Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CINDY PERESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - heden

Genre

componist, gitaar, piano, singer-songwriter, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Cindy Peress

Cindy Peress komt oorspronkelijk uit New York. De Amerikaanse singer-songwriter verhuist naar Nederland waar ze meer dan twintig jaar lang veelvuldig te zien is op podia en festivals. Ze omschrijft haar muziek zelf als BluesyRockyJazzyThrashyFunkyFolkySoul.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, piano, tekstschrijver, zang

Bezetting

Anita da C'hi   percussie, zang
Dan Joyce   basgitaar
Liuz Diaz   drums
Jaromir Fernig   gitaar

Overige muzikanten

Alan Svetopetric   basgitaar
Hans Waterman   drums
Will Sophie   gitaar
Jimmy Griego   drums
Luke Nyman   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   Max Teawhistle

Biografie Cindy Peress

Cindy Peress komt oorspronkelijk uit New York. De Amerikaanse singer-songwriter verhuist naar Nederland waar ze meer dan twintig jaar lang veelvuldig te zien is op podia en festivals. Ze omschrijft haar muziek zelf als BluesyRockyJazzyThrashyFunkyFolkySoul.

1979 - 1980

Cindy Peress verruilt in maart 1979 New York voor Amsterdam. Ze wordt direct opgenomen in de locale muziekscene en deelt het podium met bekende muzikanten als Herman Brood, Thé Lau en Hans Waterman. Peress neemt in 1980 haar eerste single The Shady Side Of Town op met bassist Hubert Bredt, gitarist Harry Hardholt en drummer Dennis Witbraat.

Herman Brood Thé Lau

1985 - 1989

De zangeres treedt met grote regelmaat op en speelt o.a. in het voorprogramma van Solution, Grateful Dead, Van Morrison, Joan Armatrading, Melanie, Stevie Ray Vaughn, Richie Havens en Ten Years After. Met bassist Tom Agterberg gaat ze uitgebreid op tournee door Europa. Samen nemen ze twee cassettes op: She'll Never Forget en Cindy Peress and the Big Sky Rhythm Devils.

Solution

1990 - 2000

Voor het Oostenrijkse label Shamrock Records nemen Peress en Agterberg de single Somewhere In Switzerland op. Gitarist Joolz Hodgson uit Leeds speelt in die periode mee. Agterberg verlaat de begeleidingsband en Peress treedt op met onder meer drummer Gerard Bouwmeester. Op het album The World Is Watching (1992) zijn bijdragen te horen van de blazers Calder Spanier (sax) en Lorentz Persson (trombone) uit de Canadese band Men Without Heads. Andere gastgitaristen op de plaat zijn Mike Wilson, Dirk Scheele and Dominic Sprenger aangevuld met Tom Lyne en Morgen Pugh op bas. In de periode 1993-2001 treden Cindy Peress en Gerard Bouwmeester op aangevuld met bassist Alen Svetopetric. Uit deze samenwerking komt in 2000 de cd The Magic Of Music voort. Op het album staan gastbijdragen van Vinnie Fazarri, Fay Lovsky en Leo Bouwmeester. De bezetting van de band bestaat daarna naast Peress uit Jimmy Griego, Alen Svetopetric en Will Sophie. Onder de vele optredens zitten festivals als Bospop, Culembourg Blues en Texel Blues.

Fay Lovsky

2001 - 2004

Cindy Peress moet een paar jaar stoppen met musiceren omdat ze last heeft van het Carpale-tunnelsyndroom, een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw bekneld is. In deze periode ontdekt ze de piano en vindt ze een nieuwe manier om muziek te componeren. Om de nieuwe pianoliedjes uit te voeren verzamelt de zangeres een nieuwe begeleidingsband om haar heen. In 2004 bestaat haar band uit Anita da C'hi (percussie), Dan Joyce (bas), Liuz Diaz (drums) en Jaromir Fernig (gitaar).

Discografie Cindy Peress

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Cindy Peress

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer