Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLASHING EGOS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

big beat, jazzdance, producers, techno

Clashing Egos

Samen met Jan Vanderlest vormt Erwin van Moll (Max 404) het producersduo Clashing Egos. Ze componeren en produceren in 2001 de track It's In The Music van Warm waarin gezongen wordt door de Britse zangeres Kirsty Hawkshaw. Hun eigen eerste single onder de naam Clashing Egos die in april 2003 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Vanderlest   basgitaar, producer
Erwin van Moll   elektronica, producer

Overige muzikanten

Minyeshu   zang
John Maasakkers   drums
Edward Capel   klarinet, percussie
Jelle Paulusma   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2001   Max 404

Biografie Clashing Egos

Samen met Jan Vanderlest vormt Erwin van Moll (Max 404) het producersduo Clashing Egos. Ze componeren en produceren in 2001 de track It's In The Music van Warm waarin gezongen wordt door de Britse zangeres Kirsty Hawkshaw. Hun eigen eerste single onder de naam Clashing Egos die in april 2003 uitkomt bevat onder meer een remix van Kirk Degiorgio. Het duo produceert het album van de Eindhovense hiphopformatie Kemphanen en platen van Jean Winner en cabaretier Theo Maassen (de single Doodsverlangen uit 2004). In 2004 verschijnt op Life Enhancing Audio, een sublabel van het Belgische NEWS het debuutalbum Rubicon. De plaat bevat vocale bijdragen van Jelle Paulusma (Daryll-Ann). Paulusma is ook betrokken bij optredens van Clashing Egos zoals eind januari 2005 in Eindhoven. Naast Vanderlest (bas) en Van Moll (elektronica) bestaat de band op het podium verder uit Minyeshu Kifle (zang), Edward Capel (klarinet, percussie) en John Maasakkers (drums).

Discografie Clashing Egos

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Clashing Egos

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer