Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLARENCE MILTON BEKKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Clarence Milton Bekker

Periode

11-04-1969 - heden

Genre

soul, zang

Online

Officiële website

Clarence Milton Bekker

Soulzanger Clarence Milton Bekker (Suriname, 11 april 1969) komt als zanger van Swinging Soul Machine in contact met het Belgische productieteam Phil Wilde, Peter Bauwens en Jean-Paul De Coster (2Unlimited). Samen met hen brengt hij in de jaren negentig enkele succesvolle houseplaten uit onder de artiestennaam CB Milton. Daarna wordt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2002   CB Milton

Biografie Clarence Milton Bekker

Soulzanger Clarence Milton Bekker (Suriname, 11 april 1969) komt als zanger van Swinging Soul Machine in contact met het Belgische productieteam Phil Wilde, Peter Bauwens en Jean-Paul De Coster (2Unlimited). Samen met hen brengt hij in de jaren negentig enkele succesvolle houseplaten uit onder de artiestennaam CB Milton. Daarna wordt het stil rondom de zanger. Na een wereldreis van twaalf maanden raakt hij in Amsterdam aan de hard drugs en leeft hij voornamelijk op straat, waar hij geld verdient als straatmuzikant. Bekker wordt ontdekt door het Amerikaanse duo Mark Johnson en Enzo Buono die in het kader van hun project Playing For Change over de wereld reizen en straatmuzikanten opnemen met hun mobiele opnameapparatuur. Een videoclip voor Playing For Change met Bekkers versie van de soulklassieker Stand By Me wordt meer dan 38 miljoen bekeken via videowebsite YouTube. De zanger is frontman van de band tijdens een wereldtournee van Playing For Change door onder anderen Canada, de Verenigde Staten en Europa. Hij krijgt een platencontract bij Concord Music en neemt in het voorjaar van 2011 een soulplaat op met Harvey Mason Jr. (o.a. Withney Houston, Beyoncé, Justin Timberlake en Britney Spears) en songwriter en producer Reggie McBride (Stevie Wonder, Elton John, Rod Stewart).

In bezetting van

CB Milton   zang
Swinging Soul Machine   zang

Discografie Clarence Milton Bekker

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Clarence Milton Bekker

Audio/Video Clarence Milton Bekker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer