verschillende albums en staat hij met bekende artiesten op het podium.

In bezetting van

Frank Boeijen   basgitaar

1967

Charles Nagtzaam wordt geboren op 10 juni 1967 in Cuijk, een plaatsje vlakbij Nijmegen.

1977 - 1984

Op 10-jarige leeftijd speelt hij klassiek gitaar. Vijf jaar later pakt hij voor het eerst de basgitaar op en dat voelt meteen goed. In april 1984 doet hij zijn eerste optreden met de popgroep Creature.

1987 - 1990

In 1987 gaat hij contrabas studeren aan het conservatorium in Arnhem. Tijdens zijn studie doet hij een tournee op Kreta met de formatie Double Fun. Daarnaast speelt hij in de fusionband Dikke Deur, waar ook drummer Norman Bonink (Bløf) deel van uitmaakt. Daarnaast speelt hij samen met zanger Rob Janszen (op de plaat Koorts In De Kou uit 1990) en jazzvocalist Ronald Douglas.

Bløf

1992

Na zijn studie heeft hij behoefte wat minder complexe muziek te maken en gaat hij rock-'n-roll spelen in de band van René Shuman. Een van zijn andere gastbijdragen is op Net Als Een Kind van Rob Janszen.

Shuman & Angel-Eye

1993 - 1994

Na Shuman komt hij in 1993 terecht bij het Arnhem Jazz trio. Hij komt in contact met gitarist Harry Sacksioni en gaat in zijn band spelen. De samenwerking met Sascksioni duurt vijf jaar. De eerste tournee van Nagtzaam met Sacksioni is in 1993 en heet Who's Pulling The Strings. Zijn samenwerking met Rob Janszen krijgt een vervolg op diens plaat Zij En Ik (1994).

Harry Sacksioni

1995

Vanaf 1995 gaat hij ook samenwerken met Gé Reinders. Hij doet een paar losse optredens met de Limburgse singer-songwriter en is daarnaast gastmuzikant bij een paar concerten van de Nederlandstalige popgroep Kadanz. Verder doet hij een tournee met Rob Janszen en Harry Sacksioni en is hij te horen op in eigen beheer uitgebrachte platen van Rinus Rasenberg (Tussen Zand En Klei) en RUM (Hear Them Smile).

Gé Reinders Kadanz

1997

In 1997 gaat hij weer op pad met Rob Janszen en Gé Reinders. Met Harry Sacksioni doet hij een paar optredens.

1998

In 1998 komt hij in contact met Frank Boeijen. Nagtzaam gaat spelen in zijn band en doet veel festivals met de zanger. Voor zijn album De Ballade En De Dromedaris reist Nagtzaam met zijn band af naar de Real World Studio's van Peter Gabriel om het album op te nemen. Daarnaast volgen er eenmalige optredens met onder meer Ruud Hermans, Swinging Soul Machine en de Belgische zangeres Dana Winner.

Frank Boeijen Ruud Hermans Swinging Soul Machine

1999 - 2000

De Amerikaanse pianist Rich Wyman komt in 1999 en 2000 naar Nederland voor een paar optredens. Nagtzaam wordt gevraagd om in zijn band met te spelen. Met Frank Boeijen doet hij de theatertournee Ballade Van De Dromedaris. In 2000 speelt hij met Lee Towers op het Gala Of The Year in Ahoy' en met Boeijen staat hij op het evenement Vrienden Van Amstel Live, ook in Ahoy'. De muzikant is te horen op platen van Rob Janszen ( Hart Nodig), Rich Wyman (Where We Stand), Frank Peeters (Funkin) en Roland Verstappen (Augustus).

Lee Towers

2002

Met Frank Boeijen doet hij in 2002 een clubtour. Met de zanger gaat hij ook de theaters in met het programma Heden. Nagtzaam werkt in 2002 ook met Liesbeth List als zij de theaters langstrekt met het programma Van Shaffy Tot Piaf. Daarnaast speelt hij eenmalig met onder meer Rob de Nijs, Marcel Kaptein, Karin Bloemen en Lisa Boray

Karin Bloemen Liesbeth List Lisa Boray Rob de Nijs

2003

Hij gaat spelen in de formatie Gare Du Nord. In oktober staat hij met Frank Boeijen voor twee optredens in het Sportpaleis te Antwerpen. Wederom doet hij de Vrienden Van Amstel Live in Ahoy'.

2004

Naast een theatertournee met Liesbeth List staat hij ook een paar keer op het podium met Ramses Shaffy. Met Frank Boeijen volgt de theatertour Schaduw Van De Liefde. Nagtzaam levert een bijdrage op de cd De Wereld Rond van de succesvolle Belgische kinderband K3.

Ramses Shaffy

2005

Hij speelt met zangeres Stevie Ann die haar studie aan de Rockacademy in Tilburg beëindigt om een carrière op te bouwen. Daarnaast volgen er weer tournees met Frank Boeijen en Liesbeth List.

2006

Charles Nagtzaam levert bijdragen op het album Molenbeekstraat van Ernst Jansz. Hij staat in september op het podium van Carré als een van de muzikale begeleiders tijdens het Carré Vedetten Gala met Liesbeth List.

Ernst Jansz Liesbeth List

2007

Nagtzaam is te horen op het tweede album Closer To The Heart (september) van Stevie Ann.

Stevie Ann

Discografie Charles Nagtzaam

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Charles Nagtzaam

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer