Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CLOVER LEAF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Clover Leaf in 1970

Periode

1968 - 1972

Clover Leaf

Clover Leaf uit Bergen op Zoom en Roosendaal begint als trio bestaand uit bassist Jacques Verburgt, drummer Roy Stubbs en gitarist Eugène den Hoed uit The Sparks. Op het repertoire staat in eerste instantie werk van Jimi Hendrix en Cream. Aangevuld met de charismatische zanger Achmad Albar en drummer Adrie ...
Volledige biografie...

Bezetting

Eugène Den Hoed   gitaar
Jacques Verburgt   basgitaar
Achmad Albar   zang
Adrie Voorheijen   drums
Marcel Lahaye   orgel

Overige muzikanten

Roy Stubbs   drums
Ludwig Leemans   gitaar

Biografie Clover Leaf

Clover Leaf uit Bergen op Zoom en Roosendaal begint als trio bestaand uit bassist Jacques Verburgt, drummer Roy Stubbs en gitarist Eugène den Hoed uit The Sparks. Op het repertoire staat in eerste instantie werk van Jimi Hendrix en Cream. Aangevuld met de charismatische zanger Achmad Albar en drummer Adrie Voorheijen uit de band Take Five plus organist Marcel Lahaye bouwt Clover Leaf aan een stevige livereputatie. Via Jack de Nijs krijgt de band een contract bij platenmaatschappij Polydor waar enkele singles verschijnen die verwantschap vertonen met bands als The Cats en Bee Gees. De platen klinken commerciëler dan de ruigere optredens. Als Achmed Albar en latere gitarist Ludwig Leemans naar Djakarta vertrekken en daar de hardrockband God Bless oprichten, betekent dat het einde van Clover Leaf. Albar groeit in Indonesië uit tot een groot artiest.

Discografie Clover Leaf

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Clover Leaf

Audio/Video Clover Leaf

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer