Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLOSE II YOU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Close II You

Periode

1997 - 2001

Genre

meidengroepen, pop

Close II You

Meidengroep, bestaande uit vier, van het Brabantse platteland weggeplukte, mooie meisjes. Al direct nade oprichting doen er geruchten de ronde over onderlinge ruzies. Twee meiden verlaten dan ook voortijdig de groep. De rest gaat door. Als kwartet scoort de groep de hit Baby Don't Go. In 2001 breken de zangeressen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ed van Otterdijk   producer
Sascha Koninkx   zang
Natascha Scheffers   zang
Nadja Nooijen   zang
Eeg van Kruysdijk   producer

Overige muzikanten

Arlice   zang
Marsha Van De Berg   zang
Sally Flissinger   zang

Genoemd in de biografie van

1996   Egma
2004   Bas Kunnen

Biografie Close II You

Meidengroep, bestaande uit vier, van het Brabantse platteland weggeplukte, mooie meisjes. Al direct nade oprichting doen er geruchten de ronde over onderlinge ruzies. Twee meiden verlaten dan ook voortijdig de groep. De rest gaat door. Als kwartet scoort de groep de hit Baby Don't Go. In 2001 breken de zangeressen met hun producers en gaan ze verder als Girls Together Outrageously (afgekort tot GTO).

1997

Close II You Onder leiding van de producers Ed van Otterdijk en Eeg van Kruijsdijk (bekend van Egma en zoon van Willem van Kruijsdijk uit Slagerij Van Kampen) debuteert Close II You in de zomer met het nummer Nice & Nasty. De single komt in juli binnen in de diverse Nederlandse hitlijsten en wordt een bescheiden hit. De via audities samengestelde groep bestaat dan uit Nadja, Natascha, Marsha, Sascha Konikx en Arlice. Nadja (geboren te Deurne) was danseres bij techno-act Critical Mass voor ze bij de groep kwam. Natascha werkte in een ziekenhuis en later in de horeca en Marsha werd in een discotheek ontdekt. Nog voor dat de eerste single van de meiden begint te lopen, stapt Arlice uit de groep. Sally Flissinger neemt haar plaats in. Zij zong daarvoor al zeven jaar lang in een andere band.

Eeg van Kruysdijk Egma Slagerij Van Kampen

1998

Met de single Baby Don't Go scoort de groep een top 10 hit in Nederland en breekt ook door in veel andere Europese landen. De groep ontvangt een TMF Award voor de beste video voor Baby Don't Go. In het voorjaar komt de single Somebody uit. De plaat wordt uitgeroepen tot Alarmschijf op Radio 538 en Superclip op TMF. De single staat wekenlang hoog in de top 40 met nummer 14 als hoogste notering en behaalt goud. Het debuutalbum verschijnt en niet veel later ligt ook de vierde single Hold Me Now, in de winkel. De single blijft in de onderste regionen van de Nederlandse hitlijsten steken. Op 19 oktober wordt, in aanwezigheid van enkele duizenden fans, de video van de single Friends opgenomen. Een week later wordt de single uitgebracht. Het schijfje blijft op nummer 32 steken. Sascha verlaat de groep, officieel vanwege gezondheidsredenen. De anderen gaan door als kwartet. In december wordt Close II You geteisterd door een griepvirus. Dat heeft als consequentie dat een groot deel van de geplande concerten met René Froger in Ahoy' plaatsvinden met vervangster Kelly, die eerder zong in de groep Mac4. Later die maand krijgen ook de andere meiden last van het virus, waardoor ze vaak slechts met z'n drieën op het podium staan

1999

In de loop van januari wordt besloten om tijdelijk alle optredens te annuleren, om de meiden de kans te geven om goed uit te zieken en aan te sterken. Na een adempauze van ruim een maand, gaan de dames begin maart weer aan het werk.

2000

Marsha van den Berg wordt vervangen door Sascha Koninkx, die eerder ook al deel uitmaakte van de groep. Met haar wordt aan nieuw materiaal gewerkt. In oktober verlaat Sally Flissinger de groep. Ze gaat zingen in de funk/soulband Boston Tea Party. Producer Ed van Otterdijk houdt zich ook bezig met het schrijven en produceren voor de boyband All Of Us en hun singles Best Thing en Brand New Start.

Boston Tea Party

2001

In december gaan Nadja, Natascha en Sascha met een nieuwe producer en een nieuw managementteam verder onder de naam Girls Together Outrageously (kortweg GTO).

GTO

2004

Producer Otterdijk scoort hits met de kinderpopgroep Djumbo.

Djumbo

Discografie Close II You

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Close II You

Audio/Video Close II You

Video Close II You

Close II You - Baby Don't...
Close II You - Baby Don't Go
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Close II You - Baby Don't Go

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer