Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHELSEA HOTEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chelsea Hotel

Periode

2003 - heden

Genre

rock

Chelsea Hotel

Chelsea Hotel is vernoemd naar het roemruchte hotel in New York. De band wordt in 2003 in Amsterdam opgericht door voormalige leden van Tröckener Kecks, The Pretty Things, Trio Bier en Oud West. De debuutplaat Don Quijote wordt in juni 2005 gepresenteerd in Paradiso. Het album bevat gastbijdragen van Ellen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rini Dobbelaar   gitaar, zang
Rob de Weerd   gitaar, zang
Roelf ter Veld   basgitaar, zang
Paul Schothorst   drums
Richard Hakkenes   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Trio Bier
2003   Tröckener Kecks

Biografie Chelsea Hotel

Chelsea Hotel is vernoemd naar het roemruchte hotel in New York. De band wordt in 2003 in Amsterdam opgericht door voormalige leden van Tröckener Kecks, The Pretty Things, Trio Bier en Oud West. De debuutplaat Don Quijote wordt in juni 2005 gepresenteerd in Paradiso. Het album bevat gastbijdragen van Ellen ten Damme en Rob Kloet (Nits).

Discografie Chelsea Hotel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chelsea Hotel

Audio/Video Chelsea Hotel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer