Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CONTINENTAL UPTIGHT BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Continental Uptight Band in 1972

Periode

1969 - 1980

Genre

folk, rock

Continental Uptight Band

Utrechtse formatie die in de jaren zestig en zeventig onder verschillende namen en in diverse samenstellingen actief was. De grootste successen behaalt de band aan het begin van de jaren zeventig.
Volledige biografie...

Bezetting

Onno Stoopendaal   gitaar, zang
Peter Legler   zang
Letty Verhoef   zang
Pieter Voogt   drums
Remco Wellerdieck   basgitaar, fluit, piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Maarten Stoopendaal   gitaar, zang
Ritty van Straalen   drums
Pim de Ruigh   drums
Ad Smit   gitaar
Gijs Lemmen   gitaar, zang

Biografie Continental Uptight Band

Utrechtse formatie die in de jaren zestig en zeventig onder verschillende namen en in diverse samenstellingen actief was. De grootste successen behaalt de band aan het begin van de jaren zeventig.

1969

Peter Legler (zang), Letty Verhoef (zang), Ritty van Straalen (drums), Remco Wellerdieck (bas, piano, fluit), Maarten Stoopendaal (zang, gitaar), Bud Bergsma (zang, gitaar) en Onno Stoopendaal (zang, gitaar) zijn al enkele jaren actief als New Folk Troubadours, als zij hun band in 1969 omdopen in Continental Uptight Band.

1970

In dit jaar verschijnen met Please Sing A Song For Us/She's Just A Friend en Beautiful Friendship/Refugee de eerste twee singles. De band komt met beide singles in de Top 40 terecht. In de loop van het jaar komt het debuutalbum uit, getiteld Beautiful Friendship.

1971

Met Window Seat/The Day Is Near en Changin' Rearrangin'/She Is On My Mind All The Time volgen nieuwe singles. Deze zijn goed voor Tipnoteringen. Daarnaast brengt Continental Uptight Band gedurende dat jaar twee elpees uit: What About Us en Roots. Drummer Ritty van Straalen brengt onder de naam Ritty McGarrity de solosingle Give Up Your Guns/You Only You uit.

Ritty Mcgarrity

1972

Continental Uptight Band in 1972 Van Straalen wordt vervangen door Pieter Voogt. On The Ride/Northern Islands en I'm Coming Home/You Have Come My Way zijn de laatste singles die van de Utrechtenaren verschijnen. De singles zijn goed voor een Top 40-notering en een plaats in de Tipparade. Ritty McGarrity werkt verder aan zijn solocarrière.

Ritty Mcgarrity

1973

Violist John Wellerdieck en gitarist Frans van Ingen voegen zich bij de groep. Niet veel later valt Continental Uptight Band echter uit elkaar. Voogt vindt aansluiting bij Ekseption. Van Ingen, Remco Wellerdieck en Maarten Stoopendaal richten de band Time op. Onno Stoopendaal en Bud Bergsma gaan verder onder de naam Tenderfoot. Beide bands zijn weinig succesvol.

Ekseption Tenderfoot Time

1978

Time verandert de naam in FM, waarmee een single (In The Valley Back Home/Take Care Of Your Friends) en een album (Take Care) verschijnt.

FM

1979

FM scoort met Take Care Of Your Friends een hit in Zuid-Amerika. Bud Bergsma brengt met Clover de single Devoted To You uit en breidt de band uit met onder meer gitarist Gijs Lemmen en drummer Ritty van Straalen. In deze nieuwe bezetting gaat Clover verder als Continental Uptight Band.

Clover FM

1980

Clover verandert de naam in Continental Uptight Band. Naast de drie oudgedienden Ritty van Straalen (zang, piano), Frans van Ingen (gitaar) en Maarten Stoopendaal (zang, gitaar) maken drummer Pim de Ruigh, gitarist Ad Smit en zanger/gitarist Gijs Lemmen deel uit van de bezetting. De vernieuwde Continental Uptight Band houdt het niet lang uit. De leden duiken wat later op in bands als Dorsley Edition en Wheels.

Dorsley Edition Wheels

Discografie Continental Uptight Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Continental Uptight Band

Audio/Video Continental Uptight Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer