Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHIRON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Chiron

Periode

2007 - heden

Genre

bluesrock

Online

Officiële website

Chiron

Chiron is de bluesband rondom Noord-Nederlandse gitarist Chiron Schut. Samen met bassist Thomas Wouters is hij voormalig leerling van gitarist Hans van Lier en speelt hij in Blues FX. Schut is geïnspireerd door Jimi Hendrix en Wouters door Stevie Ray Vaughan. In 2005 win Chiron Schut de eerste prijs bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marjon van Dijk   zang
Chiron Schut   gitaar
Thomas Wouters (1)   basgitaar
Hans van Lier   drums

Genoemd in de biografie van

2007   Hans van Lier

Biografie Chiron

Chiron is de bluesband rondom Noord-Nederlandse gitarist Chiron Schut. Samen met bassist Thomas Wouters is hij voormalig leerling van gitarist Hans van Lier en speelt hij in Blues FX. Schut is geïnspireerd door Jimi Hendrix en Wouters door Stevie Ray Vaughan. In 2005 win Chiron Schut de eerste prijs bij de Northern Guitar Awards. De band Chiron speelt vanaf 2007 naast eigen nummers ook repertoire van onder anderen Robert Johnson, Muddy Waters, BB King, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis, in eerste instantie als trio en later aangevuld door zangeres Marjon van Dijk (Smokin Blue, The Bluesdealers).

Discografie Chiron

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Chiron

Audio/Video Chiron

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer