Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHEW FU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chew Fu

Periode

1974 - heden

Genre

dance, producers

Pseudoniemen

Chew-Fu Phat, DJ Mac Attack, P.K., Pay Tur, Phantom 309

Chew Fu

Chew Fu is een Nederlandse producer, remixer en DJ die vanuit zijn studio in New York werkt voor grote internationale popsterren, zoals Lady Gaga, Rihanna, Timbaland, Mariah Carey, Kings Of Leon en Robyn. Zijn remixen ('refixes') vallen op door de mix van hiphop en house.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Kardolus   producer, remixer, saxofoon

Genoemd in de biografie van

1997   Eboman
2005   Mindmenders
2011   Bløf

Biografie Chew Fu

Chew Fu is een Nederlandse producer, remixer en DJ die vanuit zijn studio in New York werkt voor grote internationale popsterren, zoals Lady Gaga, Rihanna, Timbaland, Mariah Carey, Kings Of Leon en Robyn. Zijn remixen ('refixes') vallen op door de mix van hiphop en house.

1993 - 2002

Peter Kardolus studeert saxofoon aan het Utrechts conservatorium en krijgt les van Piet Noordijk. De saxofonist speelt in Sound Of Impact (ook met Jeroen Hofs alias Eboman), maakt twee dance-EP's onder de naam DJ Mac Attack en wint in 1999 met de Amsterdamse band Mindmenders de finale van de Grote Prijs van Nederland. Mindmenders wordt genomineerd voor de Heineken Crossover Award en speelt op diverse festivals: Noorderslag, Bevrijdingsfestival Amsterdam, Metropolis in Rotterdam en North Sea Jazz. Rond 2000 vertrekt Kardolus naar de Verenigde Staten. Tijdens zijn zoektocht in New York naar de roots van blues en jazz, verdiept hij zich in hiphop. Hij krijgt de kans aan de slag te gaan voor Bad Boy Records, het label dat in 1993 mede is opgericht door producer en rapper Sean 'P. Diddy' Combs, en vestigt zich in Amerika. Hij nodigt de Amerikaanse rappers Troy Christ en Alien uit voor gastbijdragen op het nummer Just A Day van Mindmenders, De track wordt gebruikt voor een promotie-cd van Adidas. Opnamen voor het eerste album van Mindmenders vinden gedeeltelijk in New York plaats, maar de plaat komt uiteindelijk nooit uit, omdat de bandleden teveel andere muzikale activiteiten hebben.

Eboman Mindmenders Piet Noordijk Sound of Impact

2003 - 2010

Chew Fu produceert eigen EP's onder de naam Chew-Fu Phat (een variatie op de naam van de Chinese acteur Chow Yun-Fat), maar gebruikt ook de pseudoniemen P.K., Pay Tur en Phantom 309. Daarnaast maakt hij op eigen initiatief remixen ('refixes' noemt hij ze zelf) van andermans tracks die hij op internet plaatst. Hij breekt internationaal door wanneer modeontwerpers Dolce & Gabbana tijdens hun show in september 2008 zijn 'refix' gebruiken van Love Lockdown van de Amerikaanse zanger Kanye West. De zanger blijkt tijdens de modeshow in het publiek te zitten. Chew Fu krijgt remixopdrachten van onder anderen Rihanna (het album Rated R /// Remixed), Timbaland (If We Ever Meet Again met Katy Perry en Carry Out featuring Justin Timberlake), Mariah Carey (H.A.T.E.U.), Kings Of Leon (Use Somebody), Robyn (Dancing On My Own), Usher (OMG), Black Eyed Peas (Boom Boom Pow) en Lady Gaga (LoveGame featuring Marilyn Manson en Telephone featuring Beyoncé). Samen met de Britse rapper Wiley brengt Chew Fu in december 2009 de single Take That uit. Het nummer behaalt in januari 2010 de 20ste plaats van de Britse hitparade. Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone vergelijkt zijn werk met dat van Michael Jackson ten tijde van Thriller. Lady Gaga vraagt Chew Fu zelfs of hij mee wil met haar wereldtournee, maar de producer heeft al een overvolle agenda en moet de uitnodiging afslaan.

2011

Chew Fu in 2011 Chew Fu maakt opnamen voor zijn eerste album en werkt daarvoor samen met onder meer reggaester Beanie Man, zangeres Donna Summers, de Estlandse zangeres Kerli en rapper Doug E Fresh. De producer komt in mei even naar Nederland omdat de overgebleven deelnemers aan de talentenjacht X Factor (Rochelle, Rolf, Ed, Pyke, Adlicious, Sim'Ran en Sway) op 13 mei live een remix van hem zingen. Hij maakt een remix voor Ray en Anita van 2 Unlimited die gebruikt wordt in de actiefilm Amsterdam Heavy van regisseur Michael Wright met onder meer acteurs Michael Madsen en Dorien Rose Duinker.

2 Unlimited

Discografie Chew Fu

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chew Fu

Audio/Video Chew Fu

Video Chew Fu

Interview met Chew Fu 13-...
Interview met Chew Fu 13-05-2011
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Interview met Chew Fu 13-05-2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer